1 v. š. mangų padažo (ang. Mango chutney – rasite pirkti prekybos centrų Azijos maisto skyriuose arba galite pasigaminti patys)
1 a.š. cukraus
1 a.š. malto kumino
1 a.š. smulkinto žaliojo čili pipiro
¼ a.š.druskos
2 česnako skiltelių
Patiekimui (pasirinktinai)
Šviežios kalendros lapelių
Skrudintos prancūziško batono reikelės
Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl.
Gaminame:
Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų marinatu. Marinatą ir krevetes perkelkite į sandarų indelį arba uždaromą plastikinį maišelį. Sandariai uždarykite ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, maišelį retkarčiais apverskite, kad krevetės geriau įsimarinuotų.
Pagardui paruošti į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, skirtus pagardui. Susmulkinkite iki kiek įmanoma tolygesnės masės. Paragaukite, pagal skonį galite papildomai pagardinti atskirais ingredientais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Iš šaldytuvo išimtas krevetes pabarstykite druska. Kepkite jas maždaug po 3 min. kiekvieną pusę arba kol krevetės iškeps. Iškeptas gėrybes pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Į lėkštės vidurį dėkite šaukštą ar du pagardo, ant jo – kelias keptas krevetes ir galite pabarstyti šviežios kalendros lapeliais. Rekomenduojama skanauti su paskrudinta prancūziško batono riekele.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Gal kazkuo galima pakeisti mango padaza? Arba gal kazkas pasidalinsite kur jo nusipirkti LT, nerandu….