8241
Beatos virtuvė

Ledai su moliūgų sėklų aliejumi

(4)
Reikės:
  • 1 kg vanilinių ledų
  • 4 šaukštų „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus
  • žiupsnio druskos
  • saujos kepintų moliūgų sėklų
  • šlakelio citrinų ar žaliųjų citrinų sulčių
  • 0,5 citrinos ar žaliosios citrinos žievelių papuošti
  • saujos aviečių papuošti

Ledai su aliejumi gal ir skamba keistai, bet užteks vieną kartą paragauti, kad įsitikintumėte, kaip puikiai glotnūs vaniliniai ledai dera su sodriu, tamsiai žaliu moliūgų sėklų aliejumi. Šaltai spaustas „Obelių“ moliūgų sėklų aliejus desertams suteikia paslaptingo, gilaus riešutinio skonio ir pagyvina bet kurį patiekalą – nuo salotų, kruopų iki žuvies ar mėsos valgių. Citrina suteikia gaivumo, skrudintos moliūgų sėklos – traškumo, o smagiausia, kad šiuos ledus pasigaminsite labai greitai.

Eiga: moliūgų sėklas paskrudiname ir pasmulkiname peiliu. Vanilinius ledus išsukame maisto kombainu su 3 šaukštais „Obelių“ moliūgų sėklų aliejaus, druska, smulkintomis moliūgų sėklomis, kad gerai susimaišytų.

Įlašiname šlakelį citrinų sulčių skoniui pagyvinti. Sudedame į stiklinį indą ir pusvalandį ar valandą palaikome šaldymo kameroje. Prieš patiekdami papuošiame avietėmis, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir dar pašlakstome moliūgų sėklų aliejumi.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Beata, o jei neturiu virtuvinio kombaino, kaip pasiekti rezultatą? 🙂

  2. Paula parašė:

    kokia idomi kombinacija!!! Noreciau paragaut! 🙂

    https://enjoybypaula.com

  3. Rasa parašė:

    Super ledai! Vakaro (ir manau vasaros) hitas. Draugė, kuri nevalgo pieno produktų, sakė, kad bus labai geras būdas paįvairinti veganinius ledus (!?), nes jie nelabai skanūs 🙂 tikrai labai labai skanu:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.