Beatos virtuvė
greitas_tortas

Greitas vaikų gimtadienio tortas be kiaušinių

(56)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • pusės indelio kondensuoto pieno su cukrumi
  • 100 g sviesto
  • 180 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 ml pieno
  • citrinos žievelės
  • Jogurto įdarui:
  • 400 g braškių (gali būt šaldytos iš parduotuvės, galite naudoti savo trintas su cukrumi)
  • kitos pusės indelio kondensuoto pieno (jeigu naudosite braškes be cukraus gali trūkti saldumo, todėl papildomai 4 šaukštų kondensuoto pieno arba poros šaukštų cukraus)
  • citrinos sulčių
  • 350-400 g jogurto
  • 3 šaukštų želatinos
  • 100 ml vandens

Kepame biskvitą:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 ºC.
  2. Ištirpiname sviestą ant mažos ugnies, į jį įpilame pieną. Pieną su sviestu supilame į kondensuotą pieną, įtarkuojame citrinos žievelę, gerai išmaišom.
  3. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Pilam į kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau 24 cm įstrižainės formoje, galima naudoti mažesnę, didesnėje formoje tortas gali „pasiklysti“). Kepame 30 min.

 

Gaminame jogurtinį įdarą:

  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir pašildykite kabančiame puodelyje  virš karšto vandens (taip saugiau).
  2. Priklausomai nuo to, kokias braškes naudosite, jas reikia smulkintuvu sutrinti iki tyrelės. Jeigu naudosite „cielas“ šaldytas uogas, nelaukite kol jos visiškai atitirps, kur kas geriau susimals, jeigu trinsite dar šiek tiek sušalusias.
  3. Į braškes pilam jogurtą ir kondensuotą pieną (pasitikrinkite dėl saldumo, ar nereikės papildomos cukraus injekcijos).
  4. Maišydami uogų jogurtą, supilame pašildytą želatiną.

 

Konstruojame tortą:

  1. Perpjauname biskvitą pusiau, dedame atgal į formą, pilame pusę jogurto įdaro, dedam antrą biskvito dalį ir užpilame likusiu jogurtu.
  2. Šauname į šaldytuvą patupėti per naktį ar kelias valandas, kol sustings įdaras.
  3. Puošiam uogom.
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (56)
Komentarai
  1. Praeive sako:

    Beatule, kaip tik, ko man reikia!!!!!! Didelis ACIU!!!!! Bus isbandytas dar rytoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Viktorija sako:

    O ką daryt, jei ir pieno netoleruoja? :( Gal galima keisti jogurtu?

  3. Gitana sako:

    Sveiki :) o koki jogurta deti?paprasta ar su priedais?:))

  4. Deimante sako:

    Atrodo laaaabai skaniai:) isbandysiu

  5. Beata sako:

    kazkodel nesustingo man….:( gal reikejo zelatinos deti daugiau

  6. Rina sako:

    Sveika, Beata :)
    Gardžiai atrodo šis vasariškas tortukas!
    Klausimas – ar biskvitas išeina toks rudas? Labiau norėtųsi šviesaus biskvito..

  7. Lina sako:

    Vakar išmėginau šį torčiuką – gavosi puikus, nors tortą gaminau antrą kart gyvenime :) ) Ačiū :)
    Beskanaujant susimasčiau, kad paskutiniu metu jogurtinio tortuko pirkti niekur nematau… Džiaugiuosi kad visuomet dabar galėsiu pagaminti jį pati. Didelis ačiū.

  8. Ieva sako:

    Ar teisingai supratau, cia kondensuota piena galima keisti soju jogurtu arba kokosu pienu? O jie ne per skysti lyginant su kondensuotu pienu? Tada gal cukraus reikia papildomai ideti, nes naturalus soju jogurtas nesaldus… Arba koki vanilini rinktis?

