8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos troškinys su obuolių sultimis

(36)
Porcijos: 3-4
Reikės:
  • 400 g kiaulienos
  • 300-400 ml obuolių sulčių
  • 1-2 svogūnų
  • 2 šaukštų miltų
  • Aliejaus
  • Druskos ir pipirų
  • Čiobrelio šakelių
  • 1 šaukšto grudėtų garstyčių
  • 100 ml riebios grietinės
  • saujos petražolių

Prancūzai mėsą troškina vyne, pas mus Lietuvoje vyno upės neteka, taigi vyną mes mieliau gurkšnojame, bet va štai obuolių sulčių tai tikrai pas mus netrūksta.. Mano nuomone –  jos yra nuostabiausias skystis troškinti mėsai, ir rūgščios ir saldžios….Šis troškinys be galo paprastas, vos keleta ingridientų, bet rezultatas vienodai tinka ir kasdienai ir šventei

Gaminame:

Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir pabarstyti miltais, gerai miltuose vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.

Kai mėsa jau apkepus ją laikykite kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepė mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmeskite. Į tą pačia keptuvę dėkite svogūnus ir toliau kepinkite ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi įpilkite dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės sudėkite atgal mėsą ir užpilkite obuolių sultimis, įdėkite čiobrelio šakelę ir  leiskite viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėkite šaukštą garstyčių pamaišykite leiskite dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėkite porą šaukštų grietinės, arba grietinėlės, jei dėsite grietinę, tai per daug nekaitinkite, nes grietinės gali suskilti ypač jei ji liesa….Pabaigoje pabarstykite visą susmulkintom petražolėm. Šitam troškiniui labai patinka bulvių košė. Skanaus.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,86 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gudrumėlis parašė:

    Beata, yra senas bet geras gudrumėlis – gaminant visas mėsytes įdėtį žiupsnelį cukraus. Visi skoniai tampa ryškesni, cukrus tarsi sudėlioja viską į savo vietas :)) O prie kiaulienos (ypač į kukuliukus) dedu dar ir kruoipelytę cinamono 🙂 Pabandyk :))

  2. Solnuska parašė:

    SUPER SUPER SUPER 😉 ryte ziurejau laida, su mintim, gal ka lengvesnio ir skanesnio parodys pietum pasigamint;) ir sitas troskinio gaminimas pasirode labai paprastas ir ypatingai skanus, nes niekada negalvojau,kad su obuoliu sultimis mesa galima galimti 😉 kadangi kiaulienos neturejau kameroje, o i parduotuve eiti tingejau su mazu vaiku, tai pagalvojau, kad pabandysiu gal su aviena skaniai gausis;) o pasirodo, skaniau ir buti negali, mesyte sultinga, minksta, skani…o galutiniam rezultate idejus garstyciu (as turejau su medumi ) galvoju,kad pietus nesulauks vyro, kol gris ;DDD bet nebuciau gera zmona. isliaukiau sita SUPER SKONI (kaip vyras sako);) ne pirma ir ne paskutini karta gaminu pagal Beatos iki siol knygu, o dabar ir laidu receptais galesiu;) SEKMES IR TOLIAU KULINARIJOS KURYBOJE IR DIDELIAUSIOS SEKMES LAIDAI GYVUOJANT IR SUSLAUKIANT KUO DAUGIAU SEIMININKIU 😉

  3. Eglė :) parašė:

    ei beprotiškai skanu,šendien padariau savo šeimynai 🙂
    liko sotūs ir nustebinti 🙂
    Skanumėlis, visiem rekomenduoju !
    Ačiū Beata už receptą 😉

  4. Skanumėlis parašė:

    Šiandien dariau kiaulienos toškinį su obuolių sultimis, tiesiog pasakiškai skanu. Mano šeima liko patenkinta sekmadienio pietumis. Ir toliau Jūs, Beatą ,mus džiuginkite savo nuostabiais patiekalais. Ačiū Jums labai.

  5. skanumas parašė:

    labai labai ziauriai skanus patiekalas, nereikia nei prabangiu prieskoniu nei imantriu produktu greit paruosiamas. pirma karta darem ziauriai patiko, daugiau tokiu paprastu receptuku is mesytes 🙂

  6. Vilma parašė:

    Sestadieni po laidos pagaminau pietums. 🙂 Labai skanu ir lengvai pagaminama, mums patiko. Net sultis svieziai spaudem siam patiekalui. Tiesa, pamirsau ciobrelius, butu labai tike…
    Aciu, Beata, uz recepta!

  7. krapai ar petrazoles? parašė:

    O jeigu pabarstyti vietoj petrazoliu krapais? Petrazoliu as neturiu, tai ar butina begti i parduotuve ju pirkti?:)

  8. Pirmadienio vakariene :) parašė:

    Vos parvilkau kojas is darbo, bet jau buvau uzsibrezusi tiksla – siandien pagaminti kiaulienos torskini, kurio receptuka isgirdau per Tavo sestadienine laida. Ir tikrai super!! Vyras ivertino 10 balu! Aciu! Einu istiesti kojas :))))

  9. Gabija parašė:

    Ačiū Beata už tokį gera troškinuko recepta. Tik va elektra dingo kaip tyčia 😀 tai skubejau oduolius tarkuot ir sultis spausti 😀 Sūnelis valgė apsilaižydamas 😀

  10. SimSim parašė:

    Nuostabus kiaulienos troškinys, likau ir aš pati, ir vyras nustebinti !!! Tikrai lb skanu 😉 Džiaugiuosiu, kad nepramiegojau laidos, nes taaaip sunku sugalvoti vis ką nors naujo pietums, ypač savaitgalio…
    Sėkmės Beata, lauksim naujų receptukų !!!

