Spausdinti

Šios salotos gimė kalafiorų „skandalo” įkarštyje, bet nieko bendra su juo neturi. Na, nebent kalafiorą. Bet jau tuoj tuoj ateis jų sezonas, užaugs vietiniai, tikrai visi smagiai ragausime ir triaukšime. Slyva, kurią naudojau, gal nėra pavasario pabaigos sezono ingredientas, bet aš ją gavau dovanų, tad įdėjau. O vietoj jos puikiai tiks kas nors saldaus, pavyzdžiui, razinos, arba tiesiog nieko nedėkite.

Keptų kalafiorų, lęšių ir ridikėlių salotos su mango čatnio užpilu

0
1
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Salotoms:

1 kalafioro (vidutinio)
1 stiklinės juodųjų lęšių
2-3 agurkų
2 pundelių ridikėlių
1 slyvos ar saujos razinų (nebūtina)
saujos gražgarsčių lapelių (tinka ir kitokių salotų lapai)
1 šaukštelio kario prieskonių mišinio
1 šaukštelio aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Padažui:

1 kupino šaukšto mango čatnio
6 šaukštų raudonojo vyno acto
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kalafiorą nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais – mažais medeliais, galvytėmis, žiedynais… Na, supratote, ką noriu pasakyti. Pabarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite aliejumi, viską išmaigykite rankomis kad kopūstas apsiveltų prieskoniais.

2

Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Kalafiorus sudėliokite skardoje ir palydėkite pusvalandžiui į orkaitę. 

3

Per tą laiką išverkite lęšius pasūdytame vandenyje su lauro lapu. Nepervirkite. Išvirtus nuplaukite po šaltu vandeniu, kad atvėstų greičiau, ir leiskite nuvarvėti.

4

Rukolos (gražgarsčių) lapelius nuplaukite. Ridikėlius supjaustykite gabaliukais, agurkus taip pat.

5

Padažas: sumaišykite mango čatnį (rasite pirkti prekybos centrų Azijos maisto skyriuose, aš radau M&S) su actu, tada įberkite druskos ir suplakite su aliejumi. Dar tinka įdėti tų pačių aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių. Jei neturit mango čatnio, tai galite naudoti abrikosų uogienę arba obuolienę, arba tiesiog šaukštelį medaus dėti. 

6

Lęšius lengvai permaišykite su gražgarstėmis, agurkais, ridikėliais ant viršaus dėliokite apkeptus kalafiorus. Pašlakstykite padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Man recepto galutinis rezultatas nelabai patiko nors esu daugiau nei vegetare kazkaip tie skoniai nelabai derejo.. Beto kai padaza dariau is pradziu viska padariau kaip buvo parasyta veliau acto kieki sumazinau iki puses sauksto, nes nuo 6 saukstu springau rugstim galbut suklydot su tokiu kiekiu acto ? arba tiesiog mano actas prastas gyvenu Australijoj tai gal produktai kokie kitokie nei lietuvoj cia nezinau net…. zodziu valgoma ir ramia sazine nes sveika, bet is kitos puses antra kart gamint neplanuoju… 🙁

Rašyti komentarą