8241
Beatos virtuvė

Mažų makaronų ir varškės apkepas

(2)
Reikės:
  • 2 sunokusių bananų
  • 100–150 g makaroniukų (orzo arba semi di cicoria)
  • sviesto ar alyvuogių aliejaus
  • 500 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 2–3 šaukštų cukraus (jei jo dėsite)
  • druskos
  • šviežių uogų, grietinės ar natūralaus jogurto patiekti

Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus. Mes valgėme su natūraliu jogurtu ir uogomis.

Gaminame: makaronus išverdame sūdytame vandenyje, tik išjungiame kaitrą likus 3 minutėms iki virimo pabaigos (virimo laikas būna nurodytas ant pakuotės). Nusunkiame makaronus ir apšlakstome alyvuogių aliejumi ar sviestu, kad jie nesuliptų.

Bananus sutriname šakute ar maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę išsukame su kiaušiniais. Viską sumaišome. Keramikinį kepimo indą patepame sviestu ir supilame varškės masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje (180–190 oC) apie valandą. Valgom su trintomis uogom, jogurtu ar grietine.

Šio recepto produktų krepšelį rasite čia.

Print Friendly

Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Niam niam, kaip skanu :)! Puikiausias apkepas, su cukrumi, 110 g makaroniukų – raidelių 🙂 ir kalnu jogurtu ant viršaus :)!

  2. Rasyte parašė:

    Nieko ypatingo.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.