8241
Beatos virtuvė

Lietiniai blynai

(210)
Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 2 nubrauktų šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 4 šaukštų pieno
  • 200 g persijotų (pageidautina) miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite.

2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą.

3. Dabar jau pamažu pradėkite pilti 400 ml šalto vandens ir vis nepamirškite maišyti (pirmiausia pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).

4. Pamaišykite pamaišykite, pasidarykite tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepkite.

Keptuvė turi būt geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę tiesiog patepu aliejum, t. y. popieriniu rankšluosčiu, sudrėkintu aliejumi.

Blynus aš kepu vos salsvus ir ant jų nekloju nei hektaro uogienės, nei statinės grietinės – tik elegantiškas brūkštelėjimas ant karšto blyno sviesto kampu, keletas citrinos sulčių lašų ir dosnesnis žiupsnelis cukraus. Mano blynas dainavo ir lėkštėje, ir burnoje, jis galėjo pasirodyti visu savo gražumu, minkštas, šiltas – paryškintas citrina ir pasaldintas cukrumi. Šis lietinių receptas tiks ir blynams su varške, šokoladiniu riešutiniu kremu, bananais ar hektaru uogienės… Bet jei niekada nebandėte klasikinio elementaraus citrina–cukrus dueto, pabandykite, tada pasikalbėsime.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (640 balsai, vidurkis: 4,23 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (210)
Komentarai
  1. Kristupas parašė:

    Sveiki beata esu dar vaikas ir noreciau patarimo. Man niekaip nesigauna padaryt teslos ji gaunasi su gumuleliais ir nezinau kodel. Galit paaiskint?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kristupai pradžioje pilk tik trečdalį vandens, išplak kiaušinius tada įpilk trečdalį vandens ir įsijok visus miltus arba tiesiog supilk miltus ir tada išmaišyk kad būtų tiršta tešla, tą tirštą tešlą atskiesi su vandeniu ir nebus gumulų

  2. Justina parašė:

    Dėkui už šį nuostabų receptą, kepiau ir negaliu atsistebėti, kokie skanūs blynai išėjo 🙂

  3. Ignas parašė:

    Receptas priestarauja Betos komentarui. Komentare sakoma viska, iskaitant vandeni maisyti nuo pat pradziu, o recepte sakoma kad pirma viska isskyrus vandeni sumaisyti i labai tirsta tesla. Pagal recepta tesloje gumulai neisvengiamai gaunasi.

    • raganiukstiene parašė:

      1 cukrus, kiausiniai, druska, ismaisai,
      2 po to miltai, ir pienas su aliejumi,
      3. vanduo, nes viska reikia deti palaipsniui, vanduo jau skiedzia pagal tavo poreikius, kokio tirstumo nori ir niekada nesigauna gumuleliu.
      As pieno siek tiek daugiau +4 saukstus pyliau ir aliejaus dar 2 saukstus, tada keptuves, nereikejo (bet vandens atliko) niekuo tepti(spizine). gavosi puikus, vaikai isgyre, nors visada sakydavo, kad (tikros mamos )skanesni
      DEKUI

    • Ingrida parašė:

      Aš blynus visada plaku su paprastu rankiniu metaliniu plakikliu, tada nebūna jokių gumulų, viskas puikiai išsiplaka 🙂

    • karolina parašė:

      Man buvo labai skanu bet vis tik kai suvalgau vis norisi jų ir norisi,ačiū už patarimą mano brolis sako kad labai skanu ir norėtu kad jūs jį išmokintumėt kepti blynus jam tik 8metai! 😉

    • Kotryna parašė:

      Aš labai mėgstu Beatos receptus ir žinau, kad viskas išeis gerai. O šeip man pavyko iš pirmo karto be gumulėlių blynus iškepti.

    • Limuzinas parašė:

      )))) Netikekite blogeriu receptais))))Jos ne tikros kulinares,deja(((

      • Aurelija parašė:

        „Limuzine“, tu net savo vardo parašyti nedrįsti, o aiškini mums kuo tikėti, o kuo netikėti..
        Pats bent jau žinai kas tokia Beata? Mes j` žinom ir jau išbandę jos recuptus, todėl mes žinom jog ja galima tikėti.
        O va tamsta kaip Pilypas iš kanapių išdygęs – tavim tikrai neturim pagrindo tikėti..

  4. Sigitas parašė:

    Beata, ačiū labai už superinį receptuką. Blynai gavosi puikūs iš pirmo karto. Vaikai laižėsi kartu su manimi. Mokėjau kepti, bet gaudavosi ne tokie. Šie buvo super.

  5. Egle parašė:

    o ar tinkami sie blynai su mesisku kokiu idaru?labai noriu pasigaminti, jau senai valgytus, lietinius su desrelemis ir suriu 🙂

  6. ru parašė:

    Liuks receptas! Niekada tokio skanumo blynai nesigaudavo kaip šitie!

  7. eva parašė:

    Blynukai gavosi nuostabus! 😉 aciu uz receptuka

  8. Mila parašė:

    Labai aciu uz recepta !!! kiek esu darusi vis netiap gaudavosi kokiu noredavau ,na o sitas receptukas labai patiko 🙂

  9. .Pauliouis parašė:

    Laba diena kaip sekas?? :2

  10. Vilma parašė:

    Aciu uz recepta, puikus blynai, as gaminau su tradiciniu – varskes idaru, skanumelis, vos liezuviu neprarijom 🙂

  11. Beatričė parašė:

    Ką patartumėte daryti kad blynas gražiai apsiverstų, nes niekada neišėjo… Kai bandau atkelti jis susispaudžia į kampą.

