8241
Beatos virtuvė

Grikiai truputį kinietiškai su krevetėmis ir brokoliais

(12)
Reikės:
  • 100 g grikių
  • 200 g krevečių
  • pusės brokolio
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 cm imbiero šaknies
  • 2-3 šaukštų sojos padažo
  • pusės citrinos sulčių
  • čili pipirų
  • Santa Maria prieskonių „Mango Curry“
  • šaukšto kepintų sezamo aliejaus
  • šaukštelio alyvuogių aliejaus

Grikių namuose turbūt visada yra, o kai improvizavau šį patiekalą, šaldytuve buvo ir šaldytų virtų krevečių. Grikius išviriau, krevetes greitai atšildžiau užpylusi vandeniu ir pastačiusi ant viryklės (užvirti nereikia, tik atšildyti). Kiti dalykai kurių reikės yra česnakas, imbieras (nebutinai) sojos padažas, keptų sezamų aliejus, ir citrinos sultys. Užtruksite 20 min, taigi, puiki viengungiška vakarienė, užteks ir dviem, jei ką.

Užverdame vandens ir įdedame grikius virti. Smulkiai supjaustome brokolius, susmulkiname česnaką. Imbierą supjaustome plonomis juostelėmis ar sutarkuojame.

Į keptuvę dedame šaukštelį alyvuogių (arba kokoso) aliejaus ir lengvai pakepiname česnaką ir imbierą. Nesudeginam tik. Dedame ten pat brokolius ir pakepiname kokias 5 minutes, kad brokoliai suminkštėtų. Beriame Mango Curry prieskonius (čia toks Santa Maria prieskonių mišinys, kuris man labai patinka, bet galima ir paprastą kario mišinį naudoti) ir čili pipirų, šliūkštelime kepintų sezamų aliejaus.

Dar galima padaryti tokį triuką – įpilti truputį, kokius kelis šaukštus vandens ir uždengti keptuvę dangčiu, taip pasidarys garai, kuriuose brokoliai tiesiog išvirs. Aišku, vietoj brokolių galima naudoti kokias norite kitas daržoves. Kai brokoliai ready – dedam virtas krevetes (jei krevetės nevirtos, tai jas reikia apvirti verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes ne ilgiau).

Ir viskas! Pabaigai, beriame į keptuvę jau išvirusius grikius, krevetes, pašlakstome viską sojos padažu ir citrinos sultinimis. Skonį pasireguliuokite patys, galit dar truputį įsidėti saldumo, jei turite saldaus čili padažo, ar dar kokio norimo skonio.

Buvo TAIPPPP SKANU…

IMG_2133

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ina parašė:

    Kaip skaniai atrodo!!!!!:) taip ir ragina bekt gamint☺

  2. Ieva parašė:

    Kur perkate Mango Curry prieskonius? Hyper Rimi nei Iki jų nepavyko rasti:(

    • Beata Nicholson parašė:

      aš gavau dovanų iš Santa Maria, prieskonių, bet tikrai juos turėtų paleisti į prekybą, nes kažkas jau sakė, kad turi, tikrai LABAI LABAI Geras mišinys, tiesiog nuostabus

  3. Beata Nicholson parašė:

    Va, specialiai sužinojau, tai šie prieskoniai yra naujiena ir jau dabar turėtų būti visose didziosiose RIMI parduotuvėse, Maximose (Vilniaus: Akropolis, Mindaugo Maxima, Maxima Bazėje), Kaune: Savanorių pr. Klaipėdoje Akropolyje ir Cash&Carry parduotuvėse.

  4. Kristina parašė:

    Sakykit, prasau Beata, o kuom butu galima pakeist krevetes. Nemegstu as ju.

  5. Sss parašė:

    Santa Marios Mango curry prieskoniai tikrai ne naujiena, Maximoj buvau pirkus pries kokius 7metus, nebent kuri laika buvo isimti. Tikiu kad tik didziuosiuise centruose yra

  6. Kristina parašė:

    Nu taaaaip skanu:) aciu

  7. Violeta parašė:

    Ne kinietiškai, o kiniškai 🙂

  8. Remigija parašė:

    Pamaciau si recepta ir pagalvojau – puiki ideja pasninko metu. Ir stai penktadienis… gavenia… ir as su pilna lekste sio gerio. Kaip toj reklamoj „trys zodziai: NUO-STA-BU“!!!

  9. Laimutė parašė:

    Miela Beata. Jei nebandėt išbandykit grikius su pakepintais vyšniniais pomidorais bei kokia mėsyte (aš dedu dešrytę) iiiiiiiir svarbiausias akcentas PESTO. Valgai valgai.. Ir toliau valgai..

  10. Apo parašė:

    As naudojau kario pasta ir morkas su zirneliais vietoj brokolių. Super receptas: lengva, greita ir tikrai skanu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.