8241
Beatos virtuvė

Indrės bananų duona

(187)
Reikės:
  • 125 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 4-5 vidutinių bananų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio gvazdikėlių

 

Sviestą ištirpinam, bananus sumaigom šakute. Kiaušinius su šakute sumaišom su cukrum, sumaišom su lydytu sviestu, supilam viską į bananų makalonę. Miltus persijojam su kepimo milteliais, įberiam prieskonius. Ir dabar į šlapią masę supilam miltus, išmaišom, dedam į truputį sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepam 190C, orkaitės kaitinimas viršus-apačia apie 35- 40 min arba kol iškeps – gražiai paruduos. Bet neperkepam, reikalas bus pakankamai šlapias, bet gardus.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (448 balsai, vidurkis: 4,21 iš 5)
Loading...
Žymos:
Dalinkis:
Komentarai (187)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Perskaičiusi šitą receptą ilgai galvojau, ką jis man primena. Maišydama tešlą atsiminiau mano kaimynės morkų apkepą, viskas tas pat tik vietoj bananų reikia morkų jas tiesiog sutarkuoti smulkesne nei burokinė, bet stambesne nei bulvių tarka, dar galima pagardindi papildomai įdedant moliūgų ar saulegražų sėklų.

  2. Ieva parašė:

    Skanesnes bananu duonos dar gyvenime nesu valgius. Aciu uz recepta!!! Kokia dregna, minksta, gardi… Dar kepsiu ne karta.

  3. Agne parašė:

    O gvazdikelius reikia sumalti ar „cielus“ dedate? (kepiniuose dar nenaudojau gvazdikeliu…)

  4. laura parašė:

    beata savo knygoje prie bananų duonos rašė, kad šio kepinio sugadinti neįmanoma.beveik.pasirodo man tai pavyko net tris kartus:) niekaip nesuprantu, kodėl tešla būna kaip žalia net po valandos kepimo. na tokia duonelė pasidaro, kad antrą dieną žmogų nužudyti jos kietumu galėčiau:( ar silikoninė forma gali gadinti reikalą?

    • MIG parašė:

      Nea, forma sugadint negalejo. As kepu bananine pagal kita, bet panasu recepta, ten dedasi jogurtas/kefyras ir saukstelis sodos, o visos kitos dalys labai labai panasiai. Tai nebuvo ne karto kad nepavyktu…. Gal per karstoje orkaiteje kepet arba ne „ant“ tos programos? Nes keista kad apacia neiskepe. Jei jau butu neiskepe, tai vidurys….

    • Ona Bak parašė:

      Oi netgi mano 11-mete dukra si recepta kepe ir nesugadino 🙂

  5. fuuuuuuuuuuu parašė:

    tokios bananu duonos pasaulyje neragavus tokia neskani net mano vaikai apsiveme

    • vaida parašė:

      Aš manyčiau, kad pas jus čia ir kepėjo ir/ar produktų kokybės klausimas 🙂 Kiek kartų kepiau, visiems – ir draugams, ir kaimynams, ir jų ir saviems vaikams – labai skanu.

    • Justina parašė:

      Cia tik pavadinimas DUONA, bet man labiau panasu i pyraga…o skonis nuostabus, tirpsta burnoje. Fuuuuuu, tokius komentarus pasilaikykit sau, jeigu nieko nesuprantat arba skonio receptoriai neislavinti :)))

    • Raminta parašė:

      Jau kad tik neapsivemtu:D matyt nekokia seimininke jei vaikus pravimdot, ne kepinys kaltas.. na o duonyte-puiki!:) vakar kepiau,siandien vel kepu:)

    • Jolanta parašė:

      Kiek kartu kepiau,tiek visi pirstus laizesi bevalgydami……. Siandien vel issikepiau, niam niam. Kepsiu dar ir dar.

    • Rasa parašė:

      Jėėėėzau, tai kokia ta kepėja, kad vaikai vemia??
      Man, mano draugams, kaimynėms, bobutėms, visiems patiko. Jei jum apsivėmė vaikai, tai kalta tik kepėja ir produktai.

  6. laura parašė:

    o kokią orkaitės programą renkatės?

  7. vaida parašė:

    aš kepu su paprasta “ kepti abi puses“ be ventiliatoriaus – kepa šiek tiek ilgiau, nei nurodyta, bet rezultatas – puikus 🙂

  8. rence parašė:

    o butinai gvazdikeliu

  9. Violeta parašė:

    Iškepiau ir aš šią duoną, kepiau ilgiau net nei parašytą, bet ji man tokia kaip neiškepus 🙁

  10. simona parašė:

    labai labai skanu, kepiau ne viena karta ir tikrai dar kepsiu, as virsu apliejau tirpintu sokoladu ir pabarsciau smilkintais riesutais, labai skanu. As pamaniau o jei toki pyraga iskepti, po to perpjauti pusiau ir pertepti gal kokiu varskes kremu , ar kokiu kitokiu, manau nerealus torciukas iseitu;-DD
    Labai aciu jums uz superini receptuka.

  11. Greta parašė:

    Per daug 5 bananu. Uztenka ir 2-3. Tada nebuna vidus toks zalias, kaip sakot 🙂 Nes ta zaluma bananai ir priduoda.