  12. kiysd parašė:

    Kiek mililitrų yra 200 gramų miltų? Nes aš svarstyklių neturiu.

  13. Gintare parašė:

    Labai skanus lietiniai, super 🙂 ir pagaliau be jokiu gumuliuku! 😀

  14. Mazoji kepeja parašė:

    Sveika, Beata!:) As taip pat esu jauna, taciau noreciau is ryto seimai iskepti siuos blynus:) Tikiuosi jiems patiks!Aciu uz recepta!:))
    P.S. Man labai patinka gaminti:)) gal galetum pasiulyti kokiu visai lengvu kur nedaug produktu recepteliu?;))

  15. as parašė:

    skanu

  16. terese parašė:

    Aciu uz superini recepta…lietiniai tapo mano seimos tiesiog vienu is megstamiausiu valgiu…jau pasidalinau su draugem…db nereikia vaziuoti ir i jokias blynines..nes turime „savo“ aciu Jums,Beata;-)

  17. neziniuke parašė:

    Sveiki,Beata 🙂
    Atleiskite uz turbut kvaila klausima,bet as naujoke maisto gaminime…Ka duoda tai,kad i blynus desim persijotus miltus?Kuom tai geriau?

  18. Liūtas parašė:

    Kiek žmonių pavyks pavalgydinti su tiek produktų? (:

  19. Lina parašė:

    o gal galit varkes
    idaro recepta imesti?

  20. Justas parašė:

    Labas, Beata. 🙂 Aš esu dar tik penktokas, todėl pats nežinau kiek reikėtų produktų. Noriu pagal šį receptą pagaminti blynus technologijų pamokai. Gal galėtum pasakyti kiek blynų/porcijų išeina su tokiu kieku produktų? Man reikia 15 blynų 😀 Laukiu atasakymo.

    P.S esi labai šauni ir kūrybinga virėja!

    • Beata Nicholson parašė:

      Justai ar pavyks 15 blynu priklauso nuo keptuvės dydžio, bet pamėgink būtinai, jei pritrūks, užsimaišyti dar tešlos dešimt dvyliką tikraibus o gal ir daugiau

  21. Ieva parašė:

    Pabandziau si recepta ir is pradziu pasirode kad su tesla viskas tvarkoj kol nesupyliau vandens ipyliau pirmu kartu 320 ml ir mano grazioji tesla pasidare kaip vanduo palikau 30 min pastoveti bet teko dar 4 saukstus miltu dadeti ir tada aisku tesla buvo su gumulais ;( gal ka padariau netaip ?!?

    • Beata Nicholson parašė:

      mažiau vandens pilti reikėtų, yra parašyta, kad nesupilkite viso, nes skirtingi miltai skirtingai drėgmę geria bei kiaušiniai būna skirtingo dydžio jei jau taip atsitiko, kad per daug skysta tešla, tada padarom taip: paimat samtį na kokius keturis penkis šaukštus skysto tešlos, pilat į kitą dubenėlį, tada ten įsijojate du pvz šaukštus miltų išmaišot, pasidaro vientisa tiršta tešla, tada jau ją atgal gražinate į skystą masę ir ji patirština, ir tešla be gumulų išeina

  22. Iveta parašė:

    Ačiū ir nuo manęs! Išbandėm ir labai patiko!
    P.S.ir man teko šiek tiek miltų pridėti,nes skystoka tešla gavosi,nors nepyliau 400ml.,apie 350ml.Na bet kitą kartą jau bus ne labai, o labai labai gerai! 😉 🙂

  23. Jurgita parašė:

    Dėkui Beata!!!!

    Su miltiniais patiekalais esu susipykus stipriai.. Bet abandžiau šiuos lietinius… ir jau antrą dieną iš eilės kepu…. Jie nerealūs, netgi man pavyko 🙂
    Pagaliau ir mano vaikai valgys blynukus 🙂

  24. Dovile parašė:

    Viska sumaisius, idejus miltu gavosi labai kieta tesla lyg koldunams, ir ipylus vandens tas vanduo ir liko stoveti niekur jis jau nebesusigere,tai zodziu nieko nesupratau,visko dejau kaip parasyta

  25. Juste parašė:

    ACIU! Buvo begalo skanu!

  26. Kipras parašė:

    Labas. šįryt atsikėliau ir sugalvojau išsikepti lietinių. Perskaičiau šį receptą, viskas lyg ir tiko, kiek kitoks, bet gana tradicinis lietinių receptas. Visų pirma blynai labai lipo prie keptuvės, dar įpyliau aliejaus, tuomet bandydamas apversti šiuos lietinius ore (na žinot, juk kartais norisi įsijausti į tikro šefo vaidmenį savo virtuvėje) ir visas blynas susilenkdavo kamputy, blynas neišeidavo gražios formos, o bandant apversti mentele – plyšdavo (galbūt aš nemoku apversti, tačiau su mano močiutės tradicine lietinių tešla viskas gaudavosi puikiai, kiekvieną blyną su džiaugsmu versdavau ore). Na nežinau kas čia man su tais lietiniai, gal ne ta koja iš lovos išlipau. Bet kokiu atveju, nors ir nesigavo geras vaizdas, tačiau skonis pasakiškas ! Būtinai bandysiu dar, gal kada pavyks… 🙂

    • Brigita parašė:

      Labas! Taip! As irgi pastebejau. Kepu pagal sita kelinta karta. Bet visus kartus tie blynai gaunasi labai minksti bei labai greit plysta. Nori apverst ir plysta… nesuprantu. Gal kiausiniu per daug?

