8241
Beatos virtuvė

Keksiukai su uogomis

(9)
Reikės:
  • 1 apelsino
  • 120 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 190 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 40 g miltelinio cukraus
  • 100 ml per sietelį pertrintos aviečių tyrės
  • saujos mėtų lapelių ir aviečių uogų keksiukams papuošti

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis.

Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų formeles į keksiukų kepimo skardą. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą. Leidžiame sviestui atvėsti, bet prižiūrime, kad nesustingtų. Kiaušinius su cukrumi plakikliu suplakame iki baltos tirštos masės. Į masę įtarkuojame apelsino žievelių ir įspaudžiame jo sulčių. Supilame atvėsusį sviestą ir viską išmaišome.

Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į kiaušinių masę ir išmaišome. Konditeriniu švirkštu ar paprasčiausiai šaukštu supilame tešlą į popierinius sijonėlius. Pilti reikia tiek, kad užpildytume du trečdalius formelės. Palikime vietos tešlai kilti ir pūstis. Kepame 30 minučių.

Gaminame kremą: į dubenį sukrečiame maskarponę ir suberiame cukrų, viską išmaišome šluotele. Tada supilame aviečių tyrę ir dar kartą išmaišome. Plakikliu išplakame grietinėlę, atsargiai ją šaukštu įmaišome į maskarponės ir aviečių masę. Turime gauti glotnios konsistencijos kremą. Trumpam leiskime jam pailsėti šaldytuve.

Atvėsusį kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ar konditerinį švirkštą ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (68 balsai, vidurkis: 4,03 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Paula parašė:

    Dabar tik reik surasti proga, kad pagamint situos skanumynus! 🙂

    https://enjoybypaula.com

    • ausra parašė:

      Atsitiko taip, kad teko pasikliauti Beatos keksiukų receptu. Bandymas pirmas nepavyko. Antru mėginimu neįveikiau orkaitės kaitrumo kliūties. Trečiu bandymu elgiausi ir dariau kaip Beata…. namiškiai paragavę pasijuto labai sotūs ir po to nemačiau kaip baigėsi. Dabar mes visi laimingi ir sotūs.

  2. Vima parašė:

    Labai skanus!!! ir pirmi kurie pavyko. Galvoju ka keisti vietoje papuosimo, noris nestis i svecius. Kazin koks sokolado galiukas idetas i vidu nesugadintu skonio ir isvaizdos?

  3. Ieva parašė:

    Sveiki.
    Patingėjau apelsinų eit pirkt, tad naudojau svarainių namines sultis, o vietoj zievelių svarainių cukatus 🙂 rezultatas manau ne ka blogesnis :)) beja vaikai dar juodo šokolado pabarstė 🙂

  4. Laura parašė:

    Skanus labai tobuli

  5. Gerda parašė:

    Beata,

    O kiek keksiuku as galiu iskepti su siuo receptu? 🙂

  6. Simona parašė:

    Labai skanu! Norėjau šokoladinių, tad dariau be kremo. Įdėjau porą šaukštelių kakavos ir po gabaliuką šokolado:) pasaka!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.