8241
Beatos virtuvė

Lavašo suktinis su vištiena

(1)
Reikės:
  • 1 lavašo
  • 200 g karštai arba šaltai rūkytos vištienos ar kalakutienos filė
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 salierų lapkočių
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 citrinos sulčių
  • saujos sultenių ar kitokių salotų lapų

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant gaivios žalios žolės.

Paukštieną supjaustome juostelėmis. Nulupame obuolius, išimame sėklas. Obuolius ir salierus stambiai sutarkuojame ir pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų. Jei išsiskyrė sulčių, jas nupilame, o masę sumaišome su majonezu ir garstyčiomis.

Ištiesiame lavašą ir tolygiai aptepame obuolių mase. Išdėliojame paukštienos gabaliukus, suklojame salotų lapus (jei jie dideli – truputį pasmulkiname suplėšydami). Susukame lavašą kaip vyniotinį, apsukame folija ir kišame į šaldytuvą 15 minučių, kad sutvirtėtų. Patiekiame supjaustę įstrižomis riekelėmis.

lavasas_su vistiena_kalendorius

Print Friendly

Komentarai
  1. severija parašė:

    labai patiko, ne kartą išbandėme jau. tradiciniai lavašai jau buvo pabodę.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.