Spausdinti

Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai patinka derinys „saldu ir sūru“, o nektarinai, kurių vasarą tikrai netrūksta, puikiausiai tinka prie kiaulienos. Aš dar pridedu kmynų, garstyčių ir rozmarinų – skanu ir elegantiška. Vietoje nektarinų galite naudoti persikus arba slyvas. Garnyrui tiks visokios šviežios daržovės su greitai paruošiamu citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus padažu.

Kiauliena su nektarinais

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 kg kiaulienos nugarinės
1 šaukštelio kmynų
šakelės šviežių rozmarinų
1 šaukšto medaus
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
2 šaukštų sojų padažo
druskos ir pipirų
3–4 nektarinų
aliejaus kepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nugarinę supjaustome bent pusantro centimetro pločio pjausniais. Rozmarinų lapelius susmulkiname, beriame prie kiaulienos, tada dedam druskos, pipirų, sojų padažo, medaus, garstyčių, kmynų. Sumaišome, ir paliekame pasimarinuoti (galite palikti ir per naktį).

2

Įkaitiname keptuvę, įpilame truputį aliejaus ir apkepame kepsnius, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių, maždaug po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės. Greta beriame skiltelėmis pjaustytų nektarinų ir šauname keptuvę į 180 oC temperatūros orkaitę 20 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, dar tik mokausi gaminti, bet norėjau pasitikslinti. Ar paskrudinus kiaulieną, ją kartu su nektarinais šauti į orkaitę, ar tik nektarinus? Dėkui :).

Rašyti komentarą