8241
Beatos virtuvė

Greita ir skani pomidorų ir cukinijų sriuba

(8)
Reikės:
  • 6 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos (300-400g)
  • 2 skiltelių česnako
  • šaukštelio raudonėlio
  • 2 šaukštų raudono vyno acto
  • žiupsnelio cukraus
  • 1 svogūno
  • stiklinės vandens ar sultinio
  • šviežio baziliko
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Pomidorus nuplaunu ir trinu su blenderiu, gaunasi apie 600-700 ml skysčio. Tada tiesiog perkošiu per sietelį, tai mažiau odelių ir sėklyčių lieka. Alyvuogių aliejaus ir česnako negailiu. Cukinija visada visur tinka, bet vietoj jos galite naudoti morką, jei norite saldžiau ir sočiau. Paprastume yra gerumas.

Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite. Kai bus gelsvas ir kvapnus, pridėkite smulkinto česnako ir pakepinkite dar viską maloniai.

Cukiniją supjaustykite kubeliais, berkite džiovinto raudonėlio ir pakepinkite keptuvėje su svogūnais, kad suminkštėtų, kokias penkias minutes. Tada pilkite actą ir leiskite jam truputį nusigaruoti.

Dabar jau viską pilkite į puodą, tada trinti pomidorai ir sultinį ar vandens. Kartu į puodą keliauja lauro lapas, jei norit mėsingesnio skonio.  Pavirkite septynias minutes ir prašau. Dar, tiesa, druskos, ir žiupsnelio cukraus reikėtų. Į lėkštę dėkite dar baziliko saują. Viskas. Done. Puiku.


IMG_9738

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Sakykite, kiek reikia cukinijų? Nematau, kad būtų nurodytas jų kiekis.

  2. Paula parašė:

    o ruduo jau kaiptik arteja!!! Laukiu sriubu sezono! 🙂

    http://enjoybypaula.com

  3. Jolanta parašė:

    Man irgi labai svarbu žinoti kiek reikia cukinijos? ar didesnes ar mazesnes? kaip tik visko turiu labai laukiu atsakymo 🙂

  4. Kostas parašė:

    Ačiū Beata. Sriuba gavosi nuostabiai skani. Tiesa, aš beveik niekada nesivadovauju griežtai receptuose nurodytais dydžiais ir svoriais, mėgstu improvizuoti. Šį kartą į sriubą įdėjau, pakepintą kartu su svogūnais, smulkiai supjaustytą vieną raudonąją papriką. Sriuba įgavo savotiško aštrumo. Patiekiant įdėti grietinės. Šiaip tai aš menkas kulinaras, gal tik prieš pusantrų metų gyvenimas privertė stoti prie puodų. Jūsų tinklapis Beata man tapo kelrode žvaigžde tame, man netikėtai tapusiame įdomiame kulinariniame pasaulyje.

    • Beata Nicholson parašė:

      Super nuostabu Kostai, nes is tiesu, viska lemia nuojauta, ir pajautimas, as namuose taip pat nieko nematuoju, viska dedu iš nuojautos, tik kai rašau knygas tai tada viską sveriu …kad ir kitų namuose būtų geri rezultatai:) sėkmės

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.