  12. "Zalia "gamyboje:) parašė:

    labai labai man sis pyragas, taip pat tiesa kad zaluma nuo bananu, dedu 2-3 didelius, irgi buna to zalesio bet zinau kad ten bananas tai kaip ir nieko blogo nematau 😀 o siaip ir man ir kas ragavo patiko, beja gvazdikeliu neturiu tai ir niekad ju nededu 🙂

  13. Liuks parašė:

    Niu kokia pasakiska man ta bananu duona gavosi. Slapia, skani…. as neturejau tik tokios formos, tai i kitokia, ne tokia gilia tesla pyliau, tai gavosi ne duona o pyragas. O tada dar paziurejau kad turiu graikisko jogurto ir cream cheese tai sumaisiau viska, ilasinau cintrinos, itarkavau citrinos zieveles ir tada uztepiau sita ‘frosting’ ant tos bananu duonos. Galutinis variantas gavosi bananu pyragas/tortas

  14. aleja parašė:

    kam neskanu buna , tas buna nepakankamai alkanas. o duona sitokio tipo kepiniai vadinasi visam pasaulyje nesvarbu kad duona mums asocijuojasi su ta kur sriuba prisikandame. geras receptas naudoju ta is knygos.

  15. Inga parašė:

    Na, sprendziant is kvapo tai duona turejo gautis l.gardi. Taciau ji man neiskilo, manau, bananai buvo per dideli ir ju mases gavos per daug. Nes temp tikrai atitinkama, ir programa-dvipuse. Labai gaila 🙁 koks t.b. tu 4 bananu svoris? Aciu is anksto.

  16. Inga parašė:

    Na stai, dejau 3 vid dydzio bananus ir tuomet duona gavosi puikiai! Aciu uz recepta!

  17. Ieva parašė:

    Skonis nuostabu 🙂 Skanesnės bananų duonos niekada nesu ragavusi. Taip patiko, kad nutariau kiekvieną savaitgalį pasidaryti šventę sau ir pasigaminti šio nuostabau „pyrago“

  18. Renata parašė:

    beprotiskai skani ir kvapni si bananu duonele,gvazdikeliu nedejau,bet naudojau IKI gurmanai prieskonius pyragams.O bananu dedu visus 5,na nelabai jie dideli ,bet viskas super.Kepiau kekso formoje,na tokia su skyle per viduri.Kepsiu visad kai tik uzsigules bananai:))….labai geras budas juos panaudoti.

  19. Pirmą kart bkepu parašė:

    Galim vietoj sviesto kepimo margariną dėt?

  20. Agne parašė:

    Turiu metalinę pailgą formą kepimui, ar reiktų kepimo popieriaus , ar neprikeps?

    • Agne parašė:

      labai skanu, isbandziau tiesiog expromtu ir pavyko, mazoji pasake kad „dieviskai“ skanus. Esu labai laiminga radusi greita buda paskanauti su seima.

  21. aciu uz nuostabu ir paprasta recepta parašė:

    pats gaminimas labai paprastas ir lengvas,o rezultatas PUIKUS!laukiu vyro gryztancio,kad jis paragautu ir ivertintu!ir butinai dar karta ji kepsiu ir dar ir dar…….

  22. SKANUS parašė:

    Aciu uz receptuka, tikrai labai skanus, lengvai ir greitai paruosiamas:)))

  23. rugi parašė:

    Zadame kepti sia duonele per technologiju pamoka, kazi kaip skonis butu uzliejus ja ant virsaus lyditu sokoladu? gal kas nors bandete? 🙂

  24. Dalė parašė:

    Tikrai labai skani bananu duona. Kepsiu dar kartą.

  25. Liūtas parašė:

    Ekspermentavau su svečiais… ir pavyko! 😀 Lyg ir skanus, bananai suteikia įdomaus skonio. 🙂

  26. Rugi parašė:

    Taigi, kepėme mokykloje šį perliuką ir mes 🙂 (kaip minėjau pyrago pavidale)Gavosi iš tiesų skanu:) Kam įdomu – http://www.part.lt/img/225db20e7016649c08051af1813c4680968.JPG .

  27. viole parašė:

    Šiandien ir aš pabandžiau išsikepti bananų duoną, gavosi pasakiškai skanu 🙂 Net mano išrankusis vyras pripažino, kad labai skanu, o tai labai jau retas atvejis 🙂

  28. aushros parašė:

    sveiki,
    esu pradedancioji kulinare 🙂 toks mazytis prasymas, kuris gal butu naudingas ne man vienai – gal butu imanoma receptu kiekius zymeti puodeliais??? taip butu paprasciau isiminti…. o dabar einu sverti ir gaminti 🙂 tikiuosi pavyks 🙂

  29. kepėja parašė:

    Ačiū Beatai už receptuką. Vakar kepiau šią netradicinę (man) duoną, gavosi puikiai! Labai skanu! Receptas bus įtrauktas į mano nuolatinių kepinių sąrašą dėl savo paprastumo ir skonio!;))

  30. laura parašė:

    prieš kelias dienas vėl bandžiau kepti šią duoną ir vėl toje pačioje silikoninėje formoje. Iškepė kuo puikiausiai:) Nuostabaus skonio kepinys! Nesuprantu, kaip prieš tai pavyko sugadinti:(

  31. Nepasiseke parašė:

    Pabandziau ir as Jusu sauniu atsiliepimu ikvepta. Tai net nezinau kaip nupasakoti ta produkta kuris gavosi. Kazkas slapio, zalio, neiskilusio,sunkaus, bananu skonio ivilkta i plona kieta pluta.Tai cia karstas toks, kas bus kai atsals?… Net baisu pagalvoti…
    Zodziu nepavyko 🙁

  32. Nepavyko :( parašė:

    Nagi aš viena iš tų, kurioms gavosi žalias „tešlinis“ marmalas, o lyg ir pagal receptą viską dariau… – tiesiog visas vidus kaip tešla, visiškai neiškilo… Na nors namai skaniai kvepia 🙂

  33. Sonata parašė:

    Labai gražiai pavadintas „tešlinis marmalas“, man tai toks pats gavosi… Bet viena vakarą, kai labai užsimaniau šitos duonelės, o namučiuose buvo deja tik vienas susiraukšlėjęs bananas, susigundžiau ir iškepiau.. DUONELĖ buvo fantastiškai nepakartojamai skani, puri, minkšta…tiesiog super!!!! Tai kam nepatinka žalias tešlainis, tiesiog pataupykite bananus ir dėkite jų mažiau..

  34. Vaiga parašė:

    Skanu 🙂

  35. Liūtas parašė:

    Kelis sykius kepiau. 🙂 Labai subtilaus skonio!

  36. Danguolė parašė:

    Labai skanu 🙂 kiekviena kartą kitoks gaunasi, bet labai skanus

  37. niam niam, nerealu :) parašė:

    nu nerealu nerealu ir dar kartą nerealu. Tikras skanumėlis. Vakar grįžusi vėlai po darbo kepiau, paragavau – niam niam, šiandien valgau – dar skanesnis, niam niam niam :))) dar labai nudžiugau, kai parduotuvėj užmačiau jau pajuodusius ir nuokainuotus bananus, tai pagalvojau bus dar skaniau ir pigiau 😉 ir aš dėjau tris, pabijojau penkis, kai pasiskaičiau komentarus, ir kepiau net visą valandą, nes orkaitė dujinė, kepa tik iš apačios, tai po pusvalandžio pažiūrėjau, įvertinau situaciją, kad vidus dar košė, kuri liula dar labai, tuomet apdengiau kepimo popieriumi ir kepiau dar pusė valandos 🙂 ir lux gavosi 😉 ačiū, Beatai už nuostabius receptus 😉

  38. Dominyka parašė:

    Gal nepasakysiu jokios naujienos, bet ši duonelė labai labai gardi su graikiškais riešutais (arba pekanais) ir cinamonu. Kepu tokią jau eilę metų ir koleges esu ‘apkrėtus’:)
    Rekomenduoju!♥

  39. Niam niam keksiukams parašė:

    Pagal recepta, 5 mazi bananai, be gvazdikeliu (neturejom) ir visa tesla supilstem i 12 keksiuku forma, tuomet po gabaleli pienisko sokolado i vidu ir 30 min kepem :))) Gavosi puikus dregni minksti keksiukai 😉

  40. Neblogas parašė:

    Visai neblogas gavosi, tik nesupratau, jis ir turėjo neišsikelt? Toksai plonas gavosi pyragėlis (kepiau apvalioj silikoninėj formoj).
    Bet šiaip be galo skanus 🙂 Ačiū už receptą.

    • Beata Nicholson parašė:

      turejo išsikelti, buti normalus minkštas pyragas, galėjo neišsikelti nes pamirštote kepimo miltelius, arba jie buvo neveiksnūs, arba tešlą ne iš karto dėjote į orkaitę kepti, arba bananų per daug miltų per mažai….visokių gali būti priežasčių,bet pakilti tikrai turėjo…

  41. sandryte parašė:

    Sveiki,kepiau ir as sia duonele vakar,lb skanu,dar obuoli maza ytarkavau,tik kazodel taip pat neiskilo,bet bandysiu dar karteli,dekui uz recepta;)

  42. Martyna parašė:

    Valio! Kepiau ir puikiai pavyko. Nepabijojau bananų įdėti 4 gana didelius, ir tešla, kai iškepė buvo ne žalia. Nors prieš kepimo pabaigą buvau išsigandusi, protarpiais ji atrodė žalia, bet truputi dar pakepus viskas susitvarkė. Tikrai ačiū už šį receptą.

  43. Viktorija parašė:

    Kiek esu bandžiusi kepti bananų duona, tai gavosi tik pagal šitą receptą. Labai skanu. Šiandien kepsiu kolegoms, tik bandysiu dėt graikinių riešutų, nes labai jau prašosi 🙂

  44. Cloudlet parašė:

    PASAKA! Net nesitikėjau, kad paprastas pyragas, be jokio įdaro, gali būti toks skanus!

  45. nepavyko :( parašė:

    Na ir as pabandziau…deja deja, bet nepavyko 🙁 Kepiau ilgfiau, bet jki kaip zalia gavosi, tesla kazkokia ir tiek… Manau, kad per mazai miltu ir per mazai gal kepimo milteliu idejau? Miltu tai tikrai per mazai… Pradzioje taip graziai iskilo, atrode super, bet kai isemiau- subliusko ir pasirodo buvo zalia visa… Bandysiu dar karta 😉 Gal pirmas blynas cia toks prisviles tik? 😀

  46. Laura parašė:

    Vakar ir as isbandziau si receptuka. Pamirsau iberti ziupsneli cinamono, bet ir be jo duonyte buvo liux 🙂 gavosi labai minkstute ir slapia, net ir siandien buvo tokia pat minksta ir gardi. Niam niam niam :p rekomenduoju, isbandykit 😉

  47. Su sezamo selklom bananu duonele parašė:

    Duonele labai skani, dar pabarstau ant viršaus sezamų sėklų tai mums laaaabai skanu! Visiems skanaus;-)

  48. Lora parašė:

    Receptas puikus, labai skaniai pavyko! Idėjau cinamono su kaupu, todel duona išėjo šiek tiek rudesnė ir labai kvepia! Naudojau 3 vidutinius prinokusius bananus (apie 400 gramų). Visom linkiu pabandyti ir nustebinti šeimą puikiu desertu, kuris karštas tobulai dera su vaniliniais ledais :]

  49. Puikus parašė:

    Gavosi labai skanus! Nedėjau net gvazdikėlių ir užteko 3 vidutinių bananų. Ačiū už receptą. 🙂

  50. Sigita parašė:

    O aš į šią duonelę nedėjau gvazdikėlių, bet užtat įmaišiau šaukštelį aguonų ir tikrai tai tik pagardino šią pyragišką duonelę:)

  51. emaja parašė:

    siandiena issikepiau banana pyraga 🙂 pagal si receptuka i silikonine gelytes forma dejau 250g miltu,4bananus,o visa kita pagal receptuka,kepiau 40min.gavosi super minkstutis skanutis….butinai pakartosiu

  52. as juste parašė:

    Labai puikus receptas,labai skanus, bet gal deti maziau bananu?

