Spausdinti

Greitas vaikų gimtadienio tortas be kiaušinių

0
104
Porcijos
10 asm.

Biskvitui:

pusės indelio kondensuoto pieno su cukrumi
100 g sviesto
180 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 ml pieno
citrinos žievelės

Jogurto įdarui:

400 g braškių (gali būt šaldytos iš parduotuvės, galite naudoti savo trintas su cukrumi)
kitos pusės indelio kondensuoto pieno (jeigu naudosite braškes be cukraus gali trūkti saldumo, todėl papildomai 4 šaukštų kondensuoto pieno arba poros šaukštų cukraus)
citrinos sulčių
350-400 g jogurto
3 šaukštų želatinos
100 ml vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame biskvitą:

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 ºC.

2

Ištirpiname sviestą ant mažos ugnies, į jį įpilame pieną. Pieną su sviestu supilame į kondensuotą pieną, įtarkuojame citrinos žievelę, gerai išmaišom.

3

Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Pilam į kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau 24 cm įstrižainės formoje, galima naudoti mažesnę, didesnėje formoje tortas gali „pasiklysti“). Kepame 30 min.

Gaminame jogurtinį įdarą:

1

Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir pašildykite kabančiame puodelyje  virš karšto vandens (taip saugiau).

2

Priklausomai nuo to, kokias braškes naudosite, jas reikia smulkintuvu sutrinti iki tyrelės. Jeigu naudosite „cielas“ šaldytas uogas, nelaukite kol jos visiškai atitirps, kur kas geriau susimals, jeigu trinsite dar šiek tiek sušalusias.

3

Į braškes pilam jogurtą ir kondensuotą pieną (pasitikrinkite dėl saldumo, ar nereikės papildomos cukraus injekcijos).

4

Maišydami uogų jogurtą, supilame pašildytą želatiną.

Konstruojame tortą:

1

Perpjauname biskvitą pusiau, dedame atgal į formą, pilame pusę jogurto įdaro, dedam antrą biskvito dalį ir užpilame likusiu jogurtu.

2

Šauname į šaldytuvą patupėti per naktį ar kelias valandas, kol sustings įdaras.

3

Puošiam uogom.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika, Beata 🙂
    Gardžiai atrodo šis vasariškas tortukas!
    Klausimas – ar biskvitas išeina toks rudas? Labiau norėtųsi šviesaus biskvito..

  2. Vakar išmėginau šį torčiuką – gavosi puikus, nors tortą gaminau antrą kart gyvenime :)) Ačiū 🙂
    Beskanaujant susimasčiau, kad paskutiniu metu jogurtinio tortuko pirkti niekur nematau… Džiaugiuosi kad visuomet dabar galėsiu pagaminti jį pati. Didelis ačiū.

  3. Ar teisingai supratau, cia kondensuota piena galima keisti soju jogurtu arba kokosu pienu? O jie ne per skysti lyginant su kondensuotu pienu? Tada gal cukraus reikia papildomai ideti, nes naturalus soju jogurtas nesaldus… Arba koki vanilini rinktis?

  4. Ar teisingai supratau, cia kondensuota piena galima keisti soju jogurtu arba kokosu pienu? O jie ne per skysti lyginant su kondensuotu pienu? Tada gal cukraus reikia papildomai ideti, nes naturalus soju jogurtas nesaldus… Arba koki vanilini rinktis?

  5. sakykite prasau Beata, kaip sureguliuoti zelatinos kieki, kai ji parduodama kazkokiais lapeliais. Gyvenu Svedijoje ir tokios kaip pas mus LT nera granuliukemis. As tu lapeliu nesuprantu:(

  6. sakykite prasau Beata, kaip sureguliuoti zelatinos kieki, kai ji parduodama kazkokiais lapeliais. Gyvenu Svedijoje ir tokios kaip pas mus LT nera granuliukemis. As tu lapeliu nesuprantu:(

  7. Isbandziau, kaip ir daugeli kitu receptu- NUOSTABU!!!! 🙂 Labai noreciau jei Beata pasigalintu savotisku receptu kokio simtalapio ar medaus torto… Man jusu kelias, kaip gaminat ir produktu derinimas laaaabai patinka 🙂
    Su pagarba,
    Edita

  8. Miela Beata,

    Labai noriu pasigaminti šitą tortuką, atrodo nerealiai…tik…Kokio riebumo jogurtą reikėtų dėti, jei dėsiu visiškai liesa, gal nesustings? Ir kiek želatinos lapeliu reikėtų?