  27. Vladas parašė:

    pabandykit vietoj cukraus deti medu – turiu dvi mergaites 2m, 4m., tai mums nei pauostyt nelieka.

  28. Aušra parašė:

    Tobuli lietiniai…

  29. Gintare parašė:

    liux receptukas, pirma karta kepiau lietinius, labai skaniai gavosi;)

  30. Gintare1 parašė:

    Labai geras receptas! O su citrina ir cukrum… wow! niekad nebuvau ragavusi.
    Tik as neturejau pieno, tai idejau grietineles 13% riebumo 4 saukstus… ir vistiek gavosi puikiai! 😉
    Dekui, Beata, labai patinka Jusu receptai, visada viskas gaunasi labai skaniai, net jeigu ir procese kelis kartus atrodo kad jau niekas nebesigaus (nesu labai patyrus maisto gaminime) ;))) o Jusu aprasymai ir „tips’ai“ labai padeda nesusimauti net pirma karta gaminant 😉
    Aciu Jums!

  31. Gintarė parašė:

    Labai ačiū už receptuką, išėjo puikūs blynukai! Jei valgom su kažkuo saldžiu, viskas puiku. Bet jei norime daryti nesaldų įdarą, reikėtų į tešlą įdėti mažiau cukraus, nes tešla pagal originalų receptuką per saldi išeina… Sėkmės gaminant visiems ir skanaus 🙂

  32. Sima parašė:

    Dabar sėdžiu ir valgau. Nuostabus blynai 🙂

  33. Daniele parašė:

    Tobula 🙂
    Ačiū.Išėjo puikus blynai,tai su drauge šokoladinį lietinių pyragą padarėm 🙂 Nuostabus receptas 🙂

  34. audra parašė:

    Labai super receptukas 😉

  35. Miglė parašė:

    Labas, Beata, pirmiausia noriu pasakyti, jog labai džiaugiuosi, kad dalinatės su visais savo receptais, nes man jie patys geriausi, visada jei ieškau receptų, tai žiūru pas jus ir niekada nenusivyliau 🙂 tik vat buvo taip, kad kepiau blynus, stengiausi daryti viską kaip parašyta, bet gavosi taip, kad kepant išorė blynų iškepė, o vidus ne, visaip bandėm ir mažiau karščio, bet vistiek normaliai nesigavo, todėl labai įdomu sužinoti kodėl taip? nes blynas juk toks plonas dalykas, atrodo kaip jis gali neiškept lygiai? 😀

  36. Reda parašė:

    Labukas, Beata. Blynų receptas TOBULAS 🙂 Iškeptus patepiau trupučiu sviesto ir apšlaksčiau citrinos-imbiero-medaus sirupėliu. Sužavėti visi 🙂 Ačiū Tau už receptus (didesnė dalis išbandyta ir išragauta) ir už tai, kad galime megautis netiesiogine Tavo draugija 🙂

  37. Kristina parašė:

    Blynai gaunasi superiniai, aš į tešlą dar žiupsnelį cinamono įmaišau (gal dar kam patiks tokia įdėja), nei uogienių, nei grietinės nereikia 🙂

  38. Edita parašė:

    Aciu uz recepta! Blynai belekokie…:)

  39. zivile parašė:

    Beata, tas derinys – sviestukas, cukrus ir citrina… tikrai reikia visiems paragaut, be galo skanu!!!!! padejau i sona net apelsinu marmelada!

  40. Zita parašė:

    Super receptas 🙂 tik miltų dviem šaukštais daugiau dėjau 🙂

  41. Arturas parašė:

    Laba diena 🙂 Pirma karta dariau blynus ir ka galiu pasakyti, truputi buvo kiausiniai nevienodi, tai teko dadeti miltu tada su gumuleliais tesla gavos, bet maisiau kiek maisiau net ranka paskaudo, bet visu neisnaikinau, pradejau kepti ir nustebau kaip graziai apskrunda ir kaip skaniai gavos! Aciu geroji teta! : ))

  42. sandra parašė:

    PAGALIAU !! 🙂 niekada neiseidavo iskepti lietiniu 🙂 su Beatos pagalba viskas imanoma 🙂

  43. Kamile parašė:

    Beata,labai skanūs blynai gavosi. Aciū uz receptuka!:-)

  44. Privalomas parašė:

    Super Beata;)

  45. Diana parašė:

    Pirma karta dariau ir gavosi super,aciu uz receptuka 🙂

  46. jurate parašė:

    Beata,noreciau suzinoti recepta silkes kuria ruosete su M.Mikutaviciumi,nespejau uzsirasyti ji buvo ruosiama su aciu jurate

  47. Marija parašė:

    Ne ka blogesni uz mano mamos blyneliai gavosi :))) geriausiai man su blenderiu tesla maisyti,tada nei vieno gumulelio nelieka ir labai greitai viskas isimaiso 🙂 dejau varskes idara ir prie blyneliu kondensuoto pieno padazas tai mmm apsivalgem su vyru 🙂 aciu uz skanios teslos recepta Beata!