  53. Jaunasis kulinaras :D parašė:

    Labai puikus piragas,man paciam 14metu,iskepes viena karta savarankiskai dabar i savaite koki karta kepu ir neatsibosta,teko kepti ir didesnem sventem,visiem labai patikdavo,dedu visko tiek kiek parasyta,ir viskas labai skaniai gaunas,nepatariu det maziau bananu,nes tada skonis….ne tas kuris turi but,pats aukso viduriukas tai tiek kiek cia parasyta,liux,aciu uz recepta!Skanaus!

  54. Adrijana parašė:

    Kepiau jau ne kartą ir labai skani gaunasi, jei kepu kekso formoje, visada kepu valandą ar šiek tiek ilgiau, nes kitaip viduriukas būna žalias. Šį kartą norėjosi kažko gaiviau tai ant viršaus pridėjau stambiai pjaustytų obuolių. Labai skaniai gavosi, rūgštoki obuoliai puikiai čia dera. Kitą kart kepsiu taip pat su obuoliais.

  55. Rūta parašė:

    Labai labai skani bananų duonelė ir be galo paprastai ir greitai pagaminama. Kepiau jau ne kartą ir dar kepsiu 🙂 Ačiū!

  56. monika parašė:

    receptas idomus, nusprendziau pameginti, tiek daug geru zodziu apie ji.. bet man nesigavo supuole:( matyt kazka negerai padariau…

  57. Renata parašė:

    Ką tik vakarienei suvalgėme po didelį gabalą bananų duonos – skanumėlis 🙂 Kepiau pagal receptą, 40 min, tik viršų pridengiau folija – iškepė labai tolygiai 🙂 Viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis (pasiskolinau idėją iš E. Mildažytės recepto 🙂

  58. Gabs parašė:

    gerule gavos, dregna, saldi, vemt nevercia.

    tiktai, vienas klausimelis, kaip sumalti tuos 7 gvazdikelius?? kombainas nepaims, nei kavamale, ju paprasciausiai per mazai, kad sugriebtu, nebent puse buteliuko iskart trint. as susmaigsciau I pyrago virsu, po kepimo islupau ir kvapas super!

  59. Roberta parašė:

    Super receptukas ! Vienas iš paprastesnių, o skonis tai pasakiškas 😮 Ačiū Jums Beata, mokot mus panaudoti tokius paprastus ingridientus ir sukurti virtuvės stebuklą 🙂

  60. indre parašė:

    tikai labai skanus pyragas-duona ! meginau su itaimu, taciau siame tinklalapi da neteko nusivilti nei vienu receptu. labai greitas, pigus ir labai skanus. iskepiau viena, paragavau ir supratau, kad iskart kepu ir antra 🙂 aciu!

  61. Indre parašė:

    As toki pyraga nuo vaikystes valgydavau:) love it..su sokoladiniu glajumi

  62. pradedancioji parašė:

    Pirmą kartą kepiau ir puikiai gavosi. Labai skani bananų duona. Nesunku pagaminti, neužima daug laiko ir nėra brangu. Liuks.

  63. Jaunasis kulinaras :D parašė:

    Gerb,Beata,
    Ar yra galimybė pasidalinti receptais su jumis? Žinau viena pasakiška užkepėle, kurios tinklapyje neradau :X.

  64. Eva parašė:

    Pyragas gavosi nuostabus! Labai aciu uz toki puiku receptuka ;))

  65. Eglė parašė:

    Išties labai skanus reikalas 🙂 Tik man kažkodėl nelabai iškilo, nors kepimo miltelių dėjau pakankamai. Kažin kas galėjo pagadinti iškilimą?

  66. Migle parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta! Labai paprastas! Pasakiskai gardus!
    Dariau ji ir Lietuvoje, ir uzsienyje draugams, visiems labai labai patiko!
    Aciu,aciu,aciu! Darysiu dar ne karta ir ne du:)
    PS- As ir pirma , ir antra karta idedu i tesla riesutu sutraiskytu:)
    Ir kazkaip ilgiau kepu negu 40min, kepu kazkur 55min.
    Bet skonis… Nu nerealus!!!

  67. Laima parašė:

    Man irgi žalias vidus gavosi…bet spėju dėl bananų kiekio..turėjau keturis jau juoduot bepradedančius bananus, o norėjau juos visus sunaudot..tai ir sudėjau.. šiaip skonis geras;) su pienuku skanu:) bet toks šlapias labai.. bet spėju kad nuo bananų..Tikiuosi rytoj jį irgi bus galima valgyti, nebus kieta.. (kaip viena bandžiusi čia sakė..)

