Spausdinti

Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar pagardą ant duonos. Šis variantas yra greitai pagaminamas todėl, kad aš naudoju šviežius laiškinius svogūnus, kurių nereikia ilgai kepti. Aišku, galite rinktis tradicinius svogūnus, tik būtinai juos ilgai patroškinkite, kad pasidarytų švelnūs ir minkšti, ir tik tada dėkite pipirus.  Šis patiekalas  puikiai tinka vakarienei prie kvapnaus kiaulienos kepsnio su džiovintais bazilikais ir balzamiko padažu. Su šiuo kiaulienos paruošimo būdu, kur naudojami tik du prieskoniai – dosniai grūstų pipirų ir džiovinto baziliko – supažindino draugas Audrius, kuris taip mėsą marinuoja kepimui ant žarijų, bet puikiausiai tą patį galima padaryti ir paprastoje keptuvėje…

Kiaulienos kepsnys su bazilikais ir peperonata

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.

Sprandinei:

4 sprandinės pjausnių (apie 600 g mėsos iš viso)
1 šaukšto šviežiai grūstų pipirų
1,5 šaukšto džiovinto baziliko
1–2 šaukšto balzamiko acto
Druskos
Aliejaus kepimui

Peperonatai:

1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
Poros skiltelių česnako
Poros jaunų svogūnų galvelių
Žiupsnelio džiovintų bazilikų
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
4-5 šaukštų balzamiko acto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaulieną pabarstykite pipirais, bazilikais, druska ir actu. Ištrinkite gerai ir galite leisti pasimarinuoti porą valandų jei yra laiko.

2

Pipirai pasigamina gana greitai. Man patinka, kai paprikos dar yra traškios, o ne visai suminkštėjusios. Taigi pradžioje galite išsikepti kepsnius, kepkite juos gerai iš abiejų pusių, kad apskrustų maždaug po 5 minutes, tada įdėkite dar 10 minučių į 180 C orkaitę.

3

Kol kepsniai kepa, ruošiame peperonatą. Įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, juostelėmis supjaustytas paprikas ir česnaką susmulkintą, taip pat raudonėlius ir bazilikus.

4

Viską pakepinkite kokias 7 minutes, tada pilkite balzamiko acto, dar leiskite viskam gerai pakepti ir paburbuliuoti, kad actas truputį nugaruotų ir sutirštėtų. Bet visai tiršta nepasidarys, nes pipirai turi daug drėgmės savyje, įberkite druskos.

Ingredientai
Patarimas

Naudokite tik šviežiai maltus arba stambiai grūstus juoduosius pipirus, ne jų dulkes.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Man regis šioje vietoje ruosiant peperonatą reiketų pirmiau kepinti paprikas ir tik gale sudėti svorgūnus su česnakais, nes dabar ju žalumas ir šviežumas visai pradingo…

  2. oi pasaka kepsniai! Man net primine siek tiek ‘steika’ . Puikus patiekalas „mesedziams ” :)) Ne daug vyru megzta paprikas.. siuo atveju manau sushveis ir paprasys dar 🙂

  3. Ačiū Beata, labai skani vakarienė buvo. Gavau iš vyro komplimentą 🙂 Inešei naujo vėjo į mūsų virtuvę.

  4. Išbandau daugelį Beatos receptų, šįkart tai buvo šie kiaulienos kepsniai. Labai skaniai pavyko, tik, aš dar papildomai tokiu pačiu principu kaip paprikas, iškepiau cukiniją (mažą, kurios parduodamos beveik kiekvienoje parduotuvėje) ir kiaulienos sprandinę užmarinavau iš anksto,palaikiau dvi paras, kad mėsa būtų itin minkšta. Patariu šį receptą, patiks visai šeimai.

Rašyti komentarą