  9. Puikus tortas, neperriebus, nepersaldus ir svarbiausia – be kiausiniu 🙂 Zelatino dejau daugiau negu parasyta (dr Oetker 4 pokelius), bet ir mases dariau daugiau keliais 100g, labai gerai sustingo. Dali kremo panaudojau pertepti keksiuku su rikota teslos ale „sausainiams”, nuostabus minksti pyrageliai gavosi 🙂

  10. O man visiškai nepavyko, biskvitas gavosi liuks, bet jogurtinis įdaras tai visiškai ne kas, gal jogurtas netinkamas, gal želatiną negerai numatavau, net nežinau 🙁 gaila darbo ir produktų 🙁

  11. O man visiškai nepavyko, biskvitas gavosi liuks, bet jogurtinis įdaras tai visiškai ne kas, gal jogurtas netinkamas, gal želatiną negerai numatavau, net nežinau 🙁 gaila darbo ir produktų 🙁

  12. Kaip vaikiškai beskambetu torto pavadinimas, kuo puikiausiai tiko ir vyro gimtadieniui…Tikrai greitai pagaminamas, tik bijojau kad paves kaprizingoji želatina ir nesustangdins kremo, bet kuo puikiausiai viskas gavosi. Vyrui paragavus tortas atrodė labai sotus, kadangi valgytojų buvo mažai, tai maniau, kad vagysime ilgai ir nuobodziai kelias dienas, bet pradėję nuo ryto vakarui jo nebeliko. Sekančią dieną visi tik ir aptarinėjom tortą nes labai norėjosi jo pakartoti… 🙂

  13. Visiškai nepavyko. Labai stengiausi ir dariau viską tiksliai pagal receptą. Su biskvitu viskas gerai, bet želatiną (tikrai nekarštą) pilant į šaltą braškių-jogurto masę tiesiog sutraukė į siūlelius, gabalėlius…Pertepimas nesustingo, gavosi košė makaliošė…Gaila. Ką dariau ne taip? Ar niekam neįvyko tokia pati nepataisoma bėda?

  14. Labas Beata.norečiau išlepti avečiu torta pagal tavo recepta bet vietoj gretineles galeciau maišiti Graikiška stiliaus jogurto?Tavo recepta yra pasakiški.Ačiu.

  15. Mergaites sakykit, o kodel man nepavyko biskvitas. Visai neiskylo, vos nukrapsciau nuo popieriaus 🙁 Kazko per mazai, ar per daug idejau?

  16. Beata, sveika. Dovanok, ne i tema prie sito torciuko. „Skusiuos” del kito – is Tavo knygos ” Baltojo sokolado ir avieciu torto”. Gal gali paprotinti, kodel man sutraukia krema? Gaminau si torta tris kartus, du is ju krema sutrauke. Tik supilu i grietinele zelatina, ir „batai”… O kai supilu pertrintas avietes, ” visiski batai”… Skonis geras, bet vazdas….man – visai liudnas. Ir sauksta grietineles idedu i zelatina, kaip patari, vistiek – blogai. Gal per daug atvesinu zelatina? Aciu uz sugaista laika atsakant;)

  17. Sveiki. Dziaugiuosi, kad radau torta be kiausiniu. Vaikui butinai iskepsiu gimtadienio proga jau si menesi! Aciu, Beata, kad esate 🙂

  18. Nevisai aišku man kiek visgi želatinos 🙂 Tie 3 šaukštai sriubiniai po 15g? Pirkau dr.Otker želatiną pakeliuose po 20g, tai kiek man jų naudoti?
    Pirmą kartą gyvenime tortą bandysiu daryti, tikiuosi ne paskutinį 🙂 Tik visus kiekius dvigubinsiu, nes didesnio reika.