  68. Loreta parašė:

    Labai puikus gavosi, nors kepiau pirma karta, isejo puiki ir duonele ir kepsiukai, nes norejau ir taip ir taip iskart pabandyti, nerealiai skanu:)
    Aciu uz toki recepta:) lengvas greitas ir lb skanus:)

  69. Vaida parašė:

    O kazi galima vietoje sviesto deti margarina Vilnius kepiniams? Taip noriu issikept bet sviesto nera 🙂

  70. Tomas parašė:

    Skaitau komentarus ir seile tysta, gaila bet negaliu miltu kvietiniu gal galetumet alternatyva jiems patart dekui. Viena koja jau prie orkaites 😉

  71. Monika parašė:

    Ar galima nedeti kiausiniu?? is iskels normaliai? 🙁 aciu!

  72. stu parašė:

    Kepiau ir as siandien, bet deja visai nepavyko. Is pradziu lyg ir labai nieko atrode, toks iskiles, bet Bet Kai istraukiau is orkaites eme ir nusedo. Toks suslegtas, visai nepurus gavosi. Viska dariau pagal recepta. Galbut truko kepimo? Bet kepiau virs 40min. Bijojau perkepti.

    • Beata Nicholson parašė:

      galejo buti per daug kepimo miltelių arba per trumpai kepėte….labai gaila kad nepavyko, nes kazkaip man atrodo kad šis tai jau visiem be išimties pavyksta… tikiu, kad dar pavyks tikrai

  73. erika parašė:

    Nu bandau as ja dabar daryt

  74. Kristina parašė:

    O Dieve kaip skanu!!! Aciu labai uz recepta!!! Idejau dar trupinta plytele sokolado! NEREALU!!!

  75. Rimante parašė:

    Labai daznai kepu ivairius gardesius. Vieni pavyksta, kiti nelabai. Taciau si bananu duona, as ja mieliau vadinciau bananu keksu, gavosi idealios strukturos, pasakisko minkstumo, ne vienos zalios vietos. jei kur bananas, tai jis ir matosi visumoje, nera istezes. Sis receptas tikrai vertas pasideti matomoje vietoje, o skonis tirpsta. tik gal cukraus deciau maziau. Sekmes bandancioms 🙂

  76. Dalia Ma parašė:

    O dabar sąžiningai prisipažinkite, kad dėjot tik 200 gr miltų prie 4-5 bananų, jums nesigavo blyninės tešlos skystumo masė ir viskas puikiai iškepė? Aš visgi nerizikavau ir miltų dėjau gerokai daugiau. Gavosi puikiai.

    • Beata Nicholson parašė:

      svarbiausia kad puikiai iškepė, žinote bananas bananui nelygu, tiesa sakant aš bananų duoną kepdama, jau net nesveriu, bet tikrai daug kartų yra kepta su 200 g ir viskas pavykdavo…. Smagu kad ir jums pavyko, kad ir su daugiau miltų!

  77. Viktorija parašė:

    Labai skani duona. Kepiau jau du kartus. Vieną kartą dėjau 4 mažus bananus, o kitą 3 didelius ir turiu pasakyti, kad kuo daugiau bananų, tuo skaniau. Į abu kepinius dėjau maždaug 40 g tarkuoto juodo šokolado. Skonis pasakiškas. Šokoladas čia puikiai tinka 🙂
    Matau čia nemažai kas skundėsi, kad per mažai miltų. Labai tikėtina, kad tie žmonės dėjo ne 200 g miltų, o 200 ml. Tuomet aišku, kad jų buvo per mažai 🙂

  78. ekita parašė:

    Aš dar dadėjau moliūgo sėklų ir džuovintų slyvų susumulkinau:) dėjau į pyrago forma:) na 35-40min. Neužteko žinoma , bet 50-60 pats tas 🙂 laaabai skanu:)) ačiū už kaip visad puikų recepta:))

  79. Viktorija parašė:

    Labai skani duonytė. Tikrai sveikiau nei koks keksas, o skonis labai geras.

  80. Ana parašė:

    labai puikus pyragas. Turiu namie sportininka, tai jam labai tinka kaip uzkandis. Tik mes keiciame miltus pilnagrudziais speltos ir imetam gera sauja pasmulkintu makadamia riesutu. labai rekomenduoju 🙂

  81. Ana parašė:

    ir tik puse kiekio cukraus 🙂

  82. Eglija parašė:

    Puikus receptas, beje bananai turi buti butinai pernoke, minksti., Jei tokiu neturit, tai palaikykit kelias dienas, panokinkit.

  83. Ingrida parašė:

    Labai skanus,iš pirmo karto pavyko.Ir mano dukrytei būvo ką padėti :),tryne bananus.

  84. Indrė parašė:

    Kepiau, bet nelikau labai sužavėta. Dėjau 3 gerai išnokusius bananus, ir tik 100 g cukraus (aš nuo visų Beatos receptų drąsiai nubraukiu trečdalį cukraus) – mano skoniui saldumas buvo kaip tik. Kepdamas gražiai pakilo, valgėm dar karštą (ir dar purų) su ledais, buvo visai skanu. Tačiau deja vėsdamas pyragas visai sukrito į luitą, kitą dieną jo niekas nenorėjo valgyti (nes dar ir patamsėjo šiek tiek) ir dar kitą dieną likučiai iškeliavo į šiukšlių kibirą… Galvojau mesti ten pat ir receptą, bet dar kartą perskaičiusi komentarus galvoju gal kitą kartą pabandysiu kepti kekso formoje (su skyle).
    Šiaip čia geras receptas kepimui su vaikais – patys mažiausi gali nulupti bananus, pamakaluoti besilydantį sviestą, didesni – išmaišyti kiaušinius, pasverti miltus ir pan.

