8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos ir ananasų vėrinukai su gruziniškais prieskoniais

(3)

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra savo struktūra patogesnis uždėti ant kažko. Taigi štai prašom, pasiūlymas gardžiam kepiniui ant laužo: kiaulienos sprandinė ir ananasas.

Print Friendly
Reikės:
  • 500 g sprandinės
  • 2 riekelių ananaso
  • kupino šaukštelio prieskoninės druskos (arbe keiskite druska, ciberžole, česnaku ir malta kalendra)
  • gero žiupsnelio sumac
  • šaukšto aliejaus

Įžanga į receptą čia.

  1. Mėsą supjaustykite gabaliukais. Sumaišykite su prieskoniais, leiskite pasimarinuoti.
  2. Ananasą supjaustykite vieno kąsnio kubeliais.
  3. Verkite ant iešmelių pakaitomis mėsos ir ananaso gabaliukus. (Jei iešmeliai mediniai, prieš verdami mėsą pamerkite juos į vandenį bent 30 min., kad kepant neužsidegtų).
  4. Ir kepkite sau smagiai gerai įkaitintoje kepsninėje.
  5. Beje, labai puikiai jie išsikepa ir orkaitėje (180–190 °C apie 30min), pabaigtuvės ant grilio keptuvės, kad būtų charakteringai juodai apanglėję.
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Gruziniški prieskoniai parašė:

    Skanaus! Puikus receptas. Prieskoninė druska ypač dera prie kepsnių.

  2. Kristina parašė:

    Atleiskite miela Beata, nepatyrusiai kulinarei, bet gal galite pasufleruoti kas tas sumac ir kur jo nusipirkti? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, sumac yra žagrenis lietuviškai , tai tokios džiovintos ir susmulkintos žagrenio uogos,jos rūgštaus skonio, tamsiai raudonos spalvos. Labai populiarus prieskonis arabų šalyse. Būna Vilniuje Istanbul pardutouvėje ir turėtų būti didžiosiose parduotuvėse.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.