8241
Beatos virtuvė

Lietinių apkepas su kumpiu, garstyčiomis ir špinatais

(33)
Reikės:
  • Lietiniams:
  • 2 kiaušinių
  • 2 nubrauktų šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų rapsų aliejaus
  • 4 šaukštų pieno
  • 200 g persijotų miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • žiupsnelio druskos
  • Įdarui:
  • 150 g mėgstamo virto kumpio
  • didelės saujos špinatų
  • kelių šaukštų garstyčių
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Padažui:
  • 25 g sviesto
  • 30 g (kupino šaukšto) miltų
  • 250 ml pieno
  • kelių muskato riešuto tarkių

Lietinių reikia kepti daug. Ryte jie yra puikūs pusryčiai, o susukti su kumpiu, špinatais ir garstyčiomis bei užpilti bešamelio padažu – soti vakarienė. Špinatus galite vartoti ir šaldytus.

Kepame lietinius:

  1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome.
  2. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla.
  3. Įpilame 320–350 ml vandens, vėl išmaišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė, galėsite dar įpilti vandens.
  4. Kaitiname keptuvę, ji turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu patepu rapsų aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.

 

Verdame padažą:

  1. Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome.
  2. Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės.
  3. Pagardiname druskele ir keliais muskato riešuto tarkiais.

 Lietiniu apkepas02_Beatos virtuve

Sukame lietinius:

  1. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu.
  2. Blyną patepame garstyčiomis, guldome ploną kumpio griežinėlį, dedame špinatų ir susukame.
  3. Blynų suktinukus supjaustome maždaug 4 cm ilgio gabalėliais.
  4. Ant kepimo skardos pilame kelis šaukštus bešamelio padažo, rikiuojame blynelius, supilame likusį padažą ir apiberiame tarkuotu sūriu.
  5. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (33)
Komentarai
  1. SigitaZ parašė:

    Mhm labai skaniai atrodo 🙂 Gaminsim 🙂

  2. Egle parašė:

    jėtau, kad pilvelis suurzgė… 😀

  3. Julija parašė:

    Sveiki, Beata, noriu Jūsų paklausti: kaip pagaminti lietinių blynų tortą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Labai paprastai, išsikepate lietinių daug ir sutepate su kremu, pvz išverdate šokoladinį kremą, arba lengviausias variantas: vienas sluoksnis trintos uogos su cukrum, kitas varškės kremas, (arba grietinėlės sūris, ala philadephia) arba tiesiog labia gerai pertrinta varškė sumaišyta su trupučiu plaktos grietinėlės

  4. Ugnė parašė:

    Jau taip skanu!!! Visi pirštus apsilaižė. Labai paprasta ir tikrai verta pabandyti 🙂

  5. justina parašė:

    Super 🙂
    labai panašiai ir aš darau lietinių užkepėlę, tik dar getos sūrio įdedu 🙂

  6. justina parašė:

    sorry- Fetos sūrio 😀 :))))))))))))))))))))))))))

  7. Beata parašė:

    Ka galima det vietoj kumpio?

  8. Meda parašė:

    Begalo skanu! Visi pirstus apsilaižė! 🙂

  9. ana parašė:

    o garstycios butinos? gal galima kazkuo pakeist?

  10. Lina parašė:

    O aš kepu saldų lietinių apkepą. Kloju blyną, ant jo sluoksniukas paruoštos, pertrintos, pagardintos varškės ir užtarkuoju obuolio bei pabarstau cinamonu. Taip padarau 6-7 sluoksnius. Kepu orkaitėje. Be galo mėgstamas patiekalas 🙂

  11. Jurga parašė:

    Labai labai skaniai gavosi šis Užgavėnių patiekalas! Ačiū už receptą! Gaminsiu dar ir dar 🙂

  12. Donata parašė:

    Vakar gaminau. labi labai skanu! (aš dar pridėjau sūrio ir į įdarą. didelę dalį skonio priduoda garstyčios todėl siūlyčiau tikri jas naudoti 🙂 ačiū Beatai vyras ir aš dėkojame už šį receptą, spėju naudosiu jį neretai 🙂

  13. Ugnė parašė:

    Tikrai paprastas receptukas ir begalo skanus. Tikras atradimas man 🙂

  14. Valda parašė:

    Labai skaniai skamba. Tik vietoj kumpio galvoju dėti varškę, bet nesugalvoju ar tada garsyčios tiks. Gal kas taip darė ir gali part?

  15. Valda parašė:

    Gaminau. Labai paprasta ir skanu 🙂 tik kumpį varške keičiau. Ir patys lietiniai labai skanūs. Teko atskirai blynų vakarienei kept. Jie toki skanūs, kad vaikai surijo visus ir tėvams nebeliko. 🙁

  16. Ausra parašė:

    Laba diena,ka galite pasiulyti vegetarams,is anksto dekoju,

  17. Laura parašė:

    Labas Beata, ka daryti, niekad nesigauna man tas besamelio padazas, darau viska kaip parasyta, visada nusoka i gmuliukus??? :((

  18. Laura parašė:

    Tikrai nesigauna, zinau kad jis labai skanus, karta pirma piena ipyliau tada greit miltuw

  19. Laura parašė:

    Tikrai nesigauna, zinau kad jis labai skanus, karta pirma piena ipyliau tada greit miltus beriau, nebuvo tiek gumuliuku, bet vistiek nesigauna vientisas grazus padazas, jau iki asaru karta galvojau sveisiu puoda i siena 😀

  20. Laura parašė:

    Atsiprasau, kazkaip susispaudziojo man tiek zinuciu.

  21. morta parašė:

    skanu ir laaabai sotu 🙂

  22. Inesa parašė:

    Labai puikūs blynai. Aš nesugalvočiau taip panaudoti bešamelio. Skanus padažas, o ką su juo nuveikti nesugalvoji. Eidavo tik į lazaniją. Dabar įvaldytas ir užskaitytas šis receptas 🙂 Ačiū.

  23. Inga parašė:

    Sveiki, kokias garstycias geriausia naudoti ir koki kieki? Ar labai skirtusi skonis be ju?:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.