    • taip tikrai taip jei nedėsite kondensuoto, kompensuokite cukrumi, tiesa, truputi viskas jau bus kitaip, daug skystesnis reikalas, tai reiketu padidinti šaukšu želatiną, jei tik cukrus ir soju jogurtas

  9. Brigita sako:

    sakykite prasau Beata, kaip sureguliuoti zelatinos kieki, kai ji parduodama kazkokiais lapeliais. Gyvenu Svedijoje ir tokios kaip pas mus LT nera granuliukemis. As tu lapeliu nesuprantu:(

  10. Edita sako:

    Isbandziau, kaip ir daugeli kitu receptu- NUOSTABU!!!! :) Labai noreciau jei Beata pasigalintu savotisku receptu kokio simtalapio ar medaus torto… Man jusu kelias, kaip gaminat ir produktu derinimas laaaabai patinka :)
    Su pagarba,
    Edita

  11. Egle sako:

    Miela Beata,

    Labai noriu pasigaminti šitą tortuką, atrodo nerealiai…tik…Kokio riebumo jogurtą reikėtų dėti, jei dėsiu visiškai liesa, gal nesustings? Ir kiek želatinos lapeliu reikėtų?

  12. Veronika sako:

    Sveiki, kaip suprantu galima ir kitokių uogų dėti? :)

  13. Julija sako:

    O kada citrinos sultis pilti?

  14. Audra sako:

    Puikus tortas, neperriebus, nepersaldus ir svarbiausia – be kiausiniu :) Zelatino dejau daugiau negu parasyta (dr Oetker 4 pokelius), bet ir mases dariau daugiau keliais 100g, labai gerai sustingo. Dali kremo panaudojau pertepti keksiuku su rikota teslos ale „sausainiams“, nuostabus minksti pyrageliai gavosi :)

  15. Siga sako:

    O man visiškai nepavyko, biskvitas gavosi liuks, bet jogurtinis įdaras tai visiškai ne kas, gal jogurtas netinkamas, gal želatiną negerai numatavau, net nežinau :( gaila darbo ir produktų :(

  16. Daiva sako:

    Kaip vaikiškai beskambetu torto pavadinimas, kuo puikiausiai tiko ir vyro gimtadieniui…Tikrai greitai pagaminamas, tik bijojau kad paves kaprizingoji želatina ir nesustangdins kremo, bet kuo puikiausiai viskas gavosi. Vyrui paragavus tortas atrodė labai sotus, kadangi valgytojų buvo mažai, tai maniau, kad vagysime ilgai ir nuobodziai kelias dienas, bet pradėję nuo ryto vakarui jo nebeliko. Sekančią dieną visi tik ir aptarinėjom tortą nes labai norėjosi jo pakartoti… :-)

  17. Rita sako:

    Visiškai nepavyko. Labai stengiausi ir dariau viską tiksliai pagal receptą. Su biskvitu viskas gerai, bet želatiną (tikrai nekarštą) pilant į šaltą braškių-jogurto masę tiesiog sutraukė į siūlelius, gabalėlius…Pertepimas nesustingo, gavosi košė makaliošė…Gaila. Ką dariau ne taip? Ar niekam neįvyko tokia pati nepataisoma bėda?

    • Siga sako:

      Aha, man pertepimas ir nesigavo, tiksliau tai viskas sustingo tvarkingai, bet nebuvo įmanoma valgyti, vėlėsi burnoje ir lipo prie gomurio kaip kokie riebalai, manau, kad želatinos pridėjau per daug. Biskvitas tai liuks :)

    • Agnė sako:

      Zelatina ir jogurtas turi buti panasios temperaturos, drugni, tada gumuliuku,siuliuku nėra. Man taip buvo.

  18. Saule. sako:

    Labas Beata.norečiau išlepti avečiu torta pagal tavo recepta bet vietoj gretineles galeciau maišiti Graikiška stiliaus jogurto?Tavo recepta yra pasakiški.Ačiu.

  19. Inga sako:

    Mergaites sakykit, o kodel man nepavyko biskvitas. Visai neiskylo, vos nukrapsciau nuo popieriaus :( Kazko per mazai, ar per daug idejau?

  20. austeja sako:

    o ar galima pasidaryti tiesiog biskvita be jogurto uzpilo ?