  48. Ramunė parašė:

    Niekada nemėgau lietinių blynų. Tačiau surizikavau išbandyti šį receptą. Ir ką jūs galvojate?! Pamėgau iš pirmo karto! Nerealiai papusryčiavau 🙂 O kai kūdikis paaugs, kepsiu į valias 😉

  49. Sigita parašė:

    Ačiū už puikų receptą! Blyneliai tikrai gavosi super skanūs!

  50. sveiskamtas parašė:

    Man asmeniskai skonis kaip omleto. Nesakau jog neskanu , bet mamos skanesti.

  51. Lina parašė:

    Labai skanus blyniukai :). Super..Aciu

  52. Greta parašė:

    Nuostabūs lietiniai!! Niekada neišeidavo padaryti lietinių, bet pagal šį receptą išėjo! 🙂

  53. Viktorija parašė:

    Nuostabus blynu tešlos receptas ! Ačiū nuoširdžiausiai Beatai už šį recepta . Labai skanùs blynai !

  54. Angelina parašė:

    Pasiskaiciau, uzsikroviau pozityvo ir einu blynu kept!!

  55. Neli parašė:

    kad nesigautu gumuleliu, ir nereiketu terliotis teslai suplakti visada nauoju blenderi 🙂

  56. jelena parašė:

    super blyneliai gavosi:*aciu beatute

  57. Irmante parašė:

    Pirma karta gyvenime kepiau lietinius ir pasirinkau si recepta. Viskas paprasta ir aisku, bei labai skanu. Dekui, Beata. 🙂

  58. Agne.A parašė:

    Nuostabaus skonio blynai! Dabar jau patys megiamiausi ir dazniausiai kepami! Aciu, Beata! Tavo receptai nepakartojami :)*

  59. Lina parašė:

    Beata, jusu receptai nuostabus!!! Gaminu valgyt jau nemazai metu taciau vis kas nors gaudavosi ne taip, o kelios dienos atgal sugalvojau kad pats laikas kazka padaryt pagal recepta, tikedamasi kad pavyks 🙂 na ir ka, vyras isgyre plova, pagal jusu recepta , o siandien lauksiu ka pasakys apie blynus 🙂 negaliu patiket kad ju tesla be gumuliuku!!!

  60. Vaida parašė:

    Labas,Beata. Labai aciu uz receptuka. Blyneliai dangiski 🙂 Sekmes ir kuo daugiau ideju 🙂

  61. valda parašė:

    Superiniai blyneliai, megaujuosi karstais saldziarugsciais vokeliais 🙂

  62. Kotryna parašė:

    Man gaunasi su gumuleliais

  63. Karina parašė:

    Sveiki, as irgi dar vaikas ir man niekaip nesigauna kepant apversti 🙁 Vis kai verciu uzsiriecia galas ir nieko nebeisena padarit .

  64. Tadas parašė:

    Laaabai skanūs blyneliai. Ačiū Beata už šį receptą 🙂
    Šeimynai labai patiko 🙂

  65. Renata parašė:

    Idealus blyniukai, kepiau is dvigubos porcijos ir dar i saldikli idejau, super bus atsargom:)aciu Beata!

  66. motiejus parašė:

    Beata,man vis tešla prikimba prie keptuvės,ką man patartum?

  67. Karolina parašė:

    Ačiū, Beata, už receptą, pasakiški šeštadienio pusryčiai buvo..

  68. Ruta parašė:

    Tobuli blyneliai, ačiū , Beata 🙂

  69. Jurga parašė:

    Nuo šiol kepti lietinius blynus nebus mano didžiausias košmaras! 🙂 Blynai gavosi labai tvirti ir lygūs, ačiū už puikų receptą.

  70. Monika parašė:

    Beata, o ar pavyktu sie blyneliai be kiausiniu? 🙂

  71. Kri parašė:

    Ačiū! Vieni nerealiausių pusryčių ever. Jau žinau, ką valgysiu kiekvieną savaitgalį pusryčiams artimiausią dešimtmetį.

  72. Ramute parašė:

    Sveiki. Noriu paklausti kaip ta blyna tolygiai su citrinos sultimis istepti?

  73. Ingrida parašė:

    Nuoširdi padėka, Tau Beata, kad atskleidi daugybę virtuvės paslapčių. Nesėkmingi bandymai paruošti lietinius atvedė mane į Tavo puslapį. Likau nustebinta! Lietiniai nepakartojami!

  74. Indrė parašė:

    Nepakartojama, burnoje tirpstanti lietinių tešla. 🙂

  75. Rasita parašė:

    Perskaiciau komentarus ir… nepatikejau…kokio „tipo“ skanumo turi buti blynai, kad kepti juos dvi dienas is eiles… ir kagi, antra diena kai megaujuosi ir lepinu savo didziule seimyna nepaprasto skonio paprastais blyneliais 🙂 super receptas, labai skanu ir lengva pasigaminti tesla, nuostabu!!!

  76. Karolina parašė:

    Šiandien pirmą kartą gyvenime gaminau lietinius 🙂 norėjome sotesnių, todėl nedėjau cukraus, į vidų pagaminau grybu įdarą. Gavosi tiesiog puikūs!!!

