8241
Beatos virtuvė

Keksas su razinomis

(98)

Šis didelis keksas su daug razinų - irgi iš vaikystės prisiminimų.

Reikės:
  • 180 g minkšto sviesto
  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g razinų
  • 100 ml rudojo romo (jei nenorite vargti ieškodami, tai tiks ir brendis arba juodoji arbata)
  • 200 g miltų (dar 0,5 šaukšto miltų reikės razinoms apvolioti)
  • 1–2 šaukštų pieno
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus pudros (pabarstyti ant viršaus, jei norėsite jį taip papuošti)
  • 1 citrinos (jei norėsite įtarkuoti citrinos žievelės)

Kai kartu su pavasariu ateina mamos diena, dažnas prisimenam savo vaikystę. Tokią ramią, lengvą ir saugią, kvepiančią mamos kepamu pyragu. Šis didelis keksas su daug razinų – irgi iš vaikystės prisiminimų. Šis pyragas yra riebus biskvitas su sviestu, jis – naminis klasikinis, todėl labai minkštas. Romas yra neatskiriama šio kepinio dalis. Žinoma, galima jį išsikepti ir nepamirkius razinų rome, bet būtent tamsaus romo aromatas suteikia jam ypatingą skonį ir kvapą. Šis keksas toks paprastas, kad galite išsikepti jį kas antrą dieną. Tik mažutė pastabėlė: būtų gerai, jei galėtumėte razinas pasiruošti iš anksto, na, pavyzdžiui, per naktį jas mirkyti rome. O jei namų darbų neparuošėt, tai bus galima susiruošti ir vėliau. Bet vis tiek reikės bent pusvalandžio…

 

Gaminame keksą:

  1. Įjunkite orkaitę – temperatūra 180 ºC. Kepimo formą ištepkite sviestu.
  2. Razinas nuplaukite karštu vandeniu.  Sudėkite jas į puodą, užpilkite romu ir ant nedidelės ugnies truputį pakaitinkite, kad romas greičiau įsigertų į razinas ir jos išbrinktų. Razinos turėtų sugerti beveik visą skystį, kad jo liktų tik šaukštas ar du.
  3. Minkštą sviestą įdėkite į dubenį, kuriame viską plaksite. Suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir pradėkite plakti elektriniu plakikliu, kol sviestas pabals ir viskas atrodys lyg minkštas sviestinis kremas.
  4. Tada po vieną muškite kiaušinius ir toliau plakite, kol pamažu įplaksite visus kiaušinius. Įpilkite pieno ir dar kartą viską perplakite.
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
  6. Ant razinų užbarstykite pusę šaukšto miltų, kad jos šiek tiek apsiveltų, ir suberkite jas į tešlą.
  7. Išmaišykite ir drėbkite tešlą į kepimo indą. Pyragą kepkite apie 50 minučių, kol paruduos ir gražiai pakils. Lengvai išimsite, kai jis truputį atvės. Pabarstykite cukraus pudra.

 

Suprantu, kad tamsus romas nėra pats populiariausias gėrimas Lietuvoje, taigi, jeigu jo neturite, razinas galite mirkyti brendyje arba arbatoje. Tešla bus gana standi, tad jei liks skysčio nuo razinų, nepabijokite įmaišyti jo į tešlą. Į keksą galite dėti ne tik razinų, bet ir, pavyzdžiui, smulkiai pjaustytų abrikosų. Dar kitokio skonio suteiks įtarkuota citrinos žievelė.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (46 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (98)
Komentarai
  1. dangute parašė:

    o jei vietoj sviesto margarina deciau

  2. Lina parašė:

    Išbandytas!!!! Sudorotas per 15 minučių, tad išvada- idealus keksas visomis progomis, o geriausia- be progos;) ačiū Beata!!!

