8241
Beatos virtuvė

Granola

(64)

Skrudinti dribsniai su medumi. Man jie skaniausi su kefyru arba natūraliu jogurtu.

Reikės:
  • Granolai:
  • 300 g penkių grūdų dribsnių
  • 300 g avižinių dribsnių
  • 100 g migdolų drožlių
  • 4 šaukštų linų sėmenų
  • 150 g saulėgrąžų
  • 100 g moliūgų sėklų
  • Gero žiupsnelio druskos
  • Sirupui:
  • 200 g medaus (apie 6 šaukštai)
  • 100 ml rapsų aliejaus
  • Ant šaukštelio galiuko maltų gvazdikėlių
  • Šaukštelio ar daugiau malto cinamono

Jei dar neišbandėte granolos, tai paskubėkite. Galbūt ją reikėtų vadinti tiesiog Skrudinti dribsniai su medumi. Paprastai aš granolą darydavau tik su avižiniais dribsniais, bet dabar pradėjau ją gaminti ir su kitais, parduotuvėje labai lengvai aptinkamais, dribsniais: grikių, ryžių, kviečių. Galite patys sumaišyti arba pirkti jau paruoštą penkių grūdų dribsnių mišinį. Dribsniai greitai pasigamina, tik svarbiausia nepražiopsoti ir jų nesudeginti orkaitėje. Saldumą taip pat reguliuokitės pagal save – galite įdėti šiek tiek daugiau ar mažiau medaus. Man jie skaniausi su kefyru arba natūraliu jogurtu.

 

Kaip paruošti:

  1. Sumaišykite visus birius ingredientus.
  2. Medų ir aliejų su prieskoniais pašildykite puode, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi.
  3. Aliejų su medumi užpilkite ant birių produktų ir viską gerai sumaišykite. Dribsniai sudrėks ir pasidarys šlapesni, gerai išmaišykite.
  4. Įjunkite orkaitę. Dribsnius išskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite 170 C orkaitėje vis pamaišydami apie 45 min kol gražiai apskrus.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (64)
Komentarai
  1. granola parašė:

    labas, norėjau paklaust ka daryt kad granola taip ir liktu biri ,nes man ji pasidare vientisa?o gal taip ir turi buti? is kart aciu.

  2. vilma parašė:

    Sveika, Beata tavo laidos labai įdomios tiesiog noriu paprašyti langva gamini kuri gali pagaminti 11m mergaite iskarto ačiū:)))

  3. vilma parašė:

    Tuopačiu jeigu nenori čia tai gali parasyti į gmaila vilmke@gmail.com darkarta ačiū:)))

  4. Renata parašė:

    Sveiki,
    išbandžiau ir aš granolą. Ačiū už puikų receptą! Būtų buvę viskas super, tik truputį per daug paskrudinau, bet kitąkart tikrai žinosiu, kiek kepinti. Viską dariau pagal receptą, tik man norėtųsi kiek daugiau tos traškios plutelės, net nežinau kaip pavadinti, gal – karamelės? Jei dėčiau daugiau medaus, ar gautųsi taip?

  5. granola parašė:

    sveikos,
    noriu labai pasidžiaugti, kad tokių nuostabių receptukų teko atrasti 🙂 na tiesiog super ir mano mažoji valgo, ir pusryčiams ir vakarienei, tikrai puikus skonis,

  6. Laura parašė:

    Man graniola lb kaloringa atrodo 🙁 o kaip noretusi kazko skanaus ir nekaloringo.

  7. Skanu parašė:

    Skanūs pusryčiai

  8. Valdas:D parašė:

    Norėčiau dar sužinoti apie puryčius arba ledus

  9. Simona parašė:

    Beata, pabandžiau šią tavo naujovę. Pati kiekvieną šeštadienį žiūriu tavo laidas. Labai skanus dalykas. Net išrankiam mano draugui, kuris sakė, kad tokių dalykų nevalgo. Labai sotu ir su kefyru skonis idealus. Dėjau ne visus tavo produktus nurodytus, bet skonis pasakiškas. Ačiū.