  11. Aurelija parašė:

    Nerandu zodziu apibudinti kokio skanumo buvo troskinys…

  12. Laura parašė:

    Gaminom tris kartus ir dziaugemes tiek pat kartu:) Nuostabus receptukas. Aciu:)

  13. Robertas parašė:

    Daba 23:56 – ka tik baige troskintis. Paragavau. Daba galvoju kaip cia susilaikyt nevalgius. Nuostabus patiekalas. Dekui Beata.

  14. almante parašė:

    Aciu Beatai uz puiku recepta, labai norejau mesytes obuoliu sultyse, tai teko pasigamint. beje, siuo receptu naudojausi tik kaip ideja, kadangi neturejau nei kiaulienos, nei svoguno, dejau vistos krutinele ir cesnaka, bet vistiek buvo pasakiskas skonis. butinai gaminsiu darkart 🙂

  15. Viktorija parašė:

    gavosi tikras skanumelis 🙂

  16. egle parašė:

    labai labai skanu! super receptukas!

  17. Virginija parašė:

    Nerealu!!!!

  18. Gabriela parašė:

    O kiek porciju gaunasi?

  19. Lina parašė:

    Surizikavau pagaminti su vištiena. Rezultatas viršijo lūkesčius. Be galo skanu, labai greitai ir lengvai paruošiama. Tik gaila, kad tai ką gaminau dviems dienoms buvo sudorota vienu prisėdimu.

  20. laima parašė:

    mmm labai skanu…:)

  21. Laima parašė:

    Be galo skanus patiekalas, aciu uz recepta!!!!

  22. Aurosoma parašė:

    O Jums nebuvo rugstu? Cia man vienai taip, ka tik isviriau, bet ne su svieziom, o su konservuotum naminem sultim, kaip rugstu, baisu. Niekas nevalgys 🙁 dabar galvoju ka cia daryti, visa padaza nupilti… reikia kazkaip gelbeti mesyte, nes dariau is trigubos normos, gaila.

  23. Violeta parašė:

    man labai skanu, dariau su naminėm sultim, tai rūgštelė tokia skani gavosi niam niam

  24. Irma parašė:

    Labai skanu:) tiesiog super

  25. Deimantė parašė:

    Beta, o jeigu aš noriu daryti iš 1,600 kg mėsos.Tai man visko 4 kart daugiau dėti ? Nebus per rūgštu jei pilsiu 1,2 litro sulčių.4 šaukštus garstyčių ir grietinės 400 ml ? Patarkite ,nes gaila būtų išmesti

  26. Deimantė parašė:

    Na štai pagaminau… nesulaukiau Jūsų atsakymo – dariau pagal save…sulčių pyliau tik ,kad apsemtų…garstyčių 2 šaukštus ir grietinės apie šaukštą…nežinau ar taip turėjosi gautis,bet man nelabai patiko…negalėsiu dukrytei duoti ,bet žiūrėsiu ką vyras pasakys ,kai grįš iš darbo…man tas rūgštumas ir tos garstyčios visai nepatinka…

  27. Gražina parašė:

    Skanumėlis! Paprastai ir greitai pasidaro (net su vaiku ant rankų ;-0) Ačiū už tikrai gerą receptą! Kaip čia dabar ištvėrus ir visko nesuvalgius 😀

  28. Laume :) parašė:

    Įdomu, o ar gausis normaliai jei įpilsiu naminių vynuogių sulčių? Obuolių sulčių nebeturiu, o šios, dėl savo rūgštelės, gana nenoriai vaikų geriamos. Tad gal šiam patiekalui tiks? Ką manot?

    • Valerija parašė:

      Aš pabandžiau troškinti su naminių vynuogių sultimis, gavosi tikrai ne prasčiau nei su obuolių sultimis (tik vynuogių sultis skiedžiau vandeniu, pabijojau stipraus naminių vynuogių skonio).

  29. Angelina parašė:

    Lb skanu, tiesiog tirpo burnoje, sultys – ananasiniu obuoli

  30. Aurimas parašė:

    Paprastas receptas, bet labai skanus patiekalas. Minksta ir sultinga mesa. Uzskaitau!

  31. indre parašė:

    Super skonis….as dar obuoliu sultis panaisiau su ananasu sultim ir idejau anasu gabaliuku…..labai skaniai gavosi…aciu uz recepta!

  32. Gintate parašė:

    Jusu dauguma troskiniu mesos apvoliojamos miltuose, esu bandziusi viena jusu jautienos troskini tai kaip sudejau mesa y puoda pries tai apkepinusi nespedavau maisyti labai lipo ir troskinys huvo su svilesio kvapu. Bijau kad ir su siuo taip bus. Ar butini tie miltai? Nes jie mane gasdina:)

  33. Greta parašė:

    Šis troškinys tiesiog wow! Super lengva, bet skonis nenupasakojamas.
    Kai tik pritrūksta fantazijos, iš karto lendu į Beatos puslapį ieškodama idėjų 🙂 ačiū ačiū ačiū

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.