  77. odeta parašė:

    Vakar dariau lietiunius pagal si recepta bet nezinau kodel man gavosi vien guzai pertryniau per sieteli ka netaip dariau nesuprantu bet blynai tikrai labai skanus ir tvirti

  78. Karolina parašė:

    Sveikos, noreciau paklausti, o kiek blyneliu is sio recepto gaunasi ? 😉

  79. Loreta parašė:

    Sveiki Beata, mano vaikiukai labai megsta blynus, tik va problemele, mazesniam nustatyta alergija kiausiniams,kvieciams, grikiams ir avizoms. Galbut galetumete pasiylyti koki blynu recepteli be siu produktu. Is anksto dekoju☺

  80. ERNESTA parašė:

    Labas vakaras Beata meginu kept palei jusu receptuka visu isgirta lietinius blynelius bet va problemele as idejau 8val saukstus miltu ir uzpyliau 200ml vandens pieno nepyliau nes neturejau ir man ta tesla pasidare tokia skysta ka tokiu atveju patartumet daryt aciu uz atsakyma ir gero savaitgalio

  81. ... parašė:

    Super lietiniai gavosi. Pirma syki juos kepiau ir puikiai pavyko

  82. Ramūnė parašė:

    Sveiki, blynai puikūs, viskas gavosi be gumulų. Keptuvė gili ir mažesnė, gavosi apie 20 blynų. Keptuvę ištepiau aliejumi, o blynus verčiau 2 medinėmis, plokščiomis mentelėmis, niekas neplyšo ir labai gerai vertėsi. Verčiau tik tada kai tešla visa pageltonuodavo (nelikdavo baltos tešlos ant blyno). Kad nebūtų gumulėlių, pilant vandenį maišiau elektriniu mikseriu. Skanaus visoms ir visiems! Patiko, greit kartosiu!

  83. donata parašė:

    Laba diena Beata,
    Norejau paklausti apie miltus. Kokius reikia deti. Ar tinka viso grūdo kvietinius miltus?

  84. Sigita parašė:

    Pasaka Beata;) ot įsimylėjau maisto ruošybą dėka Jūsų!!!!;) sėkmės duetuose;) linkėjimai iš Klaipėdos:)

  85. Rraimondas parašė:

    Beata, ko ideti ar neideti ( daugiau maziau) kad blynai butu minkstesni? 🙂

  86. Barbora parašė:

    Tam, kad maišant tešlą nesusidarytų miltų gumulai yra viena auksinė taisyklė: ne miltus į skystį, o atvirkščiai.. skystį palengva į miltus nuolat maišant. Miltų lietiniams nesijočiau, nes idealūs lietiniai turi būt kuo plonesni.. ypač kai tuos reikia įdaryti… ir.. į lietinius visad dedu vanilės…gaunasi pasakiško aromato.. galima net vienus kirsti.. be jokio įdaro. Sėkmės!

  87. Ieva parašė:

    Nuostabus blyneliai gavos! Tiesa, dejau tris saukstus aliejaus, biski daugiau cukraus, vaniles anksties, ir daugiau pieno, maziau vandens. Bet gavos tikrai labai skanu 🙂

  88. Karolina parašė:

    norėjau paklausti ar tešlą galimą palaikyti šaldytuve mažiau laiko ?

  89. Vilma parašė:

    Beata, tai patys skaniausi blynai pasaulyje! Tiesa tik kad reikia butinai sekti teslos maisymo eiga, kitaip kazkaip kazkodel nelabai gaunasi 🙂 ACIU!

  90. Kornelija parašė:

    Ačiū, tokių blynų dar nesu valgiusi!!

  91. Ksenija parašė:

    Ačiū labai dabar tūrių sugedusį blenderį!

  92. Kęstutis parašė:

    Mes dėjom miltus 550c ir 550d sėkmė ta pati, o kodėl receptas nepavyko košė per tiršta ką daryti?

  93. Nojus parašė:

    Tėtis iškepė blynukus pagal šį receptą! Buvo begalo skanu!!! Ačiū 😉

  94. Kristina parašė:

    Nuostabus receptas!!!Viskas puikiai pavyko ir skonis pasakiskas!

  95. Birute parašė:

    Miela,Beata,ilgai teko nardyti interneto platybese ieskant recepto lietiniams. Deka daug geru komentaru pasirinkau si.Lietiniai gavosi nerealus,skanaus,puikaus skonio,net pirstus laizykD:) Tai vyrui buvo svente–pagyru kalnas man,nors jis netikejo,kad man jie ,,gausis,,.Visad nepavykdavo;Tai per stori,tai per ploni ir vis plysdavo,o apie idara isukt–ne nesvajot.Butinai anukele nustebinsiu kai gris is UK.Aciu laaaaaaaaaabai,kad dalinates super receptukais.

  96. Justina parašė:

    Labai geras, lengvas receptas. Tik šiek tiek pakoregavau:pieno pyliau daugiau, negu vandens. Blynai gavosi labai skanūs..

  97. Ramintele parašė:

    Nu galvojau giria, giria komentaruose…. bet, kad tikrai skanus!!! Aciu Beatuke

  98. Gabriele parašė:

    Lietinius labai megstu ir prisiruosiau juos pasidaryti pati pirma karta. Ir mano nuostabai tikai viskas puikiai isejo! Na zinoma pirmas toli grazu ne tobuliausias,bet sekantys tiesiog pasak,plonyciai, lengvai apsivercia ir nekimba prie keptuves. Lietiniai su mesa ir pievagrybiu padazu jau garuoja ant musu pietu stalo. Tikrai darysiu dabar tik pagal jusu recepta!

