Mėgsta medų meškinai, o kodėl, ar tu žinai? Medaus namuose niekada netrūksta, tiksliau – yra nuolatinis perteklius. Nes vis iš LT gaunu, bet kad kabintume jį šaukštais ryte, vakare ir prieš miegą, tai tikrai nepasakyčiau. Kažkada man patarė prieš miegą gerti karštą pieną su šaukšteliu medaus ir eiti miegot iki dešimtos valandos vakaro. Vieną kartą pabandžiau – daugiau nebeišeina. Gal kada nors, kitame savo gyvenimo etape, galėsiu šitaip daryti. O dabar tenka medų utilizuoti kitais būdais. Štai pvz. iškepti meduolį. Šį kepiau su mintimi, kad išdalinsiu kaimynams. Bet taip ir nenunešiau, tai truputį išdalinau, bet dar labai daug liko…
Šiaip, kai kepiau ir užsirašinėjau, ką dedu, tai sąrašas toks begaliniai ilgas išėjo. Turbūt ilgiausias per blogo istoriją, nes prieskonius sudėjau turbūt visus įmanomus. Dar prie viso to dėjau trečdalį pilnagrūdžių ruginių miltų. Taigi meduolis, toks labai jau žemiškas ir, sakyčiau, visai sveikas išėjo… Manau, labai skanu būtų jį vartoti su baltu varškės sūriu ir dar medaus užsitepant…
Kaip paruošti:
Labai tautinis pyragėlis išeina. Nors pilnas egzotiškų prieskonių, bet skonis – tautinis…
Manau, praverstų tokiomis aplinkybėmis, kai reikia ką nors duoti prie arbatos dešimčiai žmonių…
Puikus receptas!! Skanus ir minkštas. Dariau visko 1/2, kepiau 40 min. Puikiai iškepė!♥
Sveiki,
Noriu paklausti gal žinote kodėl meduolis man sukrito? Dariau viską pagal receptą, tik cukraus nedėjau, bet medaus kiekio nedidinau. Kepant jis man iškilo,bet tik išėmus iš orkaitės sukrito. Gal reikėjo palaikyti orkaitėj, neišimti tik iškepus? Ar kažką padariau maišant tešlą ne taip?
Susmego visas pyragas, visi produktai nauji, sverta su svarstyklėmis. Dariau keturgubą normą, kepiau dvi didelės skardas, tai dabar didelis dubuo sukitusio meduolio.
Sveiki, viską dariau pagal receptą, meduolis gavosi nuostabiai skanus! Jeigu norėtųsi daugiau drėgmės meduolyje, ką patartumėt įdėti ar sulaistyti? Dėkui.
Kažin labai skonis nukentėtų, jei dėčiau meduolių prieskonių mišinį (Alvo, 30g.)?