Spausdinti

„Beatos virtuvės“ šokolado drožlės puikiai tiko ir suteikė saldainiams prabangaus šokoladinio kartumo. Bet, manau, galima aplieti ir kitokiu lydytu juoduoju šokoladu – tada pakaks plonesnio karamelės sluoksnio.

 

 

Migdoliniai šokoladiniai saldainiai

0
4
Porcijos
6 asm.

Reikės:

300 g migdolų branduolių (pirkau didesnius, nes jie saldesni)
6-7 šaukštų rudojo cukraus
4-5 šaukštų vandens
apie 80 g „Beatos virtuvės” karšto šokolado drožlių ar juodo šokolado
kakavos miltelių pabarstymui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į ant mažos ugnies pastatytą keptuvę beriame rudąjį cukrų ir stebėdami maišome. Kai cukrus ima lydytis, pilame vandens, maišome ir verdame sirupą, kol jis ima tirštėti, darosi klampus ir tąsus. Manau, apie 5 min.

2

Beriame migdolus ir maišome, kad jie visi pasidengtų karamele. Aš dar pyliau ir šiek tiek vandens ir cukraus įbėriau, nes pasirodė maža tos karamelės – nebijokite eksperimentuoti.

3

Kai migdolai šiek tiek paskrunda, tampa sausi ir pasidengia karamelės sluoksniu, išpilame juos ant sviestinio popieriaus ir pirštais atskiriame vieną nuo kito.

4

Į karštą puodą įstatytame dubenėlyje išlydome „Beatos virtuvės” karšto šokolado drožlių. Gautu skystu šokoladu apipilame migdolus ir maišome ranka ar šaukštu, kad jie pasidengtų šokoladu. Saldainius galime vėl atskirti vienas nuo kito.

5

Kai šokoladas apdžiūna – beriame kakavos miltelius ir dar saldžiuosius šiek tiek pavoliojame – kad pasidengtų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. ir dar iberkit truputeli naminiu meduoliu prieskoniu ( malti gvazdikeliai, kvapnieji pipirai, muskato riesutas, cinamonas, imbieras, kardamonas) tai irgi geris;)

  2. Gimtadienio proga gavau „Beatos virtuves” karsto sokolado drozliu. S
    u nekantrumu laukiu, kada galesiu isbandyti si recepta.:)

Rašyti komentarą