Spausdinti

Imbierinio namelio brėžiniai SPAUSDINTI žurnalo „Beatos virtuvė“, Nr. 1, žiema skaitytojams.

Kitos gairės ir mano patarimai, kaip kepti ir dekoruoti imbierinį namelį iš praėjusiųjų metų TV laidos.

Imbierinis namelis (su brėžiniais)

0
komentarai
31
Porcijos
1 asm.

Tešlai:

250 g minkšto sviesto
150 g rudojo cukraus
150 ml auksaspalvio cukraus sirupo (galite keisti medumi)
2 kiaušinių
1 šaukštelio malto kardamono ir imbiero
0,5 šaukštelio druskos
650 g miltų (ir dar šiek tiek)

Glajui:

1 kiaušinio baltymo
200 g cukraus pudros
šlakelio citrinų sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasiruošiame namelio sienų ir stogo formas.

2

Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi ir cukraus sirupu.

3

Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius, pasūdome ir išplakame elektriniu plakikliu.

4

Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla bus kietoka.

5

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (sienas, stogo šlaitus). Išpjauname ir duris, langus, jei taip nurodo jūsų namelio projektas.

6

Formeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių arba kol švelniai paruduos. Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.

7

Kiaušinio baltymą išplakame elektriniu plakikliu, kad suputotų.

8

Išspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, nuolat plakdami dalimis suberiame cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta, klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų. Jei matysite, kad glajus skystokas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.

9

Glajumi sulipdome namelio sienas, naudodamiesi konditeriniu švirkštu jį dekoruojame.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labas Beata, gal galima sužinoti koks maždaug galiojimo laikas to namelio? Noriu padaryti iš anksto Kalėdom, ar nesuges?

  2. Labadiena Beata gal žinote kur galima nusipirkti visokiu tokiu papuosimu nemeliu ,nes aš nelaibai radau.

  3. Sveiki, nezinau kodel, bet mums nelabai pasiseke pagal si recepta.Tesla labai minksta neimanoma perkelti formos, tasosi ir lieka beforme.Ka negerai padareme 🙁

  4. Labas diena, miela Beata. Šiandien su dukra ruošiamės gaminti imbierinį namuką. Esu skaičiusi jūsų parašyta, kad glajų galima gaminti be kiaušinio baltymo, tik iš cukraus pudros ir citrinos sulčių. Gal galima plačiau: kokiomis proporcijomis, tiesiog sumaišyti kartu ar koks įmantresnis maišymo būdas? 🙂

  5. sveiki,

    nesuprantu to recepto – Jūs tikrai neužmiršot kepimo miltelių įtraukt? Meduolis tiesiog nevalgomas. Kietas kaip akmuo, susitraukė kepdamas ir tiesiog yra labai neskanus. Nebent jūs to namelio neketinat valgyti, o tik laikyti papuošimui. Labai nusivyliau receptu.

  6. Nepavyko pagaminti pagal šį receptą, tešlą gavosi labai minksta, dedant miltus tapo kaip trupinine, nesigavo nei sausainiai nei formos

  7. Sveiki labai norėčiau sužinoti ar jums pavyko pasidaryti šį namelį iš pirmo karto
    Ir kokios dažniausios problemos kyla bei kaip nuo jų apsisaugoti?

Rašyti komentarą