8241
Beatos virtuvė

Kiauliena su nektarinais

(5)
Reikės:
  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 1 šaukštelio kmynų
  • šakelės šviežių rozmarinų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • druskos ir pipirų
  • 3–4 nektarinų
  • aliejaus kepti

Galiu atostogauti negamindama maisto, bet kartais taip užsinoriu pati pagaminti vakarienę šeimai… Šis patiekalas iš vienų mūsų šeimos atostogų, kai vaisių buvo apsčiai. Man labai patinka derinys „saldu ir sūru“, o nektarinai, kurių vasarą tikrai netrūksta, puikiausiai tinka prie kiaulienos. Aš dar pridedu kmynų, garstyčių ir rozmarinų – skanu ir elegantiška. Vietoje nektarinų galite naudoti persikus arba slyvas. Garnyrui tiks visokios šviežios daržovės su greitai paruošiamu citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus padažu.

Gaminame: nugarinę supjaustome bent pusantro centimetro pločio pjausniais. Rozmarinų lapelius susmulkiname, beriame prie kiaulienos, tada dedam druskos, pipirų, sojų padažo, medaus, garstyčių, kmynų. Sumaišome, ir paliekame pasimarinuoti (galite palikti ir per naktį).

Įkaitiname keptuvę, įpilame truputį aliejaus ir apkepame kepsnius, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių, maždaug po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės. Greta beriame skiltelėmis pjaustytų nektarinų ir šauname keptuvę į 180 oC temperatūros orkaitę 20 minučių.

Šio recepto produktų krepšelį rasite čia.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. gintare parašė:

    Beata,ar galima butu kiauliena keisti kalakutiena ar vistiena? Dekui.

  2. Indre parašė:

    Sveiki. Nu aciu uz recepta. Gaminau su serniena. Labai tinka su rugstesnem salotom. Liuksas!!!

  3. Petras parašė:

    Sveiki, dar tik mokausi gaminti, bet norėjau pasitikslinti. Ar paskrudinus kiaulieną, ją kartu su nektarinais šauti į orkaitę, ar tik nektarinus? Dėkui :).

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.