  3. Gorada parašė:

    Jis nerealus 🙂 kepiau su spanguolėmis, kepiau su abrikosais. Pasaka 🙂 Visi lieka sužavėti, kurį laiką mano mėgstamiausias buvo Negriukas iš supermama.lt bet šitas jama viršų 🙂

    • Benas parašė:

      Tuojau pabandysiu išsikepti ir įvertinsiu Beatos keksą 🙂 Iš komentarų sprendžiu,kad bus skanus 😉

  4. Simona parašė:

    Nuostabaus skonio keksas

  5. Mamukynas parašė:

    Mėginsime ir MES .. ir atrodo skaniai, ir išgirtas skaniai !!! 😉

  6. Jurgita parašė:

    Neseniai kepiau šitą keksą.Labai skanus,rekomenduoju ir kitiems išsikept:)

  7. Edita parašė:

    Niekada nemaniau, kad kepsiu su razinom kažką. Bet turėjau razinų netyčia ir laisvo laiko. Išmėginau. Mano šeima, vakare susirinkusi namo, nepatikės, kai pasakysiu, kur išgaravo didelė dalis šio kekso ir kad jis bus dar ne kartą kepamas 😀

  8. Roma parašė:

    Be galo skanus minkstutis! butent toks kaip ir aprasytas 🙂 pirmas kepinys is tavo Beata Receptu Knygos : Beatos Kepiniu Knyga 🙂 liuks bandysim toliau koki kita nauja receptuka nes koki tik darau visi pavyksta puikiai ir buna be galo skanu 🙂

    P.S Aciu Tau Beata uz nuostabius receptus ir begalo puikias knygas kurias tu parasei 🙂 is visu,knyguciu turiu dar tik dvi 🙂 tikiuos, kad kita met tai pat isigysiu dar viena tavo knyga :)tai darosi kaip kokia tradicija :)kartu su pomegiu 🙂

  9. Aurelija parašė:

    Siūlau visiems išbandyti šį nerealų recepčiuką! 🙂 Skonis NEIŠPASAKYTAS 🙂 Ačiū Beatai 😉 P.S. Aš razinas viriau juodojoje arbatoje, skonis nerealus 😉

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Diana, tikrai šiaip vagimu manęs nekaltinkite skaitydama šį receptą iš jūsų nurodyto šaltinio, todėl kad minėta moteris, už tą receptą dėkoja Dovilei, o pati Dovilė tą receptą aprašius aiškiai pasako, kad receptas yra iš BEATOS NAUJOSIOS KEPINIŲ KNYGOS, (cituoju o receptas tiesiai iš naujosios Beatos “Kepinių knygos” 🙂 vis dar su pasimėgavimu skaitau ją ) nuoroda štai čia http://bajaliai.pepa.lt/vaikystes-keksas-su-razinomis/
      Bėda tik kad jūsų paminėta blogerė iš virtuvelės kertelės pamini tik Dovile, o mane va jau pamiršo, bet taip jau būna, ir aš visai nepykstu ir tik džiaugiuosi, kad receptas iš mano knygos yra naudojamas ir mėgstamas, ir dalinamasi juo…O mane apkaltinti vagyste mano pačios bloge, mano pačios recepto yra mažų mažiausiai nemandagu, bet suprantu, kad tiesiog paskubėjote…..

  10. Diana parašė:

    Supratau, atsiprašau! Bet receptas superinis!!! Buvo labai skanu – šiandien vėl darysiu 🙂 ačiū!

  11. Sigita parašė:

    Beata, kodėl man razinos nusėda į apačią? Abu kartus mirkinau, pirmą kartą įmaišiau į masę bendrai, antrą kartą užbėriau arčiau viršaus ir užpyliau tešla – vis tiek jas radau dugne. 🙁 O anksčiau kepdavau bobą, taip gražiai jos pasiskirstydavo per visą „pyragą“.

  12. renata parašė:

    Margariną reikia aplamai pamiršti,nes tai baisus nuodas . standinantis kraujagysles ir provokuojantis onkologiją. Margarinas atsirado apie 1920 uosius. Iki to laiko onkologiniai susirgimai buvo be galo reti.

