Gaminame:
Receptas iš žurnalo jamie magazine, 2009 m., nr. 7, psl. 68, o foto – Deimantės Urbonaitės.
Išties, užvirinus bet kokį alkoholinį gėrimą, alkoholis išgaruoja. Tai gal čia ir toks sumanymas, kad būtų tinkamas ir vaikams?
Alkoholis išgaruoja jau anksčiau, apie 80 laipsnių temperatūroje. Manau, šio gėrimo esmė ne nugirdyti, o sušildyti, o tą puikiai padarys įdėti prieskoniai 🙂
Jau ir dabar liuks būtų 😀 Šaltokais rudens vakarais, susisukus į pleduką … mmm 😀
miela, Beata, noriu paklausti dėl obuolių sidro. Gal gali patarti kokį sidrą pirkti Lietuvoje kad būtų tikrai kokybiškas?
Beata, norėčiau paklausti. Ar kaitinant pradžioje sidrą, o po to verdant su sultimis 5 – 8 min., nenukenčia sidro kokybė, ar neišgaruoja laipsniukai? Labai mėgstu daryti Kalėdinius vynus, visada stengiuosi neužvirinti vynelio. Šis receptas kitoks, negu aš skaitydavau apie vyno kaitinimus. Ar tikrai skanu, kai sidrą taip ilgai paverdi?