Spausdinti

Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes labai turtingas prieskonių. Tradiciniu būdu kimči rauginamas specialiuose moliniuose puoduose, tačiau gaminant namuose, puikiai tinka ir stiklainiai. Kimči galite valgyti kaip užkandį ar pagardą, įdėti jo į sriubas, prie ryžių ar ant sumuštinių. Visus, ką vaišinau – skanavo ir dainavo – iš gardumo, ir iš aštrumo.

 

 

Porcijos
10 asm.

Reikės:

5 kg pekininių kopūstų
1 svogūno
100 g porų
150 g česnakų
70 g imbierų šaknų
1,5 puodelio aitriųjų paprikų skiedrelių (rasite rytietiškų produktų parduotuvėse)
1 puodelio saldžiųjų ryžių košės (rasite rytietiškų produktų parduotuvėse)
500 g druskos
5 šaukštų žuvies padažo („Fish sauce“)
5 šaukštų cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kopūstus perpjauname išilgai pusiau, puseles – dar pusiau ir suraikome juostelėmis. Susmulkintus kopūstus sumaišome su druska ir paliekame pastovėti apie valandą.

2

Svogūnus, česnakus ir imbiero šaknį sutriname grūstuve arba virtuviniu kombainu ar maisto smulkintuvu.

3

Praėjus valandai, kopūstus nuplauname šaltu vandeniu ir „nugręžiame“, nuspaudžiame skysčių perteklių.

4

Dideliame dubenyje kopūstus sumaišome su visomis kitomis sudedamosiomis dalimis.

5

Kopūstus sudedame į sandarius stiklainius, juos uždarome ir kambario temperatūroje rauginame 3 paras, o jei šaldytuve – apie savaitę, priklausomai nuo to, kaip greitai norėsite valgyti kimči.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tai tuebut skaniasia ka teko valgyti is korejietiškos virtuvės. Labai noriu pasigaminti namuose. Skaiciau daug receptu, klausiau korejiečių kai gamina jie namuose. Bet visad susidūriu su viena problema. Nerasdavau reikiamų ingridientų. Paskaitęs ši receptą matau, kad greiciausiai šį kartą man pasiseks

  2. Dievinu kimci, tik turiu viena beda – esu vienintele, kuri ji namuose valgo, taigi niekada ir negaminu, o karts nuo karto parsinesu indeli is restorano. Jau buvau susigundziusi receptu, bet jo apimtys labai nustebino – 5 kg pekininiu kopustu – jetus, cia visai gaujai zmoniu visai sav. Visgi kimci astrus, valgomas kaip vienas is daugelio priedu prie mesos dazniausiai, taigi jo nesuvartojama per daugiausiai vienu kartu. Restoraniniu gabaritu receptas, atkreipkite demesi, jei kas gaminsite! Kimci neissilaiko labai ilgai, perrugsta.

  3. Ieskau ir taip ir anaip ir konkretaus atsakymo nerandu – kaip ilgai galima kimchi laikyti sandeliavimo patalpoje? Ar galiu dabar prisiruosti ziemai?

  4. Ryžių košę pasidaryt paprasta – dvi stiklinės vandens ir maždaug 2 šaukštai ryžių miltų, tada virt iki kol pasidarys bėgi košė, tada sudėti cukrų. Blogiausiu atveju galima naudot paprastus miltus, kiek žinau, tik aišku skonis skirsis.

Rašyti komentarą