Spausdinti

Jei dar neišbandėte granolos, tai paskubėkite. Galbūt ją reikėtų vadinti tiesiog Skrudinti dribsniai su medumi. Paprastai aš granolą darydavau tik su avižiniais dribsniais, bet dabar pradėjau ją gaminti ir su kitais, parduotuvėje labai lengvai aptinkamais, dribsniais: grikių, ryžių, kviečių. Galite patys sumaišyti arba pirkti jau paruoštą penkių grūdų dribsnių mišinį. Dribsniai greitai pasigamina, tik svarbiausia nepražiopsoti ir jų nesudeginti orkaitėje. Saldumą taip pat reguliuokitės pagal save – galite įdėti šiek tiek daugiau ar mažiau medaus. Man jie skaniausi su kefyru arba natūraliu jogurtu.

Granola

0
77
Porcijos
10 asm.

Ingredientai

300 g penkių grūdų dribsnių
300 g avižinių dribsnių
100 g migdolų drožlių
4 šaukštų linų sėmenų
150 g saulėgrąžų
100 g moliūgų sėklų
Gero žiupsnelio druskos

Sirupui:

200 g medaus (apie 6 šaukštai)
100 ml rapsų aliejaus
Ant šaukštelio galiuko maltų gvazdikėlių
Šaukštelio ar daugiau malto cinamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sumaišykite visus birius ingredientus.

2

Medų ir aliejų su prieskoniais pašildykite puode, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi.

3

Aliejų su medumi užpilkite ant birių produktų ir viską gerai sumaišykite. Dribsniai sudrėks ir pasidarys šlapesni, gerai išmaišykite.

4

Įjunkite orkaitę. Dribsnius išskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite 170 C orkaitėje vis pamaišydami apie 45 min kol gražiai apskrus.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. labas, norėjau paklaust ka daryt kad granola taip ir liktu biri ,nes man ji pasidare vientisa?o gal taip ir turi buti? is kart aciu.

  2. labas, norėjau paklaust ka daryt kad granola taip ir liktu biri ,nes man ji pasidare vientisa?o gal taip ir turi buti? is kart aciu.

  3. Sveiki,
    išbandžiau ir aš granolą. Ačiū už puikų receptą! Būtų buvę viskas super, tik truputį per daug paskrudinau, bet kitąkart tikrai žinosiu, kiek kepinti. Viską dariau pagal receptą, tik man norėtųsi kiek daugiau tos traškios plutelės, net nežinau kaip pavadinti, gal – karamelės? Jei dėčiau daugiau medaus, ar gautųsi taip?

  4. sveikos,
    noriu labai pasidžiaugti, kad tokių nuostabių receptukų teko atrasti 🙂 na tiesiog super ir mano mažoji valgo, ir pusryčiams ir vakarienei, tikrai puikus skonis,

  5. Beata, pabandžiau šią tavo naujovę. Pati kiekvieną šeštadienį žiūriu tavo laidas. Labai skanus dalykas. Net išrankiam mano draugui, kuris sakė, kad tokių dalykų nevalgo. Labai sotu ir su kefyru skonis idealus. Dėjau ne visus tavo produktus nurodytus, bet skonis pasakiškas. Ačiū.

  6. Beata, pabandžiau šią tavo naujovę. Pati kiekvieną šeštadienį žiūriu tavo laidas. Labai skanus dalykas. Net išrankiam mano draugui, kuris sakė, kad tokių dalykų nevalgo. Labai sotu ir su kefyru skonis idealus. Dėjau ne visus tavo produktus nurodytus, bet skonis pasakiškas. Ačiū.

  7. Beata, pabandžiau šią tavo naujovę. Pati kiekvieną šeštadienį žiūriu tavo laidas. Labai skanus dalykas. Net išrankiam mano draugui, kuris sakė, kad tokių dalykų nevalgo. Labai sotu ir su kefyru skonis idealus. Dėjau ne visus tavo produktus nurodytus, bet skonis pasakiškas. Ačiū.

  8. Aš išmėginau šį receptą tą pačią dieną kai buvo parodyta laida. Tą dieną buvo mano vaiko pirmas gimtadienis, Jam suėjo metukai. Mūsų šeimoje labai daug žmonių, esu iš didelės šeimos. To pasekoje ir vaikučių nemažai.
    Niekada nenoriu vaikams duoti daug saldumynų ir cukrų kiek įmanoma daugiau stengiuos pakeisti medumi, o šis receptas mane labai sugundė.
    Buvo puikus pasirinkimas, patiko VISIEMS svečiams ir vaikams ir suaugusiems, liuks.

