Spausdinti

Keksiukai su obuoliais, migdolais ir pistacijomis

0
komentarai
20
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

3 vidutinio dydžio obuolių
3 kiaušinių
120 g rudo cukraus (saldžiamėgiai gali didinti kiekius,bet aš manau kad užtenka tiek per akis saldumo)
200 ml kefyro
100 g sviesto
150 g kvietinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
50 g maltų migdolų
50 g išgliaudytų nesūdytų pistacijų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolius supjaustome mažais gabaliukais, kvadračiukais kaip kad kokiai mišrainei. Jei neturite kantrybės pjaustyti, sutarkuokite.

2

Pistacijas išgliaudome ir peiliu sukapojame, lengvai.

3

Kiaušinius sumaišom su cukrumi ir gerai pamaišom, mikserio traukt nereikia.

4

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su kefyru.

5

Miltus sumaišome su migdolais, kepimo milteliais ir cinamonu.

6

Į kiaušinius pilame kefyrą su sviestu, pamaišome. Tada beriame miltų mišinį ir obuolius, greitai išmaišome.

7

Dedame po šaukštą tešlos į keksiukų kepimo formą, išdėliotą sijonėliais. Mums pavyko padaryti net aštuoniolika, kitaip tariant – pusantros skardos, nes mano keksiukų skarda yra dvylikos keksiukų.

8

Kepame 200 C apie 30 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Cha, jau zinau, ka kepsim sestadenio pusryciams 🙂 Beata, aciu uz puikius receptus. Mano virtuvej dabar beveik viskas „is Beatos” 🙂 Kazkaip sutampa skoniai, matyt 🙂

  2. Beata, prašau pagalbos….

    Noriu savo gimtadieniui iškepti keksiukus vietoj torto, tačiau juos reiktų kažkaip papuošti. Ką Jūs galėtumėte parekomenduoti dėl glajaus ir papuošimo?
    Kaip padaryti glajų, kuris tiktu konditeriniam švirkštui?….

    DĖKUI !!!

  3. Beata, prašau pagalbos….

    Noriu savo gimtadieniui iškepti keksiukus vietoj torto, tačiau juos reiktų kažkaip papuošti. Ką Jūs galėtumėte parekomenduoti dėl glajaus ir papuošimo?
    Kaip padaryti glajų, kuris tiktu konditeriniam švirkštui?….

    DĖKUI !!!

  4. Laba diena, Beata,
    Vakar kepiau keksiukus iš Jūsų pirmos knygos. Receptas yra su bananais, o aš juos pakeičiau persikais. Viską dariau taip kaip parašyta ir kol kepė labai gražiai pakilo, bet kai tik juos ištraukiau iš orkaitės – sukrito.. Ir jau ne pirmas kartas.. Gal galite pasakyti kodel man taip galėjo atsitikti? 🙂

  5. Na o man irgi iš pradžių jie pakyla tada dar neišėmus iš orkaitės subliūkšta ir būna prilipę prie popierėlio 🙁 ką ne taip darau?

  6. Sveiki, norejau pasiteirauti ar datules vietoj cukraus butu galima naudoti? ir kiek ju mazdaug reiketu?:)

Rašyti komentarą