    • Beata Nicholson parašė:

      pritariu, aš margarino nenaudoju visai, nes iš tiesų ir kainą nesiskiria taip ženkliai, aš esu sviesto gerbėja…bet suprantu,kad galbūt ne visi taip sviestą myli ir naudoja

  13. Silvija parašė:

    Ar galeciau deti vysnias? ar jas taip pat reikia ismirkyti rome?

  14. jolita parašė:

    Nuostabus receptas! Kepiau Kaledom dovanu , visi liko patenkinti ir nustebinti, paprasta, skanu ir grazu.:-)

  15. Jevgenija parašė:

    Laaabai skanus keksas, patariu daryt 2uba porcija, suvalgysit vienu prisedimu!!:)

  16. rasa parašė:

    labai geras keksas! primena vaikyste. Siandien vel kepsiu

  17. Agata parašė:

    Šis keksiuko pyragas pats geriausias ir skaniausias iš visų. TIesą rašė, kad per 15min buvo suvalgytas 😀 močiutei beprotiškai patiko. O skaniausias, kai yra tik išimtas iš orkaitės, ir šiek tiek atvėsęs. Liuks, AČIŪ už receptuką!

  18. Asta parašė:

    Pabandžiau ir aš, paskaičiusi atsiliepimus 🙂 Keksas tikrai visai nieko, greitai paruošiamas, tačiau mums per riebus. Sekantį kartą bandysiu dėti mažiau sviesto

  19. Marius parašė:

    Keksas šitas yra tikras skanu mėlis 🙂

  20. Viktorija parašė:

    Sveika Beatule(labai jau grazu varda tu turi) turiu pusesere bendravarde…na bet cia as ne apie tai 😀 😀 labai labai jau ilgai knietejo kazka pagaminti is tavo superiniu sedevru…knyga turiu tik viena(gaila) bet ateityje tikiuos tureti ir kitas pazadu :D, tad tas noras nedave ramybes tai kad laaabai pasiilgau kepto kekso kvapo 😀 wow radau tavo receptuka..nudziugau kad jis laaaaabai lengvai pagaminamas,ir jis isgirtas kitu skaitytoju,kepejeliu tad nusprendziau siandien ir as pagaminti.Aciu labai uz recepta ,laukiu rezultato,viskas pasauta jau i orkaite.Laukite tesinio 😀

  21. Viktorija parašė:

    Kaip pirmas kartas tai gavosi liuks 🙂 skaaanu 😀 aciu dar syki labai labai uz recepta 🙂

  22. Loreta parašė:

    Sveiki,

    noriu pasidalinti savo bandymais: kadangi nemėgstu razinų, tai į visus receptus, kuriuose matau, kad reikia razinų, dedu datules, spanguoles ar pan.
    Žinokit šis keksas su datulėmis (smulkiau supjaustytomis) yra tiesiog nepakartojamas :). TOBULAS 🙂 rekomenduoju išmėginti 🙂

  23. Kristina parašė:

    O Dievaži, koks skanus keksas!!! Aišku romo neturėjau, tad pyliau Rygos juodąjį balzamą ir pusę buteliuko romo esensijos. Mhmmm nežinau, ar iki ryto man vaikinas paliks bent kasnį :))

  24. Aurelija parašė:

    Jis nerealus!!! Kaip tik kepu jį vėl! 😉

  25. Rasa parašė:

    Man pavyko! Skonis nuostabus! Razins „neprigere“ labai, tai I dugna nesukrito 😀 Aciu uz puiku recepra!

  26. aldona parašė:

    kepiau, labai paprastas receptukas; o pyragas super galima ir liezuvi praryti kaip skanu:))))))))

  27. Laura parašė:

    Paskaičiau komentarus ir neatsispyriau pati pabandyt. Rezultatas – 10 balų! Nors turėjau tik 80g sviesto (plius įpyliau šlakelį gero aliejaus) ir vietoj razinų dėjau aguonų, skonis tikrai nenuvylė. Ačiū už puikų receptą.

  28. Deiimantė parašė:

    Labai ačiū , už kokį nuostabų receptą ! :))

  29. egle parašė:

    Man nesigavo tiesiog vietoj razinu idejau silaugiu man ji neiske o kepiau apie 1 val.

