8241
Beatos virtuvė

Keksiukai „Sveikata“

(9)
Reikės:
  • 125 ml pilno grūdo miltų
  • 125 ml maltų linų sėmenų
  • 180 ml avižinių miltų
  • 75 ml kviečių sėlenų
  • 180 ml rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 250 ml džiovintų abrikosų ar spanguolių
  • 2 kiaušinių
  • 125 ml bekvapio aliejaus
  • 180 ml kefyro ar pasukų
  • 180 ml obuolienės (mažai cukraus) arba šaldytų aviečių
  • žiupsnio druskos
  • trupiniams:
  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštų aguonų
  • 3 šaukšų rudojo cukraus (arba
  • 3 šaukšų avižinių miltų
  • saujos migdolų riekelių

Keksiukų pasaulyje galima ir sveikesniais būti. Pridėti sėlenų, sėmenų, pakeisti kvietinius miltus kitokiais ir valgome be sąžinės graužaties. O ir smagu, kad keksiukai labai greit pagaminami, tai išgelbsti ankstų rytą ar vėlyvą vakarą, kai reikia kuo nors svečius pavaišinti ar vaikus pamaloninti. Skonis – dešimt balų.

Įkaitiname orkaitę iki 190C. Pasiruošiame keksiukų formeles su popierėliais.

Pasiruošiame trupinius: sumaišome aguonas, sviestą, avižinius miltus bei rudąjį cukrų ir pirštais triname, kol sviestas tolygiai pasiskirtys ir bus drėgna masė. Įberiame migdolų riekelių, sumaišome ir atidedame.

Sumaišome visus sausus ingredientus viename dubenyje. Susmulkiname abrikosus ir sudedame prie miltų. Kitame dubenyje lengvai paplakame kiaušinius, supilame kefyrą, aliejų, obuolienę ar avietes ir išmaišome. Supilame sausus ingredientus ir lengvai pamaišome, kol viskas susimaišys ir neliks sausų miltų. Tik nepermaišome, nes kitaip keksiukai bus kietesni.

Paskirstome keksiukus po formeles, apibarstome pasiruoštais trupinais ir  kepame apie 20-25 minutes. Išimame iš orkaitės, leidžiame pravėsti ir sėdame gardžiuotis arba pakuojame į pietų dėžutę.

keksiukaisveikata

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3,58 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. pauilius vasilijavas parašė:

    skanu skanu ačiu

  2. Diana parašė:

    Kaip gardžiai atrodo, būtinai išbandysiu, ačiū!

  3. Gintarė parašė:

    Recepte parašytas aliejus, o gaminime sviestas :). Kiek dėti sviesto tiek pat kiek aliejaus?

  4. Dangira parašė:

    Laba diena, dėl kokiu priezasciu gali sukristi iškilę keksiukai, kiek kepu išjungus kepimą, visada sukrenta.

  5. Dangira parašė:

    Visa esmė ir yra kad keksiukai butū pūrūs, gali pridėti visokiu skanumynų tai kas iš to jei sukrenta

  6. Gintarė parašė:

    Kažkaip nematau, kad būtų recepte parašyta kiek kepimo miltelių dėti… Bet juk reikia, ar ne?

  7. Rasa parašė:

    Tai ne sveikatos, o ANTISVEIKATOS KEKSIUKAI!!! Jokie linų sėmenys, aliejingi riešutai ir sėklos negali būti kepamos orkaitėje (aukštoje temperatūroje), nes išsiskiria peroksidai (augaliniai aliejai oksiduojasi), jie yra toksiški, vėžį galintys sukelti, junginiai. Tai tas pats, kaip kaitinti ar kepimui naudoti linų sėmenų aliejų!!!

    P.S. Pati buvau sugalvojusi išsikepti keksiukų su linų sėmenimis, kol protingas žmogus „nepaprotino“ manęs.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.