  99. Eglė parašė:

    Miela Beata,
    Kažkada buvau radusi jūsų receptuką klasikiniams miltiniams blynams be jokių priedų. Žinau, kad pirmą kartą gavosi fantastiški, bet dabar niekur neberandu jų recepto. Gal nebūtų sunku pakartoti? Iš anksto dėkui.

  100. Donata parašė:

    Kaip iskept plona bluna kepant dedant i keptuve gaunasi storesnis blynas o kaip iskept plona blyna keptuveje

  101. Eimantas parašė:

    va tau ir daryk nepaskaičius komentarų… Keista buvo tokią tirštą tešlą maišyti…
    Su gumulais gavosi… 🙁
    dar dvigubą kiekį dariau… 🙁

  102. Ausra parašė:

    Nesamone, blynai susvilo, gavosi kose, nors dariau viska pagal recepta.. sugadinti visi produktai, pati tikriausiai sau komentarus rasineja. Vaikai liudi, o taip blynu norejo. Dauguau niekada nesinaudosiu beatos receptais

  103. Martynas parašė:

    Nuostabūs blynai… Skaniausi pasaulyje… Tik vietoj vandens naudoju piena… PASAKA!!!

  104. Dovile parašė:

    Laaabai geras blynu receptas:)kazkas komentavo,kad viska maiso sluotele,tai tikrai pasiteisino!aciu,dar nebuvau iskepusi tokiu skaniu lietiniu:)

  105. Mykolas parašė:

    Netinka suriems idarams, blynams. Gavosi visiska nesamone. Nekepa normaliai

  106. Ella parašė:

    Tiksliai pagal duota recepta-bumbulai.geriau buciau darius kaip visada 🙁 uzgavenes kaio ir produktai sugadinti…

  107. Lina parašė:

    Suintrigavo receptas, nors manasis panasus – nepilnu vandens , tik pieną ir šiek tiek aliejaus. Reikes pabandyti. Kepu lietinius jau daug metu bet nesiseka iškepti tokiu plonu plonu…

  108. Juozas parašė:

    Labas vakaras Beata, aš lietinius kepu jau senokai žinoma receptas labai panašus, skirtumas tas kad pilu tik pieną, įdomu kuom tai skiriasi? Ačiū.

  109. Mindaugas parašė:

    Labia nusivyliau, megstu gaminti ir žmona visada pagirdavo kai gaminu blynus.pabandžiau jūsų recepta, nors pasitikėjimo niekada nekėlėt.Labia didelis šš. Esau piktas.

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielas Mindaugai, na, labai gaila, neįsivaizduoju, kodėl nepavyko, ypač, jei esat patyręs maisto gamintojas, gal čia tas pyktis koks ar nepasitikėjimas koją kišo? Kartais vien dėl to pienas surūgsta, o čia – visi lietiniai…

  110. Daiva parašė:

    Aš su blenderiu tešlą „apdoroju“ ir tikrai nebūna jokių gumulu ir visada puikiai gaunasi!

  111. Vitalija parašė:

    koks kiekis blynelių gaunas?

  112. Lukas parašė:

    Labas, keliem zmonem skirta sita porcija?

  113. Aušra parašė:

    su blenderiu darau ir niekada gumulėlių nebūna

  114. Ema parašė:

    Superiniai blynai! Visa seima juos megsta

  115. Vaida parašė:

    Sveiki naudojau avizinius miltus ir blynai limpa prie keptuvės, ar įmanoma kažką dar padaryt kad nereiktų išpilti tešlos?

  116. Niekoliepa parašė:

    Kiek gaunasi blynu??

  117. Karolina parašė:

    Beata, ačiū! Man pirmą kartą gyvenime pavyko iškepti lietinius blynus, o aš ant šio svieto jau beveik 30 metelių. Jaučiuosi superherojė! 😀

  118. Danutė parašė:

    Pabandžiau ir aš šiuos Beatos blynus! Niu gavosi tobuli nuo pirmo iki paskutinio blyno!!! Jokių gumulėlių ir plyšimu tai blynai kurių visad norėjau,ir pagaliau radau!

  119. Beatričė parašė:

    O mano blynai pradėjo pūstis kodėl taip nutiko ? Dėjau šektiek daugiau miltų nei recepte ne 200gr o 400gr

    • Beata Nicholson parašė:

      Beatriče, galbūt per daug oro įplakėte į tešlą? Gali būti, kad dėl to ir pučiasi jie ant keptuvės. Gaminant lietinių tešlą geriausia duoti laiko jai pailsėti bent pusvalandį prieš kepant – taip visi oro burbuliukai susprogs ir miltai spės išbrinkti.

  120. Gerda Užubalytė parašė:

    Labas aš Gerda norėčiau paklausti kiek minučių reikia kepti blynus?

  121. Vyturėlis parašė:

    Šitas receptas veda tiesiai į gumulėlių pasaulį. Plius blynai išėjo beskoniai su tiek vandens ir tiek mažai pieno.

