Spausdinti

Moliūgų sriuba su žiediniais kopūstais, ciberžolėmis, kalendromis, čili ir šonine

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

apie 500 g moliūgo
0,5 žiedinio kopūsto
1 poro
poros juostelių šalto rūkymo šoninės, kur daug raumens
20 g sviesto
1 šaukštelio ciberžolių
0,5 šaukštelio kalendrų
kelių malūnėlio pasukimų aitriųjų Kotanyi pipirų (arba džiovintų aitriųjų paprikų)
daržovių sultinio
druskos
1–2 maišelių grikių (po 100 g)
1 šaukšto baltojo vyno acto arba citrinų sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išverdame grikius.

2

Šoninę smulkiai supjaustome ir pačirškiname. Kai išleidžia riebaliuką, tada beriame smulkiai supjaustytą porą. Pridedam šiek tiek sviesto, kad geriau eitųsi ir leidžiam 7 minutes ramiai pakepti.

3

Beriame ciberžoles, aitriąsias paprikas ir kalendras. Ir iš karto dedam gabalėliais supjaustytą moliūgą, žiedinį kopūstą, užpilam vandeniu arba sultiniu (bet skysčio nepadauginkite).

4

20 minučių ramiai verdame.

5

Sutriname maisto smulkintuvu, pasūdome. Įpilame šaukštą baltojo vyno acto arba šlakelį citrinų sulčių, būtinai.

6

Pilame į lėkštę, įdedame šaukštą ar du grikių, skaniai valgome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Išviriau 🙂 Tik žiedinio kopūsto neturėjau, pakeičiau paprastu. Labai skani! Nu super, net nesitikėjau!!!

  2. Na super! Sriubytė jau garuoja ant stalo 🙂 Kažkaip nesisekdavo su ciberžole draugauti, vis padaugindavau 🙂 na o čia super, skonis nuostabus (Kap Beata pasakytų – Mh-mh-mh…)! Ačiū Beata 🙂

Rašyti komentarą