  21. Simona sako:

    Sveiki, Beata, ar viskas gausis gerai, jei vietoj braškių dėsiu avietes? Ačiū. :)

  22. Jurga sako:

    Sveiki! Ar nieko jei desiu silauogiu vietoj braskiu? dekui!

  23. LinaJura sako:

    Beata, sveika. Dovanok, ne i tema prie sito torciuko. „Skusiuos“ del kito – is Tavo knygos “ Baltojo sokolado ir avieciu torto“. Gal gali paprotinti, kodel man sutraukia krema? Gaminau si torta tris kartus, du is ju krema sutrauke. Tik supilu i grietinele zelatina, ir „batai“… O kai supilu pertrintas avietes, “ visiski batai“… Skonis geras, bet vazdas….man – visai liudnas. Ir sauksta grietineles idedu i zelatina, kaip patari, vistiek – blogai. Gal per daug atvesinu zelatina? Aciu uz sugaista laika atsakant;)

  24. andreja sako:

    jei as nnuterejau zelatinos, tai ja pakeiciau braskiu zele nieko baisaus ?

  25. Gerda sako:

    kiek kepimo milteliu ?

  26. Inga sako:

    Sveiki. Dziaugiuosi, kad radau torta be kiausiniu. Vaikui butinai iskepsiu gimtadienio proga jau si menesi! Aciu, Beata, kad esate :)

  27. Kosme sako:

    Bandau gaminti : ) O kur deti citrinus sultis? Visa citrina ispausti I jogurto mase?

  28. Lina sako:

    Na šis tai labai labai geras. Rekomenduoju!

  29. Vaiva sako:

    Kokio dydžio ir svorio gaunasi šis tortas? Kokuam kiekiui žmonių pakanka?

  30. Vaiva sako:

    Nevisai aišku man kiek visgi želatinos :) Tie 3 šaukštai sriubiniai po 15g? Pirkau dr.Otker želatiną pakeliuose po 20g, tai kiek man jų naudoti?
    Pirmą kartą gyvenime tortą bandysiu daryti, tikiuosi ne paskutinį :) Tik visus kiekius dvigubinsiu, nes didesnio reika.

  31. Vaiva sako:

    Beje, jau antrą dieną nesimato šio torto nuotraukos.

  32. Inga sako:

    Kiek turi pakilti biskvitas? Šiandien kepiau, bet vos perpjoviau pusiau…ploni ploni papločiai gavosi. Kepiau labai tiksliai pagal recepta…

    • turi pakilti, mieloji Inga, jei kepėte pagal receptą, tai vistiek dar galėjo kas nors pakišti koją, seni kepimo milteliai, per šalta orkaitė, galbūt skarda jūsų didžiulė? bet kokiu atveju svarbu tekstura, kokia ji oringa puri? ar susmegusi?

  33. Kristina sako:

    Sveiki, na man biskvitas irgi nepakilo, bet manau nieko tokio, ir taip skanu ;) o sakykit,kiek dienu galima laikyt si torciuka? Laikau saldytuve ir galvoju ar poporos dienu nuo pagaminimoji dar bus galima valgyt…

  34. Aušra sako:

    Na, miela Beata, tortinės tikrai neturi įstrižainių :) )) Ten skersmuo turi būti. Aiškiai nemėgote tiksliųjų mokslų :)

  35. Dovile sako:

    Sveiki,
    as sivakar gaminau si torta, bet biskvitas gavosi sviesus!!! kazin kodel?

  36. Judita sako:

    laba diena norejau paklausti kaip ir koki torta kepti kai vaikas serga cukriniu diabetu, kepyklos visos neapsema daryti. vietoj cukraus det stevija saldikli bet tas biskvitas viskas kelia ta cukru…aciu

  37. Laura sako:

    Hmm noretusi pabandyti si tortuka, atrodo tikrai gardziai, bet biski pergyvenu daug kam jis neisejo, o as torta darysiu savo virsininkei, nesinoretu jai koses padovanoti.. :)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.