Spausdinti

Įdaryti kiaušiniai – Mimoza

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Reikės:

6 (ar kiek turite) kietai virtų kiaušinių
2 šaukštų majonezo
Saujelės ridikėlių daigų
Žiupsnelio (ant peilio galo) ciberžolės ir maltos saldžiosios paprikos
Druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius.

2

Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių.

3

Į trynių masę beriame prieskonius (ciberžolę, saldžiąją papriką, druskos, juodųjų pipirų) ir sumaišome su majonezu. Masė turi būti kremo konsistencijos, tad jei ji atrodo per tiršta, įdėkite dar šiek tiek majonezo. Paragaukite, ar užtenka prieskonių.

4

Gautą kremą galime tiesiog arbatiniu šaukšteliu sudėti į baltymus arba tai padaryti pasinaudodami konditeriniu švirkštu – išspausti gėlytes ar kitus raštus.

5

Prieš patiekiant, įdarytus kiaušinius galite pabarstyti smulkintais ridikėlių daigais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. su Velykomis, aš vakar pasigaminau tik bliūdą varškės kremo, kurį galima visur tepti ir vieną valgyti… ir dar bandžiau vyno-sulčių želės drebučius, bet, deja, nesustingo, jau užmiršusi, kaip su želatina dirbti reikia.. kiaušinius nudažiau jau vakar, gavosi įdomiai, manau, visai neblogai (rudi-lukštų ir violetiniai-juodi)…

  2. O gal bandėte gaminti be ridikėlių daigų? Ar gautųsi? 🙂 Ar juos būtų imanoma pakeisti kuo kitu?

Rašyti komentarą