  30. Rasa parašė:

    Beata, gal Jus galit pakonsultuoti kodel kai kepu pyraga, kuriame yra kokiu tai priedu pvz razinu, riesutu ar kt., kepimo milteliai nepakankamai ispurena tesla t.y. pyragas neiskyla, kepimo milteliu dedu net daugiau nei nurodyta recepte. Aciu.

  31. Jurga parašė:

    Sveiki,
    Man reikia pagalbos… Pirmą kartą gyvenime ruošiuosi kepti keksiukus pagal šį receptą… Ir šiaip esu ne kokia kulinarė, tad ieškau patarimų. Kiek laiko reikėtų kepti keksiukus (tuos truputį didesnius)? Manau 50 min per daug jau…
    Ir kiek tešlos reikia dėti vienam keksiukui, nežinau kiek jie dar pakyla…
    Dėkui iš anksto!

    • Beata Nicholson parašė:

      Dėkite iki pat viršaus jei norite kad turėtų kepures, arba palikite centimetrą nuo viršaus …Kepkite trumpiau nei 50 minučių manau 30 yra pats tas…bet žiūrėkite pagal jų išvaizdą, patikrinkite pagaliuką įbeskite į vidų jei bus sausas iškepę….paskaitykite aš esu daug prirašius apie keksiukų kepimą:)

  32. Solveiga parašė:

    Puikus keksas labai skanus, net mano mazajam patiko labai ( aisku nemirkiau rome :D), tik va vel galvojo kepti bet ziuriu neturiu pieno, Beata ziurekit kas butu jei vietoj pieno giretines ideti? 🙂

  33. Lina parašė:

    Nesu didelė saldumynų mėgėja,bet šis keksas-tiesiog superinis.Kepinių knygoje aš į jį nebuvau atkreipusi dėmesio,bet čia-iškart ‘krito į akį’.Pagaliau turėsiu savo firminį 🙂 Nors pirmoje vietoje,pagal skonį,man visuomet liks šokoladainis(su rududu ir riešutų sviestu) bet jam reikia iš anksto pasiruošti ir parduotuvėje nusipirkti reikiamų produktų,kadangi apsipirkimą darome tik 1k per savaitę,tai nėra labai patogu.O šiam keksui,bet kuri šeimininkė,visuomet ras savo spintelėje reikiamų produktų 🙂

  34. viola parašė:

    kepiau,bet man kazko nesigavo,gaminau is dvieju normu,per riebus man gavosi 🙂

  35. Vilija parašė:

    Puikus keksas. Neturėjau razinų, įdėjau susmulkintų pamirkytų slyvų. Viskas susiderino pasakiškai gerai. Minkštutis, purutis – tiesiog tirpsta burnoje…. Šauni Naujų metų pradžia 🙂

  36. Diana parašė:

    Beata,sakykit prasau o razinas slapias galima apvolioti miltuose ,jie nenuses ant dugno ?

  37. Ilona parašė:

    Man gavosi per riebus. Reikia mažiau sviesto dėti. Ir cukraus įdėjau perpus mažiau, tai gavosi ne per saldus.
    Nežinau,kaip kitom,bet mažai,kas rašė,kad per riebus. Jis tiesiog gavosi šlapias.

  38. Diana parašė:

    Beata, sakykit prasau, man neissikepa keksas viduje, kepu daugiau nei valanda, kame gali buti reikalas. Gal miltu mazai dedu, neturiu svarstikliu bet dedu stikline pilna 200 ml.? Kokios konsistencijos turetu buti tesla? o razinas reikia pakaitinti tik 100 ml romo arba brendzio, tai skystis neuzdengia visu razinu, nieko tokio, pakaitinti ir nuimti kad pastovetu nakti? as mirkiau arbatoje, bet daugiau jos buvo, gal 250 ml, o puse likusios arbatos piliau i tesla, gal del to neissikepa, kad skyscio daug?