  85. Migle parašė:

    Kepiau, kepiau jau du kartus!!! Tokio skanaus bananu pyrago dar nevalgiau ir aplamai bananu pyraga kepiau pirma karta gyvenime! Likau labai suzaveta siuo receptu. Skonis nerealus, konsistencija tokia kaip ir megstu (slapia) tiesiog burnoje tirpsta. Su vyru per dvi dienas suvalgome si pyraga:) antra karta kai kepiau dejau sokolado, reikalo nesugadino, bet ir nebuvo ypatingai skanu, gal pieniskas Toblerone cia visai netiko. Ateinanti sestadieni bus trecias kartas kai kepsiu si pyraga ir siandien parduotuveje nusipirkau graikiniu riesutu, bandysiu su jais. Manau jie cia suzais labai deramai! Didelis, Aciu uz si recepta. Aplamai esu Beatos receptu bandytoja, isbandziau jau “n“ receptu ir ne vienu nenusivyliau!!! Taip ir toliau:)

  86. Amarile parašė:

    Išbandžiau šį receptą ir aš. Tai kaip ir kai kuriems kitiems, jis vos išimtas iš orkaitės sukrito į kietą kiek žaloką gumulą ir kol atrodo vargiai valgomas arba bent jau tikrai ne baisiai gundančio skonio (manau apskritai, kad jį teks mesti lauk). Kepdama naudojausi rekomendacijomis dėti mažiau bananų ir dėjau tris sunokusius bananus, kitą kartą kepdama nuimčiau dar ir cukraus bent trečdalį, nes bent jau man per saldu.

    Gal ką nors galėjo lemti tai, kad bananus ne sutyryniau šakute, o sumaliau mikseriu?

  87. dina parašė:

    Senas geras receptas,tik buvau jį užmiršus.Ačiū už priminimą-pyragas puikus.Kepiau jau keletą kartų ir pagal tikslų receptą ir patobulinusi savaip – tai įberdama smulkinto šokolado gabaliukų,tai smulkintų riešutų,tai razinų……Išbandžiau ir su morkomis.Taip pat skanu.

    p.s.toms kurioms nesigavo-greičiausiai dar trūksta praktikos- galiu patarti – dėti mažiau bananų (aš dedu tris nedidelius) ir pasidaryti tirštesnę masę.Arba,mielosios,jūs nesutvertos kepiniams……………..

  88. Migle parašė:

    Beata, ar galima kvietinius miltus pakeisti migdolu miltais siam gaminiui?

    • Migle parašė:

      Dina, tikra tiesa, kad toms kurioms nesigavo is pirmo karto jos matyt tikrai nesutvertos gaminti! Man pavyko is pirmo karto ir skonio buvo nuostabaus!!. Patarimas: idekite visa sirdi ir dideli nora gaminiui kuri gaminate ir viskas pavyks kuo puikiausiai.

  89. Greta parašė:

    Labai skanu! Dėjau 4 vidutinio dydžio bananus ir kitąsyk dėčiau jų daugiau. Dėjau mažiau sviesto ir curaus (100g), kitąsyk dėčiau dar mažiau, nes saldu nuo bananų. Kepiau 45 min. Manas, kas kam nesigauna tai jau dėl minėtos aukščiau priežasties – 200 g miltų ne tas pats kas ml.

  90. Rūta parašė:

    Laba diena mieloji Beata, ar siai duonai tiktu ruginiai pilno grudo miltai? aciu labai 🙂

  91. Lolita parašė:

    Labai skani duonele

  92. Brigita parašė:

    Labai skani duona, nors, kol šilta man kaip pyragas. Truputį pasvilinau sviestą jį tirpdant, bet tai priduoda tik dar išraiškingesnį skonį. Super, labai džiaugiuosi, kad pamėginau! 🙂

  93. Rita parašė:

    Aš nedėjau cukraus, nes ir taip saldu nuo bananu. Vaikams kai kepiau įdėjau medaus. Vietoj paprastų miltų naudojau avižinius miltus ir dar įdėjau rūgių sėlenų. Todėl gavosi ne tik skanu, bet ir sveika 🙂

  94. Mums irgi nepasisekė parašė:

    Pyragas gavosi šlapias ir kaip blynas ir stovėdavo skrandyje kiekvieną kartą pavalgius. Šiuo atveju rekomenduoju išbandyti atitinkamą Oliver receptą, kuris tikrai gavosi gerokai geriau: http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/walnut-and-banana-loaf/#Doi0ZqeSkBA5CM0X.97
    🙂

  95. ojeinoriudar parašė:

    Suuuuuper! Išėjo iš pirmo karto 🙂 nors aš nelabai mėgstu kepinių ar dar ko nors, kur įeina bananai, bet šitas keksas/duona/pyragas labai patiko 🙂

    Ačiū!

  96. Eva parašė:

    Ar galima į šią duonelę įkomponuoti chia sėklas, jas brinkinti ar tiesiog iberti į tešlą

  97. Vaida parašė:

    Puikiai pavyko!! Gaminau su pilnagrudziais miltais, cukraus tik 60 g. (musu skoniui pakankamai), o vietoj cinamono ir gvazdikeliu – alvo kakava. Man irgi atrode „liuliuojantis“, bet padidinau temperatura ir puikiai viska issprende.

  98. Jurgita parašė:

    Sveiki, ar galima vietoj kvietiniu miltu deti avizinius miltus? Kiekis bus tas pats? Aciu

  99. Rasa parašė:

    Nepavyko. Gavosi bananis blynas. Gaila produktų, o labiausiai mano laiko.