    Visiems rekomenduoju geriau išsikepti blynus pagal šitą receptą:https://www.moteris.lt/lt/virtuve/g-31056-tobulas-saldziu-plonu-lietiniu-receptas Lengesvnis, jokių gumulėlių.

    Atrodo, kad Beata pati neperskaičius kelia receptus, jau vien ko vertas jos patarimas pirmame komentare vaikui “išplakti kiaušinį” – lietiniams jų nereikia plakti. Kiek kepu iš jos blynus, nesigauna, ir net nelogiškos proporcijos nurodytos.

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielas skaitytojau, nuoširdžiai džiaugiuos, kad jums pavyko atrasti mėgstamą lietinių receptą, juk visiems mums patinka skirtingi dalykai ir tai yra puiku! Kuo daugiau lietinių, tuo daugiau laimingų žmonių:)

  122. Evelina parašė:

    i tirsta tiksliau kieta koldunine tesla ipilus vandeni maisiau maisiau maisiau ir jau ranka paskaudo bet kaip pilna teslos gumulu taip pilna. Neina suvokt kaip jum pavyksta normali tesla 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Į užmaišytą tirštą tešlą vandenį reikia pilti po truputį ir vis maišyti, skystinti ją. Taip pamažu ir vis maišant supilti rekomenduojamus 320-350 ml vandens ir žiūrėti, ar tešlą atrodo pageidaujamo skystumo. Blogiausiu atveju, jei plaukioja vienas kitas gumulėlis, galima tą tešlą dar pro rėtį prakošti, kad jau tikrai visa lygi ir graži būtų.

  123. Indrė parašė:

    Puikiai gavosi! Antrą dieną iš eilės kepu, darau viską iš pusės, tik pieno palieku 4 šaukštus, šiek tiek mažiau vandens, plaku šluotele.
    Tiems, kuriems nesigauna, gal nėra matę kaip maišosi tešla (skystinti po truputį)? Arba ne taip kiekius pamatuoja?

  124. Ernesta parašė:

    Lengvai ir greitai paruosiami o skonis super! ☺️

  125. Ina parašė:

    Puikus blynai 😀 išėjo 8 dideli blynai, nesitikėjau tokių skanių, dėl vandens, bet pasirodo dar kokie skanus, tik vandens man reikėjo mažiau, matyt dėl miltų :)tešlai leidau pastovėti apie valandą. AČIŪ BEATA už SUPER SKANIUS LIETINIUS 😀

  126. Rasa parašė:

    Puikiausias receptas. Tik šiuos kepu ir visad pavyksta. Jau nebeskaičiuoju kiek Beatos receptų apsigyveno mano meniu. Ačiū, miela Beata!

  127. Petras K. parašė:

    Superinis receptas. Pirmą kartą gyvenime kepiau lietinius. Miltus naudojau Malsenos Karališkus – per sietelį- jokių gumuliukų nebuvo. Jokio laukimo – sumaišiau ir iš karto į keptuvę. Vietoj aliejaus keptuvę patryniau rūkytų lašinių gabaliuku. Dariau pusę porcijos – gavosi 4 blynai. Skonis nepakarojamas :). Ačiū Beata Nicholson !!!

  128. Laura parašė:

    Antra karta gaminu pagal si recepta ir puikiai viskas gaunasi, tik darau nesaldzius su lasisos, kumpio ir surio idaru. Perfect.

  129. Alina parašė:

    Blyneliai pavyko puikiai. Ačiū už recepta !

  130. Lina parašė:

    Ne nu Beata visiškas kosmosas! Ir kodel as iki siol galvojau jog esu blynu kepimo eksperte

  131. Vita parašė:

    TOBULI iš pirmo blyno! Tirpsta burnoje! Mano pirmi pavyke lietiniai, as labai laiminga

  132. Ema parašė:

    Ar gautusi blynai naudojant bolivinių balandų miltus? Netoleruoju gliuteno, navalgau kukurūzų ir baltų ryžių, todėl teiraujuosi dėl balandų miltų

  133. Eve parašė:

    Tragedija ne tesla, vieni gumulai. Ne tirstas tesla, o vienas didelis taslos gumulas susiminke, kuri maisyk kiek nori su kikseriu bet viskas neistirpsta. Nesuvokiunkas per proporciju neatitikimas

  134. viktoras parašė:

    Prie recepto neturi buti jam prieštaraujančių komentarų, bei reikėtu visada stengtis nurodyti įšeigą, t.y. kiek gaunasi galutinio produkto. Kitaip – maišyti kelis kartus?

  135. Vytukas parašė:

    Šis receptas patiko, bet ji pasitobulinau kad tiktu karamelizavimui.. Labai gardziai gaunasi, pagalvojau, kad pasidalinsiu
    Tai receptas liko nepakites, bet idedu 3 kiausinius. Ircdedu 4 saukstus cukraus. Kiausiniu trynius atskiriu nuo baltymu ir per abu padalinu cukru per puse. Tada isplaku gogul mogul ir supilu i miltu, pieno, vandens ir lydyto sviesto misini. (Dedu lydita sviesta vietoje aliejaus, gaunasi skaniau man taip, kaip vafliai) o tada isplaku morenga ir sulankstau ji i tesla. Ir dar i tesla idedu tris gerus saukstus kokosu pieno is skardines ir kokosu vandens. Gaunasi neispasakoto purumo lietiniai blynai. Su karamelizuotais bananais rudo cukraus ir sviesto misinyje blyneliai gaunasi absoliutus rojaus valgis. Mama sake nieko tokio nebuvo valgiusi. Kam idomu, ismeginkite recepta tikrai nepasigailesite.

