Spausdinti

Receptas iš žurnalo BBC Good Food, 2010 rugpjūtis, 30 psl.

 

Imbieriniai lašišų kepsneliai su saldžių bulvių lazdelėmis/Lašiša kitaip

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

1–2 saldžiųjų bulvių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
280 g lašišos filė
Nykščio nago dydžio imbiero šaknies
1 žaliosios citrinos (arba laimo) žievelės ir dviejų ketvirčių patiekimui
Pusės ryšulėlio svogūnų laiškų
2 šaukštų majonezo arba japoniškų krienų (wasabi) – pasirinktinai
Druskos ir juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite lazdelėmis. Dubenyje rankomis sumaišykite su vienu šaukštu aliejaus, dviem žiupsneliais druskos bei juodaisiais pipirais. Suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Jei norite, kad tolygiai apskrustų, įpusėjus kepimo laikui bulves apverskite, tačiau tai tikrai nebūtina.

2

Supjaustykite lašišą taip smulkiai, kaip galite. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo bus patogiau formuoti kepsnelius ir juos kepti.

3

Į dubenį su lašiša sudėkite sutarkuotą imbiero šaknį ir žaliosios citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

4

Į keptuvę pilkite vieną valgomą šaukštą aliejaus ir jam įkaitus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, kol jie suminkštės. Užtruksite apie 2 minutes. Apkeptus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį su lašiša. Išmaišykite.

5

Keptuvėje įkaitinkite likusius du šaukštus aliejaus. Iš lašišos ir prieskonių masės formuokite kepsnelius ir kepkite keptuvėje apytiksliai po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite kelias minutes pastovėti.

6

Patiekite kepsnelius su bulvių lazdelėmis, majonezo ir japoniškų krienų padažu bei ketvirčiu žaliosios citrinos, kurios sultimis galite apšlakstyti lašišos kepsnelius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Vau! Be galo skanu! Siandien pasidariau vakarienei ir labai nustebau, gaminsiu dar ne karta 🙂 Aciu, Beata!

  2. VAU. vau vaaaaaau!! nerealiai ! jei norite nustebinti svecius puikiu skoniu- sitas receptas kaip tik! ir paciai patiko be galo, metu atradimas – ir svediskiems draugams.

Rašyti komentarą