Spausdinti

Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, be to ir labai maistingi. Nors šiaip jų yra ir geltonų, ir violetinių, tūlas lietuvis žino, kad kalafioras – tai baltasis žiedinis kopūstas (bet, jei norisi, šias salotas galima gaminti ir iš kitų spalvų kopūstų). Jei mėgstate eksperimentuoti – patiks idėja kiek paskrudinti marinuotus kaparėlius – keptuvės karštis atskleis papildomus skonio atspalvius ir praturtins salotas. Jei turite ne marinuotus, o druskoje konservuotus kaparėlius, juos prieš gamindami salotas bent valandą pamirkykite vandenyje.

Žiedinių kopūstų salotos

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 žiedinio kopūsto
2 saujų migdolų
1/2 citrinos sulčių
1 šaukšto acto
druskos, pagal skonį
3 šaukštų rudų razinų
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų kaparėlių
saujelės petražolių
pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminti pradėkite nuo migdolų. Paskrudinkite juos sausoje keptuvėje, kol paruduos (apie kelias minutes).  Atvėsinkite ir šiek tiek pasmulkinkite peiliu.

2

Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis, actą, druską. Sudėkite razinas ir tegul viskas pastovi, kol šiek tiek pabrinks.

3

Kol razinos ilsisi, paruoškite kaparėlius. Jei jie marinuoti, pakaks nupilti vandenį (jei sūdyti – teks mirkyti bent valandą vandenyje). Kam skrudinti kaparėlius? Paspirgėję karštoje keptuvėje jie atskleis naujų poskonių, ir salotos bus turtingesnės. Įkaitinkite truputį aliejaus keptuvėje ir suberkite kaparėlius – atsargiai, pradės šaudyti… Kepkite apie 1-2 minutes, kol apskrus. Sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluoščiu, jis sugers riebalų perteklių.

4

Petražoles smulkiai supjaustykite.

5

Pasiruoškite žiedinį kopūstą: nupjaustykite žiedynus ir galite juos arba plonai supjaustyti, arba tiesiog sutarkuoti.

6

Sudėkite susmulkintą kopūstą į didelį dubenį, iš acto mišinio išimkite šaukštu razinas ir dėkite jas prie kopūsto. Suberkite migdolus, kaparėlius ir petražoles. Į acto mišinį, kur buvo razinos, įmaišyktie 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, gerai išplakite. Įberkite šviežiai malto pipiro. Supilkite padažą ant žiedinio kopūsto ir išmaišykite. Pasūdykite.

7

Paragaukite, jei norisi stipresnės rūgštelės, įpilkite dar šlakelį citrinos sulčių ir pirmyn, prie lėkščių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Superinis receptas, vakarienei pasidariau ir visa „bliuda” viena suvalgiau 🙂 Labai skanu ir lengva, jei idetumete daugiau tokiu receptu, tikrai nesupykciau 🙂

Rašyti komentarą