8241
Beatos virtuvė

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(11)
Reikės:
  • 900 g smulkintos kalakutų petukų mėsos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų
  • 2 didesnių obuolių
  • 5-6 pievagrybių
  • 8 saulėje džiovintų pomidorų
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių
  • 1 – 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi  smulkintos kalakutų petukų mėsos, pridėjau, ko radau, ir iškepiau nuostabų maltos mėsos kepsnį, dar vadinamą netikru zuikiu. Labai skanus karštas, o jei lieka, tai ir šaltas nepamainomas. Puikiai tiks ne tik savaitgalio pietų, bet ir Velykų stalui.

Tikriausiai paklausite, kas per dalykas yra kalakutienos petukų mėsa. Tai toks tarpinis variantas tarp baltos krūtinėlių ir tamsesnės šlaunelių mėsos. Petukų mėsa šviesi, bet riebesnė nei krūtinėlių, tad patiks tiems, kuriems krūtinėlė per sausa.

Gaminame: česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai.  Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir  lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų ir paskleistų savo aromatą nuostabų. Suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2-3 minutes padraugauti, savo nuostabius aromatus išskleisti. Tada sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus- apačia rėžimas).

Toliau viskas paprasta: obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkiname.  Dubenyje smulkintą kalakutų petukų mėsą sumaišome su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, dedame į specialią pailgą apkepo formą arba formuojame zuikį rankomis.

Kepame apie valandą. Valgome su keptomis daržovėmis – paprikomis, cukinijomis, baklažanais, pašlakstytais alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 4,42 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Aleksandra parašė:

    Tikrai labai skanus 🙂 ypač šiltas.

  2. Živilė parašė:

    Super zuikis! Du kartus jau keptas ! Lengva ir gardu 🙂

  3. Zosytė parašė:

    Šį zuikį kepiau du kartus -pirmą kartą iš pirktinio Arvi petukų mėsos faršo. Antrą kartą pati susimaliau kalakutienos krūtinėlės file. Man asmeniškai skanesnis buvo antras variantas. Ne pirmą kartą nusvylu su pirktiniu faršu, ne išimtis ir ARVI (su juo pagamintas zuikis buvo lyg guminis). O zuikis pagal šį receptą iš pačios susimaltos mėsos buvo laaaabai skanus.
    tikrai dar gaminsiu.

  4. INESA parašė:

    Nuotabus patiekalas! Labai ačiū už receptą
    Tik aš neturėjau kalakutienos, tai pati sumaliau vištienos šlaunelių mėsą,tai buvo tikrai gardu gražiai atrodo supjaustytas, skonis pasakiškas!

  5. Indre parašė:

    Labai skanus zuikis, tikrai patariu pabandyti visoms seimininkems.

  6. Saulius parašė:

    Ir aš tokio noriuuuuuuu !!!!

  7. Elena parašė:

    Mano pirmasis zuikis ever! Ir…labai skanus. Maliau mesa pati ir vietoj svieziu pievagrybiu dejau koncervuotus. Labai gardu gavosi. Aciu uz puiku recepta!

  8. Giedre parašė:

    Ar nereikia avizinių dribsnių sumalti ir pamirkyti piene?

  9. Kostas parašė:

    O mesos nereikia keptuveje pries tai pakepti?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.