8241
Beatos virtuvė

Kimči

(10)
Reikės:
  • 5 kg pekininių kopūstų
  • 1 svogūno
  • 100 g porų
  • 150 g česnakų
  • 70 g imbierų šaknų
  • 1,5 puodelio aitriųjų paprikų skiedrelių (rasite rytietiškų produktų parduotuvėse)
  • 1 puodelio saldžiųjų ryžių košės (rasite rytietiškų produktų parduotuvėse)
  • 500 g druskos
  • 5 šaukštų žuvies padažo („Fish sauce“)
  • 5 šaukštų cukraus

Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes labai turtingas prieskonių. Tradiciniu būdu kimči rauginamas specialiuose moliniuose puoduose, tačiau gaminant namuose, puikiai tinka ir stiklainiai. Kimči galite valgyti kaip užkandį ar pagardą, įdėti jo į sriubas, prie ryžių ar ant sumuštinių. Visus, ką vaišinau – skanavo ir dainavo – iš gardumo, ir iš aštrumo.

Kopūstus perpjauname išilgai pusiau, puseles – dar pusiau ir suraikome juostelėmis. Susmulkintus kopūstus sumaišome su druska ir paliekame pastovėti apie valandą. Išilgai supjaustome porą. Svogūnus, česnakus ir imbiero šaknį sutriname grūstuve arba virtuviniu kombainu ar maisto smulkintuvu. Praėjus valandai, kopūstus nuplauname šaltu vandeniu ir „nugręžiame“, nuspaudžiame skysčių perteklių.

Dideliame dubenyje kopūstus sumaišome su visomis kitomis sudedamosiomis dalimis. Kopūstus sudedame į sandarius stiklainius, juos uždarome ir kambario temperatūroje rauginame 3 paras, o jei šaldytuve – apie savaitę, priklausomai nuo to, kaip greitai norėsite valgyti kimči.

kimchi

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Nerijus parašė:

    Tai tuebut skaniasia ka teko valgyti is korejietiškos virtuvės. Labai noriu pasigaminti namuose. Skaiciau daug receptu, klausiau korejiečių kai gamina jie namuose. Bet visad susidūriu su viena problema. Nerasdavau reikiamų ingridientų. Paskaitęs ši receptą matau, kad greiciausiai šį kartą man pasiseks

  2. Žydrė parašė:

    Noriu pasigaminti Kimči, nerandu kur pirkti saldžiųjų ryžių košės ? kur būtų galima įsigyti,?

  3. Agne parašė:

    Dievinu kimci, tik turiu viena beda – esu vienintele, kuri ji namuose valgo, taigi niekada ir negaminu, o karts nuo karto parsinesu indeli is restorano. Jau buvau susigundziusi receptu, bet jo apimtys labai nustebino – 5 kg pekininiu kopustu – jetus, cia visai gaujai zmoniu visai sav. Visgi kimci astrus, valgomas kaip vienas is daugelio priedu prie mesos dazniausiai, taigi jo nesuvartojama per daugiausiai vienu kartu. Restoraniniu gabaritu receptas, atkreipkite demesi, jei kas gaminsite! Kimci neissilaiko labai ilgai, perrugsta.

  4. Ieva parašė:

    Ieskau ir taip ir anaip ir konkretaus atsakymo nerandu – kaip ilgai galima kimchi laikyti sandeliavimo patalpoje? Ar galiu dabar prisiruosti ziemai?

    • Beata Nicholson parašė:

      Na aš manau kad kimchy yra kaip ir rauginti kopūstai, tai juos reikėtų laikyti, šaltame rusyje ir tikrai turėtų išsilaikyti visą žiemą, esmė tokia, kad temperatūra tiesiog skatina didelį rugima, ir perrūgsta…ir viskas, na tiek kiek aš suprantu apie šiuos dalykus:)

  5. jovile parašė:

    Gal ieškojote saldžių ryžių miltų? Nu niekur neužmatau.

  6. Liveta parašė:

    Ryžių košę pasidaryt paprasta – dvi stiklinės vandens ir maždaug 2 šaukštai ryžių miltų, tada virt iki kol pasidarys bėgi košė, tada sudėti cukrų. Blogiausiu atveju galima naudot paprastus miltus, kiek žinau, tik aišku skonis skirsis.

  7. Zana parašė:

    Noriu paklausti okur galima nupirkti jau pagamintas kimci kopustus. Kokioi parduotuve gal zinot.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.