8241
Beatos virtuvė

Greita daržovių pilna naminė pica

(6)
Reikės:
  • 125 g varškės
  • 4 šaukštų kefyro ar pasukų
  • 4 šaukštų šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 200-220 g miltų (galima ir 50/50 su viso grūdo miltais)
  • gero žiupsnio druskos
  • šlakelio aliejaus formai pašlakstyti
  • priedai:
  • 3-4 pomidorų padažo „Tikras Italas“
  • 3 pievagrybių
  • šlakelio šalto spaudimo aliejaus kepimui
  • 70 g šaldytų ar šviežių špinatų
  • žiupsnio čili pipirų, druskos, pipirų
  • ¼ cukinijos
  • 1-2 šaukštų pesto padažo
  • 60 g mocarelos
  • kelių baziliko lapelių
  • šalto spaudimo alyvuogių aliejaus pašlakstyti
  • druskos, pipirų
  • čili pipirų, jei mėgstate

Kam ta šaldyta pica, kai gali pasigaminti naminę picą vos per 15 minučių? O ir visus reikalingus produktus jai tikriausiai rasite savo šaldytuve. Ši picos tešla, su varške ir pasukomis, niekuo nenusileidžia ilgai kildintai ir brandintai picos tešlai – tokia pat puri, minkšta, su traškiu krašteliu ir pagaminama labai lengvai. Žodžiu, tikras išsigelbėjimas, kai reikia greitos vakarienės šeimai. Priedus naudokite tuos, kuriuos turite, tiks ir kitokios daržovės bei kepta vištiena, na bet tikriausiai jau esate atradę savo mėgstamiausią picą, tai žinosite ką uždėti. Man patinka pievagrybai ir kad kuo daugiau daržovių būtų, todėl ir šis siūlomas receptas tik su daržovėmis. O jei šeimyna didesnė, galite drąsiai gaminti dvigubą kiekį tešlos ir išeis dvi didelės picos.

Naudojau „Kaiser“ 32 cm skersmens formą, kuri skirta tiek picai, tiek dideliam mieliniam varškės pyragui ar stipruoliui orkaitėje ruoštam omletui. Ši forma puikiai paskirsto karštį, picos ar pyrago kraštai tampa traškūs ir gražiai apskrudę. Forma pagaminta iš aukščiausios kokybės metalo, padengta neprilimpančiu sluoksniu, o ir supjaustyti picą galite formoje, nes jos danga atspari įbrėžimams.

Pradedam: tešlai sumaišome visus ingredientus kartu, suminkome tešlą. Jei tešla kimba prie rankų, dar įberiame miltų, kol nelips. Suformuojame apvalų rutuliuką. Galima padėti į šaldytuvą pusvalandžiui, jeigu turite laiko, arba gaminti iškart. Arba dar variantas užminkykite iš ryto, per darbo dieną palikite šaldytuve, grįžtat vakare-kepat.

Pasiruošiame įdarą: pievagrybius supjaustome riekelėmis ir pakepiname kelias minutes keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidedame. Špinatus taip pat dedame į keptuvę, pakepiname, kol suminkštės, ir pagardiname druska, pipirais bei čili pipirais. Cukinijas tiesiog supjaustome pailgomis juostelėmis.

Iškočiojame tešlą ant miltuoto paviršiaus iki didelio apskritimo.

Patepame šlakeliu aliejaus ir įklojame tešlą į „Kaiser“ picos formą. Pirštais paspaudžiame karštus, kad priliptų prie formos. Jei tešlos kraštai dideli, užkrenta, tada nupjaukite kraštus arba pakočiokite formos kraštus su kočėlu ir lengvai nuimsite tešlos perteklių.

Šauname tešlą į orkaitę 200C (picos rėžimu) ir kepame apie 8 minutes.

Tada išimame apkeptą picos padą, užtepame padažo ir paskirstome šaukštų ant pado.

Dedame ant pomidorų padažo pasiruoštą įdarą – pievagrybius, po šaukštą špinatų, pesto padažo, plėšome mocarelą, pabarstome šviežiai maltų pipirų bei druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir grąžiname į orkaitę dar 7-8 minutėms. Išimame iš orkaitės, uždedame baziliko lapelių ir pabarstome čili pipirais, jei mėgstate. Skanaus.

Patikimos ir tvirtos „Kaiser“ kepimo formos gyvena „Gerduva“ parduotuvėse ir www.gerduva.lt.

Print Friendly

Komentarai
  1. Monika parašė:

    Vakar padariau, dar užpjausčiau vištienos papildomai. Nereali pica, rekomenduoju!

  2. Genutė parašė:

    Puiki pica, niekada neesu dariusi tešlos pati, tik iš pakelio, o čia taip paprastai ir skaniai! tik neturėjau kefyro, tai dėjau nat. jogurto, bet viskas vis tiek pavyko. Ir kepti teko gerokai ilgiau, bet čia gal nuo orkaitės priklauso, nes „picos“ režimo pas mane nėr 🙂 Ačiū!

  3. Donata parašė:

    Ar galima naudoti kremine varske teslai?Aciu uz atsakyma:)

  4. Laura parašė:

    Sveiki
    dariau šitą picą gavosi superinė ☺ Ačiū Beata jums už labai puikius receptus☺

  5. Monika parašė:

    Sveiki, norėjau pasiteirauti galbūt kas nors kepėte paprastoje blėkoje ir kaip gavosi? Kadangi paskaičius seilė tysta, tad svarstau ar jau bėgti iki „Gerduvos“ ar tiks ir mano namie turimos kepimo skardos. 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.