Spausdinti

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus. Mes valgėme su natūraliu jogurtu ir uogomis.

Mažų makaronų ir varškės apkepas

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 sunokusių bananų
100–150 g makaroniukų (orzo arba semi di cicoria)
sviesto ar alyvuogių aliejaus
500 g varškės
4 kiaušinių
2–3 šaukštų cukraus (jei jo dėsite)
druskos
šviežių uogų, grietinės ar natūralaus jogurto patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame: makaronus išverdame sūdytame vandenyje, tik išjungiame kaitrą likus 3 minutėms iki virimo pabaigos (virimo laikas būna nurodytas ant pakuotės). Nusunkiame makaronus ir apšlakstome alyvuogių aliejumi ar sviestu, kad jie nesuliptų.

2

Bananus sutriname šakute ar maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę išsukame su kiaušiniais. Viską sumaišome.

3

Keramikinį kepimo indą patepame sviestu ir supilame varškės masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje (180–190 oC) apie valandą. Valgom su trintomis uogom, jogurtu ar grietine.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Niam niam, kaip skanu :)! Puikiausias apkepas, su cukrumi, 110 g makaroniukų – raidelių 🙂 ir kalnu jogurtu ant viršaus :)!

  2. Tikrai nieko ypatingo. Mano visa seimyna atsisake valgyti vos pamate. Įtikinus paragauti bent kasnelį nuomobės nei vienas iš trijų nepakeitė…

Rašyti komentarą