8241
Beatos virtuvė

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

(2)
Reikės:
  • 900 g Arvi kalakutai smulkintos kalakutų petukų mėsos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų
  • 2 didesnių obuolių
  • 5-6 pievagrybių
  • 8 saulėje džiovintų pomidorų
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių
  • 1 – 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi parduotuvėje „Arvi kalakutai“ pirktos smulkintos kalakutų petukų mėsos, pridėjau, ko radau, ir iškepiau nuostabų maltos mėsos kepsnį, dar vadinamą netikru zuikiu. Labai skanus karštas, o jei lieka, tai ir šaltas nepamainomas. Puikiai tiks ne tik savaitgalio pietų, bet ir Velykų stalui.

Tikriausiai paklausite, kas per dalykas yra kalakutienos petukų mėsa. Tai toks tarpinis variantas tarp baltos krūtinėlių ir tamsesnės šlaunelių mėsos. Petukų mėsa šviesi, bet riebesnė nei krūtinėlių, tad patiks tiems, kuriems krūtinėlė per sausa.

Gaminame: česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai.  Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir  lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų ir paskleistų savo aromatą nuostabų. Suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2-3 minutes padraugauti, savo nuostabius aromatus išskleisti. Tada sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus- apačia rėžimas).

Toliau viskas paprasta: obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkiname.  Dubenyje „Arvi kalakutai“ smulkintą kalakutų petukų mėsą sumaišome su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, dedame į specialią pailgą apkepo formą arba formuojame zuikį rankomis.

Kepame apie valandą. Valgome su keptomis daržovėmis – paprikomis, cukinijomis, baklažanais, pašlakstytais alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

Beje, firminėse  „Arvi kalakutai“ parduotuvėse galite įsigyti „Arvi“ technologės Vilijos ruoštų netikrų zuikių – kas ragavo, pirko ir antrą, ir trečią kartą. Daugiau informacijos www.arvikalakutai.lt

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Aleksandra parašė:

    Tikrai labai skanus 🙂 ypač šiltas.

  2. Živilė parašė:

    Super zuikis! Du kartus jau keptas ! Lengva ir gardu 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.