  100. Birute parašė:

    aciu uz recepta. labai paprastas receptas o pyragas superinis. Mano 9 metu sunus ji kepa ir labai dziaugiasi, kad ji suvalgom vienu prisedimu

  101. Inesa parašė:

    Tobula! Puikiai gavosi.

  102. Indrė parašė:

    Man nesigavo.. kepiau 40 min, gal daugiau,buvau ikišus smeigtuka, kai ištraukiau buvo sausas, bet kai prapjoviau buvo tarsi neiškepes..☹

  103. Neringa parašė:

    Kepiau 35 min, puikiausiai iskepes. Skonis liuks ;). Tik cukraus dejau maziau (80 g.), kita karta dar mazinsiu, 50 g., mano skoniui, pats tas, manau, bus 😉

  104. Ina parašė:

    Skonis puikus. Tik iskepes jis labai slapias. Yra oro burbuliuku. Pakiles. Spalva tai kazkokia i pilksvuma. Dariau viska pagal recepta… nezinau kas negerai

  105. Ugnė parašė:

    Sveiki. Ar visą masę plakate su plaktuvu, ar tiesiog rankomis su šaukštu išmaišote?

  106. pyragelis parašė:

    Bandysiu

  107. Vaiva parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Stengiuosi viska daryti pagal receptus, bet vis gaunasi tas pats.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Vaiva, ši duona gali „atrodyti“ neiškepusi, nes dėl bananų jos tekstūra yra šlapia ir drėgna. Dar galite pabandyti pakeisti orkaitės kepimo programą arba vietoj 5 bananų idėkite 2-3, tikrai neturėtų atrodyti neiškepę, sėkmės, tikiuosi, kad pavyks ir jums patiks, nes ši duona tikrai puiki!

  108. Vaiva parašė:

    Nerealus! Dariau gluten free su kukurūzų miltais vietoj paprastų ir dingo visas per kelias valandas! Bandysiu db keksiukus iš tokios pačios tešlos. Nepakartojama!!!

  109. Ieva parašė:

    Labai skani bananų duona! Kepiau ne vieną kartą jau 🙂 tik pastebėjimas, kad bananų kiekį reiktų rinktis pagal skonį. Pirmą kartą įdėjau 4 nemažus bananus, tai išėjo labai šlapia duona, man net per daug šlapia. Tad dabar dedu visada mažiau, išeina puiki, puri, neįmanoma sustot valgyt 😀

  110. Ercq parašė:

    Neiškilus pliurzė nes bananu ryškiai perdaug…na bet . Pabandėm žinosim..suvalgė šiukšledėžė

  111. vilija parašė:

    Superine banana duonele, o dar su ledais! isvis pirstuku apsilaizymas! 🙂

  112. Ausra parašė:

    Nepakartojamas!
    Uzvirus tokioms aistroms dėl bananu duonos, nesusilaikiau neisbandziusi. Jei jei ir man neišeis??? Galesiu ir as žiauriai pikta postą rašyti
    Su kai kuriais pakeitimais: vietoje sviesto dėjau kokoso alieju, vietoje balto cukraus, rudaji cukrų, ir lietuviškam pyragai priminti aguonų. Tiesa, be gvazdikėlių ir su trimis dideliais bananais.
    Ir ka gi, i dvi mažesnes formas, 10 min trumpiau gavosi nuostabus ir nepakartojamas desertas!!! Visi namai kvepia. Pyragas (duonute) purus, iškepęs ir nesausas.
    Aciu už receptą ir aktyvius komentarus!!!

  113. Ausra parašė:

    P.S. Gaila, kad nuotrauku negaliu įdėti…

  114. Senis parašė:

    Špyga taukuota, kaip skaniai išėjo. Ačiū už receptą!!!

  115. Gintarė parašė:

    Išbandžiau šį receptą. Nedėjau gvazdikėlių, bet įdėjau pjaustytų migdolų. Tikrai skanu, bet kitą kartą dėčiau perpus mažiau cinamono.

  116. Astra parašė:

    Nerealiai. Dar įdėjau graikinių riešutų. Tobula. Pavyko iš pirmo karto.

  117. Egle parašė:

    Labai skani duonyte, dejau 5 vidutinio dydzio bananus. 🙂 Tik sekanti karta maziau cukraus desiu, nes laaabai saldu. 🙂

  118. Elena parašė:

    ačiū super skainiai gavosi, pirmą kartą tik pamažinau cukraus. antrą kartą kepant cukraus išvis nedėjau, saldu ir taip nuo bananų, plius paprastus miltus rupiais speltos miltais pakeičiau. super skanu!

  119. Simona parašė:

    Labai skanu. Jei jau lepintis, tai iki galo. Aš dar šokolado gabaliukų ant viršaus pamėčiau.. 😀

  120. Jurate parašė:

    Labai skanus. Gavosi is pirmo karto. Pirmą įpusėjus valgyti ėjau antro kepti. Labai patiko mano vyrui ir sūnui .

  121. Jurate parašė:

    Labai skanus. Gavosi is pirmo karto. Pirmą įpusėjus valgyti ėjau antro kepti. Labai patiko mano vyrui ir sūnui .
    Tiesa, dėjau mažiau cukraus, nes bananai duoda saldumo.

  122. Aiste parašė:

    Sveiki!
    Ar galima ideti i si pyraga ir riesutu sviesto? Jei galima tai kiek gramu patartumet deti, ir ar reikia kazka koreguoti dar recepte kad viskas gautusi ir gerai iskeptu?
    Aciu!