  19. Kiek turi pakilti biskvitas? Šiandien kepiau, bet vos perpjoviau pusiau…ploni ploni papločiai gavosi. Kepiau labai tiksliai pagal recepta…

  20. Sveiki, na man biskvitas irgi nepakilo, bet manau nieko tokio, ir taip skanu 😉 o sakykit,kiek dienu galima laikyt si torciuka? Laikau saldytuve ir galvoju ar poporos dienu nuo pagaminimoji dar bus galima valgyt…

  21. Na, miela Beata, tortinės tikrai neturi įstrižainių :))) Ten skersmuo turi būti. Aiškiai nemėgote tiksliųjų mokslų 🙂

  22. laba diena norejau paklausti kaip ir koki torta kepti kai vaikas serga cukriniu diabetu, kepyklos visos neapsema daryti. vietoj cukraus det stevija saldikli bet tas biskvitas viskas kelia ta cukru…aciu

  23. Hmm noretusi pabandyti si tortuka, atrodo tikrai gardziai, bet biski pergyvenu daug kam jis neisejo, o as torta darysiu savo virsininkei, nesinoretu jai koses padovanoti.. 🙂

  24. O kokio dydžio tas kondensuoto pieno indelis turi būti? Ar tas mažutis, ar didelis, nes būna kelių dydžių 🙂

  25. sveiki, Beata, labai nesmagu apipilti jus šia klausimų gausa, bet gal atsakysite? norėjau paklausti, ar būtų galima želatiną tiesiog atitirpinti puode ant viryklės? ir kur supilti citrinų sultis? ir , paskutinis klausimas, ar būtų skanu braškes pakeisti juodaisiais serbentais, nes yra žiemos sezonas?

  26. sveiki. kadangi yra ziema ir uogu lyg ir nelabai yra svieziu tai ar galima butu puosti bananais jeigu daryciau ta idara jogurtini su kokiais nors serbentais?

  27. Nesuprantu, jau antra karta kepu, bet biskvito neiskelia ir jis viduje lieka zalias. Viska atidziai dariau pagal instrukcijas

  28. Nesuprantu, jau antra karta kepu, bet biskvito neiskelia ir jis viduje lieka zalias. Viska atidziai dariau pagal instrukcijas

  29. Na jau absoliutus fiasko. Biskvitas nelabai iškilo, aišku jis tamsus negalėjo gautis, kokiu būdu jis tamsus, juk be kakavos, jei nebent sudegtų… 🙂 Viršus nesustingo… Neatsimenu, kad taip tiksliai būčiau vykdžiusi receptą. Kepiau be vėjelio, konsistencija buvo nuostabi, formos skersmuo 24 cm, bet… Biskvitą dar pakęsčiau, bet viršus… Vienareikšmiškai dabar būčiau dėjusi žele pakelį ar želatinos 6 šaukštus. Kiek esu dariusi su želatina pertepimus viskas buvo ok. Dabar bijosiu daryti, nes dar to nebuvo…

  30. Miela Beata, bandziau kepti si torta, ir noriu paklausti gavosi biskvitui begalo tirsta mase, tokia tirsta jog vos pavyko paskirstyti tesla su saukstu i popieriumi isklota forma. Lipo ir prie popieriaus ir gavosi vienam sone daugiau kitam maziau biskvito. Ar taip turejo buti?

  31. Sveiki, o as nusivyliau tortu 🙁 Jogurto idaras tikrai skanus, bet su siuo biskvitu nedera, ir siaip sis biskvitas kaip saldus batonas gavosi. Kita kart gaminsiu tik jogurto idara atskirai.

  32. Sveika, rytoj mano gimtadienis.. Isnarsiau visa interneta jogurtinio torto. Pasirinkau gaminti pagal sita recepta. Atrodo paprastas ir nesunkus, pirma kart gaminsiu su zelatina torta. Iskilo klausimas turiu vanilinio jogurto, ar manot jis nepakenks skoniui?

  33. Kuo galima būtų pakeisti citriną, nes mūsų pipiriukui negalima? Gal ta dirbtinė citrinų/askorobo rūgštis tiktų?

  34. Dariau vaiko gimtadieniui. Biskvitas gavosi plonas, neiskilo, vos perpjauti pavyko, nors skarda 22cm. Tesla kaip kazkas rase laaabai tirsta. Nu niekaip nesigavo toks didelis kaip foto.

  35. Sakykite, prašau, ieškau torto be kiaušinių ir kremo be želatinos suaugusiųjų gimtadieniui. Jeigu pertepciau biskvitą su maskarpones ir rududu misinio kremu?

  36. Du kartus bandziau daryti si torta. Biskvito tesla abu kartus buvo labai tirsta, beveik nekilo. Pirma karta su zeltina kiek apsisoviau, antra karta darydama dejau daugiau nei parasyta tai geriau buvo. Bendrai valgant man biskvitas per sausas pasirode.

Rašyti komentarą