  39. Rasa parašė:

    nuostabus receptas 🙂 kepiau su sviestu, o dabar pameginau nupiginti ir panaudojau alieju, gavosi toks pat nuostabus 🙂

  40. Miglė parašė:

    Labai geras receptas!
    Kadangi sviestas buvo it ledo luitas ir nesinorėjo laukti kol suminkštės, tai jį išlydžiau ant silpnos ugnies. Manau, kad tai skonio ir kitų kekso reikalų nepagadino 🙂
    Spirgu iš laimės kaip skaniai gavosi 😀 ! ačiū ačiū ačiū!

  41. Jurate parašė:

    Puikus receptukas, pats skaniausias mano kada iskeptas keksas. Viskas pavyko. Tiesiog tirpsta burnoje 🙂 Aciu

  42. Dalia parašė:

    Perskaičius receptą skubiai veikiau išbandyti,tobulas skonis.Jūs nuostabi Beata Ačiū kad esate;-)

  43. Lina parašė:

    OMG kaip skanu,kaip ačiū,tikriausiai tai skaniausias mano keptas pyragas 🙂

  44. Irena parašė:

    Labai suviliojo iškepti šį gerais atsiliepimai apipilta keksą 🙂 Tik klausimas, galima vietoj romo naudoti likeri(būtent turiu kavo likeri „Moka“) ?:)

  45. Vaiva parašė:

    Miela Beata, noriu paklaust, kokio dydžio kekso formoje kepėte?

  46. Vaiva parašė:

    Gavosi liuks! Labai skanus, rekomenduoju!

  47. Indre parašė:

    Nerealus keksas.tirpsta burnoje !!!!☺☺☺☺

  48. Augustė parašė:

    Kokį 5 kartą kepu, visad gaunasi labai skanus 🙂

  49. jonas parašė:

    Iškepsim
    Apskritai visomoje ka esu kepes gamynes Beatos receptais
    Viskas uoga !
    Muset ne vien kad talentas bet trykštantis optimizmas užsidegimas meile tai ka daro
    Ačių jums!

  50. Eglė parašė:

    Labai skanus, minkštutėlis, purus….mhmmhm… tikiu, kad ne kartą kepsiu 🙂

  51. Jurate parašė:

    Labai labai skanus! Rekomenduoju, bet kaip kazkas rase auksciau komentaruose „neapsimoka kepti, nes iskart sudorojamas“

  52. Gabriele parašė:

    Viskas puikiai gavosi! Tik kita kart pasiruosiu razinas is vakaro, nes uztrunka kol jos pilnai imirksta ir beveik nebelieka skyscio 🙂 skonis tikro naminio kekso! Labai dziaugiuosi ir kitiems taip pat rekomenduoju. Tikrai galima kepti kekviena diena, nes laaaabai lengva, greit viskas pasidaro, o kol kepa namus spejo susitvarkyti 🙂 aciu!

  53. rita parašė:

    Kepiau ir aš šį vakarą. Romą vyras sunaikino, tai brendyje virinau razinas. Iš tikrųjų tikrai labai skanus keksas. Drėgnas ir traškia plutele. Iš tokių, kurie verti būti įtraukti į mano kartotinų receptų sąrašą

  54. Inga parašė:

    Labas Beata,
    Kepiau sita geri ir labai skanus gavosi, tik visos razinos su abrikosu gabaliukais buvo kekso apacioje ( vaisius laikiau brendyje per nakti, o po to apvoliojau miltuose). Galvoju, gal reikia po nakties dar ir pakaitinti juos ar ne taip supratau? Gal tada jie tolygiai pasiskirstytu po pyraga nenusesdami dugne? Aciu uz atsakyma!

  55. Orinta parašė:

    Bandau ir aš katik pašoviau i orkaite

  56. Algima parašė:

    Esu kepusi ivairiu keksu ir pyragu,bet jie netokie sanus,arba isvis baisus.O sis puikus.As si keksa kepu be razinu,nes mano jaunimas nemegsta razinu.Dar atskyrus truputi teslos padariau kakavini sluoksni,gavosi nuostabus.Mano vyrai keksa suvalgo iskarto.Aciu Beatai uz recepta.