  123. renata parašė:

    man jis gavosi zalias, kepiau virs 1,5 val, jau visas apskrudes kaip reikiant buvo, o vidus zalias, viskas i kibira 🙁

  124. Ilona parašė:

    Sveiki,pastaciau kepti,bet neisitikinusi geriau is virsaus ir apacios ar galima su ventiliatorium

  125. Gintarė parašė:

    Puikus receptas! Paskaičiusi neigiamus komentarus vis vengiau bandyti, bet išėjo puikiai – net iš suminkštėjusių bananų 😉 Gaminau su trečdaliu recepte nurodyto cukaus, Spelta (dėjau mažiau, nei 200g), nes įdėjau migdolų miltų pora šaukštų, bijojau, kad ištiš bet išėjo net per tvirtas ir lyg perkepiau, nes mūsų orkaitė galinga. Antrą kartą dedu daugiau bananų, dar daugiau migdolų miltų, dar mažiau Speltos. Kepsiu tikrai kartą į savaitę, nes prisiperkam bananų ir po to gaila išmesti :D, todėl išbadysiu ir su avižiniais miltais, ir su kakava, ir su džiovintomis spanguolėmis, kaip bus nuotaika ir noras. Nežinau, kodėl kai kuriems neišeina – ar bananai blogi, ar miltai, ar orkaitė. Maisto gaminimas yra džiazas – niekada niekas neparašys tokio recepto gramais ir mililitrais, kad visiems tiktų ir patiktų. Juk receptas yra tik idėja: turime patys matyti, kai gaminame, jausti, ko dėti papildomai ar mažiau, padaryti receptą tobulu sau. Sėkmės kūryboje 🙂

  126. Asta parašė:

    Kokia gera!!! O kaip namai kvepėjo, kol kepė… Aš kepinį dar „paturbinau“ džiovintom spanguolėm ir graikiniais riešutais iš tetos kiemo, tai iš viso super!!! Trys žodžiai – KOS-MO-SAS!!! Tik kitą kartą dėsiu mažiau cukraus.
    Ačiū, Beata ir Indre, už tokį puikų receptą!

  127. Vaida parašė:

    Bananai buvo tik trys, iš kurių vienas pasirodė jau sugedęs… taip kad dėjau apie 30-40 gramų mažiau miltų, ir 50 g mažiau cukraus, ir visai puikiai išėjo, su daugiau bananų tai man atrodo būtų buvusi šlapia tešla… Aišku, reikia žiūrėti, kokio dydžio tie bananai. Man du buvo pats tas. Šiek tiek iškilo, gero skonio. Kitą kartą dėsiu dar mažiau cukraus.

  128. Tobula parašė:

    Visad skeptiskai ziurejau i bananu duona ir po ilgu metu pagaliau nutariau ir as ja iskepti. Galiu pasakyti tik viena, gailiuosi jog seniau nebuvau jos atradusi. Tobulo skonio! Aciu uz recepta.

  129. Madam parašė:

    Super, laaabai skanu!!! Bananai buvo pernokę, o jie kuo brandesni-tuo saldesni, todėl sumažinau cukraus kiekį iki 100g. Saldumo gavosi nei per daug, nei per mažai 🙂

  130. Evita parašė:

    150gr yra labai per daug cukraus, bananų duona gavosi per saldi.
    Max 100gr.

  131. Erika parašė:

    Kepu ne pirma kartu ir viskas puiku, tik 190 laipsniu man per daug, neiskepa vidus

  132. Diana parašė:

    Tobulas bananų pyragas!!! Ne dažnai man pyragai gaunasi, bet šitas nuostabus. Tikrai kepsiu dar ne kartą, ypač kai reikia kažkur padėti pernokstančius bananus.

  133. Ausra parašė:

    Pirmą kartą kepiau pagal šį receptą,ir gavosi superrr labai labai skanus. Niam niam

  134. Gediminas parašė:

    Kaip dalis rašė, marmalas su pluta. Du kartus gavosi tas pats. Problema ne orkaitė, visa kita iškepa. Į šiukšlių dėžę produktus išmesti daug greičiau ir pigiau. Trečią kartą tikrai nebandysiu.

    • Beata Nicholson parašė:

      Na, Gediminai, akivaizdu, kad visų mūsų skoniai skiriasi – šis receptas gyvuoja jau daugybę metų ir tikrai nemažai gerbėjų turi, akivaizdu, kad visgi šis ne jūsų skonio. Linkime skanių eksperimentų ir sėkmės atrandant savo mėgstamiausią bananų duonos receptą.

  135. Vilma parašė:

    sveiki, nereikia deti tiek cukraus kaip parasyta, tikrai slyksciai saldu, bet jei deti 3kart maziau – tada liux!

  136. Neringa parašė:

    Nesigavo
    Žalias su bliuškęs

  137. Kristina parašė:

    Tobulas. Cukraus šiek tiek mažiau dėjau. Ir skonis, ir vaizdas, ir drėgmės santykis – viskas puiku. 10 balų.

  138. Simona parašė:

    Kai tik pasirodė šio pyrago receptas,išbandžiau ir aš ir kolegos.Visų buvo skirtingi,bet vis tiek labai skanūs.Šiandien,vasario 16-osios proga, kepiau po daugelio metų ir prisiminiau,koks skanėstas šis pyragas:)Tiems,kam nepavyko,gali būti dėl įvairių priežasčių.Reikia bandyti dar kartą ir viską kaip parašyta recepte..

  139. Eglė parašė:

    Super! Mano vyras nekencia bananų, kol kepiau nervinos del bananų kvapo, bet išžyziau, kad paragautų, tai suvalgė trečdalį pyrago! Gavos toks geras, ypač kol dar karštas. Traški išorė, vidus purus, bet šlapias, o jei dar šalia ledų įsidedi.. Pasaka

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.