Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.
Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.
Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.
Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.
Gita, and duonos tepkite burokėlių paštetą, tada uždėkite silkės gabalėlį ir šiek tiek figų džemo mažu šaukšteliu – recepto nuotraukoje matosi, kad džemas „nutūpęs“ gali būti ir šalia silkės, ir ant jos, bus taip pat skanu. Sėkmės!
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Beata, o kur dalyvauja figų džemas? Į burokėlių paštetą ar tepamas ant duonos?