8241
Beatos virtuvė

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)
Reikės:
  • „Agotos“ duonos
  • 125 g brie sūrio gabaliukų
  • 8 smidrų
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio vorčesterio padažo
  • 5-6 šaukštų lazdyno riešutų
  • saujelės baziliko lapelių
  • sviesto

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie sūrio ir spintelėje šiek tiek medaus – susikonstruosite tokį sumuštinį, kuriuo vienu, nelabai tikiu, kad apsiribosite…

Šiam sumuštiniui rinkausi „Vilniaus duonos“ kepykloje kepamą juodą ruginę duoną Agota“ – ar atkreipėte kada dėmesį į šios duonos sudėtį? Šioje duonoje nerasite jokių dirbtinių maisto priedų ir konservantų. Aš iš „Agotos“ jau kepiau tortą mūsų Prezidentei – šios duonos trupiniai biskvitui suteikia nepakartojamos gelmės ir didelio gerumo.

Bet grįžkime prie sumuštinio, o tortą savaitgaliui palikit. Įkaitiname orkaitę iki 180C. Ištiesiame kepimo skardą kepimo popieriumi. „Agotos“ riekeles patepame sviestu, šauname į orkaitę, kad apskrustų apie 8-10 minučių. Per tą laiką užverdame vandenį, nupjaustome sausus smidrų galus ir sumerkiame į verdantį vandenį trims minutėms. Nukošiame į sietelį ir užpilame šalto vandens, kad sustotų virimas.

Įkaitiname nedidelę keptuvę ir pasiruošiame lazdyno riešutus. Juos šiek tiek pasmulkiname peiliu, tada suberiame į keptuvę ir paskrudiname ant vidutinės kaitros, kol pasklinda malonus kvapas. Sudedame medų bei vorčesterio padažą ir pakaitiname apie tris minutes, kol medus dar kiek pasikaramelizuos, ir nukeliame nuo ugnies.

Lieka serviravimas: dedame baziliko lapelį, brie sūrio gabaliuką, po du tris smidrus ir uždedame paruoštus riešutus ir dar po baziliko lapelį. Na ką čia bepridursi…

agotos duona_smidrai_sumustinis

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Giedre parašė:

    Vakar pavarciusi Agotos duona radau ,,bulviu dribsniai“ ar panasiai uzvadinta reikala…. ir padejau atgal i parduotuves lentyna

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveika, Giedre,

      ir ko gi jums tokie baisūs tie bulvių dribsniai? ir į namuose kepamą duoną seniau dėdavo bulvių dribsnius, kurie suteikia duonai pikantišką skonį, drėgnumą. Tai yra natūralus produktas, tai nėra konservantas ar kokia maisto blogybė!!!

      Suprantama, kad kuo daugiau informacijos ir kuo dažniau ji keičiasi, žmonės nebežino, ką valgyti, ko nevalgyti, pyksta ant visų gamintojų, nes jie nuodija pasaulį. Pasikonsultavau su šios duonos kepėja – Vilniaus duona, tai jie mane užtikrino, kad jie imasi atsakomybės ir beveik visi jų produktai gaminami be jokių konservantų. Kalbant apie konservantų žymėjimą, ženklinimo pusėje esant pridėtiniams konservantams visada bus parašyta konservantas X. Raidžių E „Vilniaus duona“ niekada nerašo, o rašo aiškiai, kad tai yra KONSERVANTAS, todėl pirkėjas gali įvertinti produktą ir nuspręsti ar jį vartoti ar ne.

      Bet labai sveikinu, kad skaitote sudėtį ir domitės ingredientais!

  2. Paula parašė:

    smidros viska pagerina! taip skanu ir sveika! pati kiekviena savaite prisiperku! 🙂
    http://enjoybypaula.wordpress.com

  3. Jurga parašė:

    Nuostabus receptas. Žinoma neatsispyriau pagundai ką nors pakeisti ir nedėjau baziliko lapelio, o bekepant riešutus paaiškėjo, kad neturiu Worčesterio padažo, bet jį pakeičiau šlakeliu Kėdainių BBQ padažo. sumuštiniai gavosi tobulai skanūs, o orkaitėje skrudinta Agortos duona – labia labia skani 🙂 Ačiū už receptą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.