Spausdinti

Švelnus moliūgas puikiai dera su makaronais – lengva vakarienė ar pietūs. O taip pasiruošę moliūgą galite ir sriubą pasidaryti. Kai šaldytuve guli prapjautas moliūgas ir jo nesutarkuosite į blynus, siūlau pasigaminti puikų pagardą makaronams ar sočiai košei. Tai gan greitas ir labai skanus makaronų patiekalas.

 

Makaronai su moliūgų kremu

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

600 g moliūgo be žievės
1/2 svogūno
1 šaukštelio ciberžolės
1/2 kumino miltelių
žiupsnio uoginės paprikos
1-2 šaukštų pieno
2 šaukštelių moliūgų ar saulėgrąžų sėklų
4 šviežio šalavijo lapelių
kelių šaukštų sviesto
400 g linguinne ar fettucine tipo makaronų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Moliūgą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Įkaitiname keptuvę ir suberiame ciberžolę, maltą kuminą ir uoginę papriką – pakepiname apie porą minučių. Įpilame šaukštą aliejaus, sudedame moliūgus ir svogūną ir kepame keletą minučių nuolat maišydami. Užpilame kelis šaukštus vandens, sumažiname ugnį ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės.

2

Kai moliūgas minkštas ir galima jį sutrinti šakute, įpilame pieno, išmaišome ir paverdame dar minutę. Įberiame druskos, pipirų. Perpilame į indą, kad sutrintume trintuvu iki kremo konsistencijos.

3

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius nukošiame ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.

4

Sausoje keptuvėje paskrudiname sėklas, kol pradės pukšėti ir pageltonuos. Jas atidedame. Taip pat keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus sviesto, sudedame šalavijo lapelius ir pakepiname porą minučių.

5

O dabar jau ir serviruojame. Į gilesnę lėkštę dedame moliūgų kremo, sudedame makaronus, užpilame šiek tiek sviesto su šalavijais ir užberiame skrudintų sėklų.  Galima ir sumaišyti makaronus su moliūgų kremu. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą