8241
Beatos virtuvė
Kepti ridikėliai su mangų padažu01_Beatos virtuve

Kepti ridikėliai su mangų padažu

(11)

Praėjusiais metais pirmą kartą užmačiau ar tai žurnale, ar užsienio bloge keptus ridikėlius. Aišku stambesnius objektus kepti yra patogiau nei visai mažučius ridikėlius, bet kodėl gi nepamėginus? Na ir skonis, žinokite, yra toks, kaip kokių keptų ropių ar topinambų, kažkas tarp jų. Kepti juos galima ir keptuvėje, ir ant grilio, o šalia siūlau neregėto skanumo ir lengvumo padažą.

Print Friendly
Reikės:
  • ryšulėlio ridikėlių
  • 100 g graikiško jogurto
  • 1 prinokusio mango
  • 1 šaukštelio kario prieskonių

Gaminame:

  1. Pašaliname ridikėlių viršūnėlę ir šaknį. Juos pačius supjaustome skiltelėmis (kiekvieną į keturias dalis) arba pusiau.
  2. Mangą perpjauname pusiau ir apipjovę kaulą atveriame dvi puseles. Minkštimą susmulkiname.
  3. Į maisto kombainą dedame smulkintą mango vaisių, graikišką jogurtą ir kario prieskonius, sumalame į vientisą padažą. Būtent todėl svarbu, kad mangas būtų gerai prinokęs.
  4. Ridikėlius beriame į įkaitusią kepsninę ar keptuvę ir kepame apie 5 min. arba kol paviršius karamelizuosis ir ridikėliai sušils.
  5. Patiekiame kaip priedą prie kepsnių arba kartu su padažu kaip užkandį.
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Monika sako:

    Kur pirkti graikišką jogurtą? Kas galėtų jį atstoti?

  2. Akvilė sako:

    Graikiško jogurto būna pieno skyriuje šalia visų kitų jogurtų. Galbūt ne kiekvienoj parduotuvėj, bet didesnėse tikrai rastumėt: ) man tai jis nepakeičiamas ir labai skanus, savo skoniu ir konsistencija, sakyčiau, kažkas tarp natūralaus jogurto ir grietinės: )

  3. Gerda sako:

    Gal grietinė arba natūralus jogurtas?

  4. Neringa sako:

    Graikiško jogurto yra didesniuose prekybos centruose (Hyper Rimi, Hyper Maxima Akropolis). Jį gali pakeisti turkiškas ar tiesiog natūralus, tirštesnės konsistencijos jogurtas (pvz. lenkiškas Bakoma, būna net ir mažiausiose Maksimose) . O vat su prinokusiais mangais Lietuvoje bėda :)

  5. INule sako:

    jooo,prinokes mango,kaip is fantastikos skyriaus :) o jei ji perku kieta,pasidedu silciau,jis dar turi sansu prinokti ar visgi neskanu bus???

  6. Na, sako:

    kepti ridikėlius – kažkokia nuodėmė. Juos žalius valgyti reikia. Nesityčiokime iš maisto :)

    • Neringa sako:

      Dėl skonio nesiginčijama. 😉 Šviežius agurkus irgi reikėtų valgyti žalius, bet, kaip bebūtų keista, jie ir kepti skanūs. Kartais tiesiog reikia peržengti „įprasto“ ribas – taip gimsta nauji šedevrai. 😉

  7. […] Kepti ridikėliai su mango padažu. Skonis, žinokite, yra toks, kaip kokių keptų ropių ar topinambų, kažkas tarp […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.