  9. O as gavau Granola dovanu su Keledom is drauges.. 🙂 jinai pati pagamino, sudejo i stiklaini, graziai apriso ir padovanojo.. Nu super!!!! va sedziu ir kramsnoju.. nereikia net jogurto.. 🙂 labai skanu ir taip 🙂

  10. Laba,

    nesuprantu, kaip granolą kepti 45min, jei ji man po nepilnų 20 min pradėjo degti, nors maišiau kas 3-5min…. 🙁 Orkaitė buvo įkaitusi 170C, kepiau apatiniu kaitinimo režimu. Dalį pavyko išgelbėti, bet ateity nenorėčiau tokios bėdos… 🙂

  11. Aš ir jau pabandžiau ši skanėstą pasidaryti, bet galvoju kodėl man gavosi biški kartokas, gal per daug pakepiau truputi? O šiaip super manau kitą syki viskas gerai pavyks 🙂

  12. As tai jauciu priklausomybe tai granolai 🙂 jos butinai TURI buti namuose 😀 nereikia man nei tortu, nei pyragu…duokit man aviziniu dribsniu 🙂 Siaip prie visko dar siulyciau ziupsneli druskos ideti…tada viskas taip skaniai „suskamba”…mm

  13. Sveiki, noreiau suzinoti ar labai stipriai pakistu skonis ir ar labai siam receptui pakenktu jei deciau medaus 100g.?

  14. Na va, ir as turiu visu isgirtosios granolos… is antro karto….:) pirma partija perkepiau, sudeginau. Antras kepimas pavyko puikiai… tikrai labai skanu. Aciu uz superine ideja;)

  15. as irgi perkepiau. Darysiu rytoj nauja. Jau nusipirkau produktu. Lb gaila,kad sudeginau, nes dejau ir graikiniu riesutu ir zemes riesutu ir saul4grazu..medaus nepagailejau su graikiniu riesutu aliejumi.. vienu zodziu bankrotas 😀

  16. Mano vaikai labai mėgsta pusryčiams košes arba sausus pusryčius su pienu, manau, kad pamėgs ir granola:) Bandysiu ir aš pasigaminti to skanaus stebuklo:) Tik norėjau paklausti, ar aliejus būtinai tui būti rapsų?

  17. Kiek laiko išsisaugo šis skanėstas ir kokiame inde ji laikyti? Spintelėje ar šaldytuve?

  18. Jei sia granola atsalusia uzpilsite medumi ir 15 min palaikysite saldytuve ji bus panasi i batoneli CORNY BIG, Labai skanu!

  19. Pagaminta! Viskas super! Nedėjau tik gvazdikėlių, nes mes jų nemėgstame, o vietoj rapsu aliejaus naudojau alyvuogių. Niam niam. Ačiū Beata, Jūs nuostabi!

  20. Man sudegė po 10 min. O tiek gerų produktų pridėta. :(Gal čia medaus nereikia dėti ?

  21. Tai ne nuo rapsu ten tos bites svaigsta, o nuo chemijos, kiek zinau jau ES uzdraude rapsuose naudot tuos chemikalus kur bitems kenkia

  22. O kiek granola tinkama vartoti? Nes is tokio kiekio tai visai nemazai gaunasi 🙂 Ji tinkama koki 1 menesi ar ir daugiau galima? Aciu uz atsakyma 🙂

  23. O kiek granola tinkama vartoti? Nes is tokio kiekio tai visai nemazai gaunasi 🙂 Ji tinkama koki 1 menesi ar ir daugiau galima? Aciu uz atsakyma 🙂

  24. Sveika Beata. Super receptas, labai skanu. Bet man kai atvėsta pasidaro labai kieta. Galvojau, kad gal medaus per daug dėjau, bet man patinka, kai būna saldžiau.

  25. Sveika Beata. Super receptas, labai skanu. Bet man kai atvėsta pasidaro labai kieta. Galvojau, kad gal medaus per daug dėjau, bet man patinka, kai būna saldžiau.

  26. tikrai per ilgas kepimo laikas, kepiau trumpiau, nes pradėjo degti, jaučiasi kartumas, vaikams nepatiks 🙁 darysiu iš naujo 🙂

  27. Pasidariau ir as,tik dejau islydyta sviesta,ivairiu rusiu dribsniu,saulegrazu,viska perploviau pries tai.Kai graziai apkepe (o tai uztruko ilgiau,nes slapius produktus dejau),tada karstus suverciau i dubeni,idejau chia seklu,linu semenu,cinamo ir truputi muskato riesuto ir medu.Galima ir sezamo seklu, ir dziovintu vaisiu,bet viska dekit po pakepinimo,nebus jokio kartumo.Rezultatas puikus ir medus nekaitintas! Skanau ir sveikatos visiems!

  28. Sveiki! Neturiu galimybės naudotis orkaite. Ar kaži apvyktų kažką panašaus pasidaryti keptuvėje?

  29. Labai ačiū už receptą, dabar kepa orkaitėje, ragavau, labai skanu. Jei kam naudinga, rapsų aliejų pakeičiau sezamų aliejumi, tinka puikiai (neturėjau rapsų). Kažkas klausė ar galima daryti keptuvėje, tai prisiminiau kaip vaikystėje avižinius dribsnius su cukrumi keptuvėje kepdavau, nelabai sveika, bet skani granolos supaprastinta versija :))

Rašyti komentarą