Kepta višta su trim prieskoniniais žalumais

0
18
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
2 val. 10 min.

Vištai:

1 vištos (apie 1,5 kg)
Kelių šakelių čiobrelio
1 rozmarino šakelės
1 šaukšto džiovinto raudonėlio
Druskos
Pipirų
2 sutrintų česnako skiltelių
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno

Daržovėms:

4 morkų
1 poro
2 saldžių bulvių
4 paprastų bulvių
1 galvos česnako
Čiobrelio, rozmarino, raudonėlio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
1 nedidelės citrinos sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kaip paruošti vištą:

1

Nuo čiobrelių nurenkame gležnus lapelius, nuo rozmarino spygliukus nuplėšome ir supjaustome, česnaką sutriname ir dedame prie žolelių, beriame druskos, raudonėlio (jei turite šviežio raudonėlio, galite ir jį naudoti), viską sumaišome.

2

Pasigamintu prieskonių mišiniu įtriname vištą.

3

Į vištos kiaurymę įdedame nulupą svogūną.

Kaip paruošti daržoves:

1

Daržoves supjaustome ir sudedame į dubenį.

2

Nulupame česnako viršutinį sluoksnį, suskaidome skiltelėmis. Dedame prie daržovių, beriame prieskoninių žolelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis), aliejaus, druskos, pipirų ir spaudžiame citrinos sulčių.

3

Viską sumaišome rankomis, kad prieskoniai ir druska gražiai, vienodai pasiskirstytų ant daržovių.

4

Vištą dedame į skardą, šalia dedame daržoves.

5

Pašauname į iki 220 C įkaitintą orkaitę, tokioje temperatūroje kepame 10 min., po to sumažiname temperatūrą iki 160 C ir kepame apie 2 val. Po dviejų valandų višta minkštutėlė, iškepusi, daržovės – minkštos, saldžios, ypatingos, o aplinkui pilna malonaus skysčio. 

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu

  2. man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu

  3. Kada kepu visa vista, „pasodinu” ja ant stiklainio su vandeniu!!! Kai iskepa buna toookia sultinga, tiesiog tirpsta burnoje.

  4. dar vista idomiai darau: isimi graziai vistos kaula taip kad liktu odele, kulseles ir sparneliai. Tada krutineles mesa ir dar truputi dasiperku vistienos, supjaustau mazais gabaliukais, suri kubeliais, marinuotu grybu(laaabai skaniai gavosi su voveraitemis, bet manau ir pievagrybiai tikrai tiktu). Deti druskos, pipiriuku ar taip kokiu prieskoniu, cesnako, uzdeti truputi majonezo ir siuo idaru idaryti vista. Zodziu dedu idaro taip kad gaunasi ir vel vistyte. Susiuvu kad idaras neiskristu ir kepu orkaiteje. Kai kada idara pakepinu pries idarant vista. Gaunasi skaniai ir idomiai 🙂

  5. Iškepiau vakar tą vištą. Nu super super super! Ir daržovės šalia nupostabiai gavosi.
    Įdomu, jei kalakutą ar žasį taip pat kepti, gautusi ar nelabai?

  6. Ach kaip gaila, kad mano mieste ir su žiburiu nerandu saldžiųjų bulvių, kokios jos man skanios. Bet manau ir be jų bus labai skanu 🙂

  7. As Kaledoms kepiau ant alaus butelio tik buvau pripilysi 100% apelsinu sulciu, nes vista valge ir vaikai tai pagalvojau gal alus nelabai tinka. Iskepe super sultinga mesa kaip reikiant, net vistos krutinele kuri paprastai buna sausoka buvo sultinga. Paraginsiu visas isbandyti toki kepimo buda, nes nepavykti tiesiog negali.

  8. Teisingai supratau – alaus butelis ar stiklainis su vandeniu ar pan, skysčiu įkišamas į vištą??? Noriu pabandyti, bet bijau, kad nesprogtų.. Ar gali tas stiklainis kepimo metu kontaktuoti su skarda, ar vistelę reikia taip „pasodinti”, kad nesiliestų? 🙂 juokingai čia skamba, bet būčiau dėkinga už daugiau komentarų apie tai.

Rašyti komentarą