Spausdinti

Ne paslaptis, kad jogurto indelis dažnai yra išsigelbėjimas per pusryčius, kai reikia paskubėti ar ieškome, ką tinkamo nusinešti valgyti prie darbo stalo. Ilgai visi save apgaudinėjome, kad jogurtas yra ne tik patogus, bet ir vienas nekalčiausių užkandžių. Deja, net pasirinkę ekologišką produktą su priedais, dažniausiai gausite ir nepageidaujamą cukraus dozę.

Dėl to mūsų namuose jau seniai uždaryti keliai pirktiniams saldintiems pieno produktams. Dažniausiai perkame natūralų jogurtą be priedų, o kai prasideda kokteilių sezonas ir prinokusios vasaros uogos tik ir prašosi būti paverčiamos gaiviu pusryčių kokteiliu, jogurtą gaminame namuose.

 

 

 

Granola su jogurtu ir keptais obuoliais

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 šaukšto grikių ar kitos mėgstamos granolos
150 g natūralaus jogurto
1 obuolio arba uogų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Obuolį apie 20 minučių kepame 180 °C orkaitėje. Iškeptą obuolio minkštimą sumaigome šakute. Jei patiekalą valgysime su šviežiu obuoliu, jį tiesiog sutarkuojame ar supjaustome kubeliais arba skiltelėmis. Jei valgysime su uogomis, jas taip pat pasmulkiname šakute ar supjaustome peiliu.

2

Į dubenį pilame jogurtą, šalia dedame pasiruoštą obuolį ar uogas, pabarstome granola ir pusryčiaujame. Jei norite, visas sudedamąsias dalis galite sumaišyti.

Ingredientai
Patarimas

Šis receptas universalus, kaitaliodami kelis ingredientus galėsite kaskart pusryčiauti sveikai ir naujai. Vietoj jogurto galite naudoti kefyrą ar pasukas, obuolius kepti ar įtarkuoti šviežių, juos keisti šviežiomis arba šaldytomis uogomis. Kepkite ne vieną, o kelis obuolius – bus desertas visai šeimai. Keptus obuolius galite laikyti šaldytuve. Kepkite juos visus arba sėklalizdį išpjaukite ar išskobkite tarsi šulinį. Jei keptus obuolius valgysite kaip desertą, galite įberti cukraus su cinamonu.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą