Spausdinti

Labai greitas gaminimo procesas, bet, kaip taisyklė, reikalauja laiko pasiruošimui. Štai tokia puikus būdas Marijos baravykų grobiui įprasminti. Bet jei dar liko baravykų – išsivirkite Marijos siūlomos sriubos.

Marinuoti Marijos baravykai žiemai

0
komentarai
11
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Šaukštelio citrinos rūgšties
Šaukštelio druskos
Lauro lapelių
8-10 grudelių nemaltų juodųjų pipirų
6-8 gvazdikėlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Daugiausia laiko teks praleisti blizginanat (su soda!!!) stiklainiukus, kuriuose iki pat žiemos bus laikomi grybai, bet prieš tai reikia patikrinti, ar neleidžia dangteliai. Įpilam šiek tiek vandens į stiklainiuką ir pastatom apverstą, jei neleidžia – tinka. Iš visų pusių sąžiningai nušveičiam stiklainius ir jų užsukamus dangtelius. Pilam šiek tiek verdančio vandens ir be jokių kempinių dar pateliuskuojam (žudom bakterijas ir kitą blogį). Apverstus padedam ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio kol paruošime grybus.

2

Apvirtus grybus sumetam į puodą ir įpilam tiek vandens, kad tik apsemtų (aš daugiau nepilu, nes būna per glitu). Beriam prieskonius. Užverdam. 15 minučių. Su kiaurasamčiu turinį į stiklainiukus, užpilam nuoviru, stirpiai užsukam stiklainiukus, apverčiam, laukiam kol atšals, sudedam į šaldytuvą. Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. labai patiko, Marijos receptas:) bet kadangi apie grybus ir ju marinavima ,nieko neismanau, iskilo klausimas:) kokiam gi kiekiui yra duoti ingridientai?:) (kg,litrui) Labai aciu:)

  2. Mariut, o punkto Nr. 1 neina pakeisti į ‘išplaukite stiklainius ir dangtelius indaplovėje’? (aš didelė šito išradimo gerbėja)

  3. Viskas gal but ir skanu, taciau parasyta ko ir kiek mums reikes tik neaisku kokiam kiekiui baravyku

  4. Stiklainius , išplautus su soda, reikia iškaitinti orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje. Naujus nenaudotus dangtelius , išplautus su soda, pavirinti 10-15 min.

  5. praleidus vargus del stiklainiu ir dangteliu(ruosiau kitai dienai), be dideliu matavimu, tiesiog pabandziau ir rezultatas nuostabus. Eigoje( beskanaujant), man atrodo, kad rugsties gal reiktu maziau, o druskos daugiau, as dar cesnako skilteliu imeciau, bet cia gi niuansai, kiekvienas turi savo skoni susirast. Svarbiausia, kad viskas taip paprasta. Aciu BEATA

  6. katik isviriau sios dienos baravykus baltus ir bandysiu marinuot ,aisku jei zmona stiklainius isplaus ,dar noreciau suzinot recpta ,baravykai svieste ,jei galima.

  7. zinau labai patogu stiklainiu kaitinimo buda.ISPLAUTA STIKLAINI UZDEKIM APVERSTA ANT VERDANCIO ARBATINUKO GARU PAKAITINKIM KELIAS MINUTES,KOL STIKLAINIS APRASOS IS KARTO GALIMA PILIGRYBUS AR DARZOVES .TUOMKART KAITINKIM KITA ARBA APVOSKIM ISKAITINTATRUMPAM LAIKUI,GALIMA NETGI IR MIKROBANGINEJA ,IK
    REIKIA TRUPUTI PALAUKTI KOL PRAVES KAD NESUTRUKTU

  8. Visada stiklainius 1-2 minutes pakaitinu mikrobanginėje, bet plaunu indaplovėje.
    Dangtelius paverdu puode ir dar karštus rankšluosčiu užsuku.
    Dabar bandžiau vietoje citrinos rūgšties naudoti actą, gavosi skanūs grybukai

  9. Pirmas toks pamatytas receptas be nurodytų kiekių. Kas virtuvėj kaip namie, kaip nors prasisuks, o kas neturi patirties, geriau tegu pasiieško tikslesnių nurodymų.

Rašyti komentarą