  136. Indrė parašė:

    Sveiki. Nesuprantu, ka ne taip darau, bet vandens niekaip neiseina 400ml supilt, iseina tik apie 100ml, nes jei 200ml – labai labai skysta mase, o kur dar 200ml like… Miltai kvietiniai. Aciu.

  137. Milda parašė:

    Galima patobulinti pilant daugiau vandens ir dedant avižų miltų. Išgausite kietesnius, t.y standesnis ir traškesnius lietinius. Miltų ir vandens kiekio nematavau. Dėjai ‘iš akies’. Pagrindą vis viena sudarė kvietiniai miltai.

  138. Milda parašė:

    Galima patobulinti pilant daugiau vandens ir dedant avižų miltų. Išgausite kietesnius, t.y standesnis ir traškesnius lietinius. Miltų ir vandens kiekio nematavau. Dėjai ‘iš akies’. Pagrindą vis viena sudarė kvietiniai miltai. Tiesa, naudojau daugiau saulėgrąžų aliejaus, apie 4 – 5 šaukštus.

  139. Nunj parašė:

    Dariau viska tiksliai pagal recepta. Or tesla gavosi gumuluota. Viska iskyrus vandeni ir miltus sumaisai. Paskuo dedi miltus. Padarai tirsta tesla ir paskui jau skiedi vandeniu. Taip pagal beatos recepta.
    Faktas kad reikia vadovautis patirtimi ir savo galvao ne keistais receptais. Padares tirsta tesla jos jau nebeiskystinsi

    • Beata Nicholson parašė:

      Pats paprasčiausias lietinių tešlos gaminimo būdas yra pirmiau užmaišyti tokią riebios grietinės tirštumo tešlą, o po to, vis maišant, palengva skiesti pienu ar vandeniu. Taip tešla gaunasi lygi ir be gumuliukų. Bet jei jūs turite savo išbandytą ir pasiteisinusį metodą, tai, žinoma, jo ir laikykitės. Tikra tiesa, kad įgūdis yra daug svarbiau nei receptas.

  140. Kristupas parašė:

    Sveiki beata esu dar vaikas ir noreciau patarimo. Man niekaip nesigauna padaryt teslos ji gaunasi su gumuleliais ir nezinau kodel. Galit paaiskint?

    • Beata Nicholson parašė:

      Pieną ar vandenį į tešlą reikia pilti pamažu, vis maišant, o ne vienu ypu. Taip lengva išmaišyti visus miltų gumulėlius. O jei tešla vis tiek gavosi ne vienalytė, galima ją perkošti per sietelį – jis sulaikys visus nereikalingus gumulėlius.

  141. Ramas parašė:

    Dėl gumuliuku tešloje, nesuku sau galvos senai, nes gyvename tehnologijiu pasaulije, tam yra blenderis ar kažkas panašaus ir viskas pavyksta super, nes tą ką čia rasote naudojau prieš 20 metų budamas vaikas

  142. Sonata parašė:

    Visada kepu lietinius pagal šį receptą, jau daug metų

  143. Ingrida parašė:

    Sie blynai nerealus. Visada gaunasi. Dabar kepu tik pagal si recepta

  144. Aurora parašė:

    Sveiki beata as rasau jums zinute nes vis nerandu kiek porciju iseis is pirmo recepto .Man jusu receptai labai patinka ir neviena karta gaminau blynus .Aš dar vaikas bet blynus gaminau gan ilgai is jusu rrcepto.Ar galite pasakytikie porciju iseis ir ar pakaks 4 zmoniems blynu

  145. Agne parašė:

    Ačiū Beata, Jūsų visi receptai nuostabūs. Visada pavyksta puikiai ir jokių nesklandumų ar neatitikimų neteko patirti. Džiaugiuosi, kad dalinatės savo išmintimi ir patirtimi.

  146. Agnė parašė:

    Ačiū Jums už ši lietinių receptą gavosi labai skanūs.

  147. Egle parašė:

    Kiek kepus lietuniu, sitas receptas pats prasciausias.. tiesiog tragedija.. manau del per daug vandens

  148. Vida parašė:

    Noriu padėkoti Beatai už lietunių blynų receptą.Pagaliau radau superinį receptąPirmą kartą ir dvigubą normą iškarto kepiau.Vien paskaičius receptą patiko sudetis.Gavosi tikrai superiniai blynai, ačiū

  149. Jolanta parašė:

    Išmėginau šiandien jūsų lietinių blynų receptą. Pirmas blynas gavosi skanus bet nepavyko apverčiant išlaikyti nesuplėšyto. Tad įdėjau dar 50g miltų. Ar mažai ipyliau tešlos į keptuvę ar per skysta buvo nežinau. Mano keptuvė gan didelė. Gavosi man 6 blynai. Blynai 25cm skersmens.

  150. Vida parašė:

    Egle,Jolanta viskas gaunasi gal kazka ne taip darote,dariau pagal recepta ir dvigubą kiekį,dar pirma kartą šį receptą mėginau viskas gavosi labai skanūs.Daugokai esu meginusi įvairių receptų,bet šis superinis.Bus mano favoritas

  151. Tatjana parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.