Spausdinti

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga. Tokiais prieskoniais pagardinta ėriena tikrai nukels jus į rytietišką virtuvę, o jei norite paviešėti kituose kraštuose – gardinkite klasikiniu anglišku deriniu – česnakais, rozmarinais ir pipirais arba rinkitės Viduržemio jūros regionui būdingus prieskonius: citrinų sultis ir žieveles, raudonėlius, česnakus.

 

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

0
komentarai
7
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)
1 šaukštelio malto kumino
3 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio maltos ciberžolės
0,5 šaukštelio maltos kalendros
kelių žiupsnių druskos
2 skiltelių česnako
4–5 laurų lapų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ruošiame ėrieną: česnakus sutraiškome peiliu. Prieskonius, išskyrus laurų lapus, sumaišome su actu ir aliejumi.

2

Mėsą gerai įtriname marinatu ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Geriausia – per naktį, bet jei skubate, užteks ir valandos ar kelių. Į kepimo maišą klojame laurų lapų, ant jų uždedame marinuotą ėrieną, maišą užvyniojame ir šauname kepti į 170 °C temperatūros orkaitę 2,5 valandos.

Ingredientai
Patarimas

Patarimas: kepant išsiskyrusias sultis supilkite į indelį, nugriebkite riebalus, o sultinį sutirštinkite trupučiu miltų, su sviestu suminkytų į vieną gabaliuką.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata, norėčiau šitaip pagamintos ėriuko menties Didžiojo Ketvirtadieno vakarienei. Ar bandei šį receptą be kepimo maišo ? Norėčiau dėti į molinį puodą su dangčiu ir tiek. Dėkui

Rašyti komentarą