  57. Ruta parašė:

    Labai skanus…….pavyko is pirmo karto. Aciu uz gera recepta.

  58. Oksana parašė:

    Labai jau puikus pavyko 🙂 rekomenduoju išsikepti pagal Beatos recepta 🙂

  59. Vilma parašė:

    Labai ačiū, Beata už puikų receptą! Nerealus keksas!

  60. Indrė parašė:

    Ar galiu vietoje razinu deti maltų žemes riesutu?

  61. Neringa parašė:

    Ką daryti, kad keksas neperplyštų?

  62. Kristina parašė:

    Sveiki,
    Isbandziau – skanu!
    Tik labai idomu suzinoti priezasti kai razinos nusileidzia i apacia. Daryta kaip recepte, tik razinu feta daugiau nei nurodyta, bet gal reikia atkreipti demesio ka eigoje, kad jos pasiskirtytu po pyraga .. Aciu uz komentara.

  63. rasa parašė:

    labai skanus keksas, labai, tik as alhogolio padauginau 🙂 bet man skanu ;D gal todel jaucias kad as tik ismirkiau ir kas nesusigere suverciau i tesla 😀

  64. Aušra parašė:

    Laba diena, turiu tikriausiai pakankamai kvailą klausimą.:) Neturiu apvalios kekso formos, bet turiu paprastą pailgą. Ar galima joje kepti tokius keksus ir jei taip ar nereikėtų daryti iš mažesnės normos. Ačiū. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aušra, jei jūsų paiilga forma ta tokia ilgesnė, tai manau kad tilps ir nereikės mažinti porcijos, nes keksas tikrai greit po to dingsta. Tik svarbu nepripildyti formos iki kraštų, nes kepdamas kils ir kepimo laikas bus ilgesnis, būtinai patikrinkite vis mediniu pagaliuku. Jei netils tešla į vieną kekso formą, padalinkite per dvi.

  65. Viliux parašė:

    Isbandziau-ZIAURIAI SKANUS!!!Tik vietoj razinu ,dejau aguonas …PASAKA KEKSAS! Aciu Beata uz tokius nerealius receptus !!!

  66. Ingridaaukse parašė:

    Nuostabus ! Tik man iskepe per 30min labai purus ir neriebus liux

  67. Daiva parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta!gavosi labai skanus. Tik pjaunant trupejo. Gal galite patarti ka dariau blogai?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Daiva, turbūt viską padarėte gerai. Šis keksas yra drėgnas ir purus, tai normalu, kad trupa. Kepiniai labiau trupa kai pjaustomi labai šviežūs, dar šilti. Kitąkart leiskite jam pilnai atvėsti ar iškeptam pastovėti pusdienį, galbūt tada pjausis lengviau.

  68. Roberta parašė:

    Puikus receptas, labai skanus keksas tik klausimas, kodėl jis man sueižėjo, t.y. suskilo? Dar vienas negudrus klausimas – jei darau į mandrą formą ir po to keksą reikės apverst, tai jei jis netolygiai iškyla, tai pagrindą žmonės apipjausto? Bet tada nelieka skanios apatinės plutelės

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, Roberta, jei norisi, kad keksas tiesiai stovėtų, teks paaukoti išsibangavusią plutelę 🙂 Suskilti paviršius galėjo dėl per staigaus kilimo kepant – taip galėjo atsitikti dėl per aukštos temperatūros orkaitėje arba kiek per daug kepimo miltelių

  69. Greta parašė:

    Aciu labai uz recepta!!! Labai skanu. Jau antra kart per 4 dienas kepu

  70. Adriana parašė:

    Pats skaniausias mano gamintas keksas! Toks tobulas, kad norėjosi dar ir dar! Ačiū už receptą!❤

  71. Aiste parašė:

    Sveiki, ar roma galima keisti kitu “rudu” alkoholiu, tarkime burbonu?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.