8241
Beatos virtuvė

Keptų batatų ir grikių salotos su abrikosais ir kalakutiena

(0)
Reikės:
  • 100 g virtų grikių (maždaug 35 g nevirtų)
  • 100 g batatų arba moliūgų ar morkų
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • 120 g kalakutienos arba vištos krūtinėlės
  • žiupsnio kario prieskonių, maltos aitriosios paprikos, raudonėlių
  • druskos, pipirų
  • mėgstamų paukštienos prieskonių
  • 2 džiovintų abrikosų
  • saujos gražgarsčių ar špinatų (apie 30 g)
  • Padažui:
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto (galite keisti ir raudonuoju ar obuolių actu arba citrinų sultimis)
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Derinys turėtų patikti tiems, kurie mėgsta bent truputėlį planuoti iš anksto, nes reikės išsivirti grikius, išsikepti batatus ir kalakutieną.

Batatai yra labai vertinga daržovė, konsistencija primenanti bulvę, o skoniu – saldžią saldžiausią morką. Žinau, kad kol kas ne kiekvienoje parduotuvėje rasite batatų, todėl drąsiai galite juos keisti moliūgais ar morkomis.

Džiovinti abrikosai dėlioja saldumo akcentus, bet šį darbą lengvai atliks ir džiovintos slyvos, spanguolės ar razinos.

444 kcal

Eiga: mėsą apibarstome prieskoniais ir dedame į skardą kepti orkaitėje arba iškepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Batatus labai gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir dedame kartu su kalakutiena kepti 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Grikius išverdame pasūdytame vandenyje. Užteks maždaug 10 minučių, nereikia jų pervirti. Abrikosus nuplauname ir supjaustome plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais, kad valgant salotas jų tektų kiekvienam kąsniui.

Salotas nuplauname ir nusausiname. Padažui alyvuogių aliejų sumaišome su vyno actu ir atidedame.

Į lėkštę ar indelį dedame salotas, grikius, keptas daržoves ir kalakutieną, užberiame abrikosų. Prieš valgydami pašlakstome padažu.

Pirkinių krepšelį salotoms rasite čia.

mazyles 2

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.