Spausdinti

Lietinių reikia kepti daug. Ryte jie yra puikūs pusryčiai, o susukti su kumpiu, špinatais ir garstyčiomis bei užpilti bešamelio padažu – soti vakarienė. Špinatus galite vartoti ir šaldytus.

Lietinių apkepas su kumpiu, garstyčiomis ir špinatais

0
35
Porcijos
6 asm.

Lietiniams:

2 kiaušinių
2 nubrauktų šaukštų cukraus
2 šaukštų rapsų aliejaus
4 šaukštų pieno
200 g persijotų miltų
400 ml šalto vandens
žiupsnelio druskos

Įdarui:

150 g mėgstamo virto kumpio
didelės saujos špinatų
kelių šaukštų garstyčių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

Padažui:

25 g sviesto
30 g (kupino šaukšto) miltų
250 ml pieno
kelių muskato riešuto tarkių
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame lietinius:

1

Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla.

2

Įpilame 320–350 ml vandens, vėl išmaišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė, galėsite dar įpilti vandens.

3

Kaitiname keptuvę, ji turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu patepu rapsų aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.

Verdame padažą:

1

Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome.

2

Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės. Pagardiname druskele ir keliais muskato riešuto tarkiais.

Sukame lietinius:

1

Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu.

2

Blyną patepame garstyčiomis, guldome ploną kumpio griežinėlį, dedame špinatų ir susukame.

3

Blynų suktinukus supjaustome maždaug 4 cm ilgio gabalėliais. Ant kepimo skardos pilame kelis šaukštus bešamelio padažo, rikiuojame blynelius, supilame likusį padažą ir apiberiame tarkuotu sūriu.

4

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Super 🙂
    labai panašiai ir aš darau lietinių užkepėlę, tik dar getos sūrio įdedu 🙂

  2. O aš kepu saldų lietinių apkepą. Kloju blyną, ant jo sluoksniukas paruoštos, pertrintos, pagardintos varškės ir užtarkuoju obuolio bei pabarstau cinamonu. Taip padarau 6-7 sluoksnius. Kepu orkaitėje. Be galo mėgstamas patiekalas 🙂

  3. Labai labai skaniai gavosi šis Užgavėnių patiekalas! Ačiū už receptą! Gaminsiu dar ir dar 🙂

  4. Vakar gaminau. labi labai skanu! (aš dar pridėjau sūrio ir į įdarą. didelę dalį skonio priduoda garstyčios todėl siūlyčiau tikri jas naudoti 🙂 ačiū Beatai vyras ir aš dėkojame už šį receptą, spėju naudosiu jį neretai 🙂

  5. Labai skaniai skamba. Tik vietoj kumpio galvoju dėti varškę, bet nesugalvoju ar tada garsyčios tiks. Gal kas taip darė ir gali part?

  6. Gaminau. Labai paprasta ir skanu 🙂 tik kumpį varške keičiau. Ir patys lietiniai labai skanūs. Teko atskirai blynų vakarienei kept. Jie toki skanūs, kad vaikai surijo visus ir tėvams nebeliko. 🙁

  7. Labas Beata, ka daryti, niekad nesigauna man tas besamelio padazas, darau viska kaip parasyta, visada nusoka i gmuliukus??? :((

  8. Tikrai nesigauna, zinau kad jis labai skanus, karta pirma piena ipyliau tada greit miltus beriau, nebuvo tiek gumuliuku, bet vistiek nesigauna vientisas grazus padazas, jau iki asaru karta galvojau sveisiu puoda i siena 😀

  9. Labai puikūs blynai. Aš nesugalvočiau taip panaudoti bešamelio. Skanus padažas, o ką su juo nuveikti nesugalvoji. Eidavo tik į lazaniją. Dabar įvaldytas ir užskaitytas šis receptas 🙂 Ačiū.

Rašyti komentarą