  10. puikus desertas parašė:

    Aš išmėginau šį receptą tą pačią dieną kai buvo parodyta laida. Tą dieną buvo mano vaiko pirmas gimtadienis, Jam suėjo metukai. Mūsų šeimoje labai daug žmonių, esu iš didelės šeimos. To pasekoje ir vaikučių nemažai.
    Niekada nenoriu vaikams duoti daug saldumynų ir cukrų kiek įmanoma daugiau stengiuos pakeisti medumi, o šis receptas mane labai sugundė.
    Buvo puikus pasirinkimas, patiko VISIEMS svečiams ir vaikams ir suaugusiems, liuks.

  11. Neringa parašė:

    O as gavau Granola dovanu su Keledom is drauges.. 🙂 jinai pati pagamino, sudejo i stiklaini, graziai apriso ir padovanojo.. Nu super!!!! va sedziu ir kramsnoju.. nereikia net jogurto.. 🙂 labai skanu ir taip 🙂

  12. emilija parašė:

    Laba,

    nesuprantu, kaip granolą kepti 45min, jei ji man po nepilnų 20 min pradėjo degti, nors maišiau kas 3-5min…. 🙁 Orkaitė buvo įkaitusi 170C, kepiau apatiniu kaitinimo režimu. Dalį pavyko išgelbėti, bet ateity nenorėčiau tokios bėdos… 🙂

    • Juste parašė:

      Manau, kad Beata tikrai nėra atsakinga už tai, kad Jūsų orkaitė kitaip paskirsto karštį. Mano babytės orkaitė irgi kitaip kepa nei mano.

  13. Klausimas parašė:

    Aš ir jau pabandžiau ši skanėstą pasidaryti, bet galvoju kodėl man gavosi biški kartokas, gal per daug pakepiau truputi? O šiaip super manau kitą syki viskas gerai pavyks 🙂

  14. Granola parašė:

    Labas, ką daryti kad granola yra sukibusi ir kimba prie šaukšto? per daug turbūt medaus idėjau.. 🙁

  15. jola parašė:

    As tai jauciu priklausomybe tai granolai 🙂 jos butinai TURI buti namuose 😀 nereikia man nei tortu, nei pyragu…duokit man aviziniu dribsniu 🙂 Siaip prie visko dar siulyciau ziupsneli druskos ideti…tada viskas taip skaniai „suskamba“…mm

    • jola parašė:

      ha…tik dabar pamaciau, kad yra druska recepte…ot vista… labai aciu Beatai uz si stebukla -granola- mano virtuveje…

      • Ieva parašė:

        O aš per daug druskos imečiau 🙁 Ko gero mano žiupsnelis kiek didesnis nei Beatos :)))) Toooks gurrmaniškas skonis gavosi…

  16. Gabija parašė:

    Sveiki, noreiau suzinoti ar labai stipriai pakistu skonis ir ar labai siam receptui pakenktu jei deciau medaus 100g.?

  17. Ingrida parašė:

    Na va, ir as turiu visu isgirtosios granolos… is antro karto….:) pirma partija perkepiau, sudeginau. Antras kepimas pavyko puikiai… tikrai labai skanu. Aciu uz superine ideja;)

  18. lina parašė:

    as irgi perkepiau. Darysiu rytoj nauja. Jau nusipirkau produktu. Lb gaila,kad sudeginau, nes dejau ir graikiniu riesutu ir zemes riesutu ir saul4grazu..medaus nepagailejau su graikiniu riesutu aliejumi.. vienu zodziu bankrotas 😀

  19. Regina parašė:

    Mano vaikai labai mėgsta pusryčiams košes arba sausus pusryčius su pienu, manau, kad pamėgs ir granola:) Bandysiu ir aš pasigaminti to skanaus stebuklo:) Tik norėjau paklausti, ar aliejus būtinai tui būti rapsų?

    • Rūta parašė:

      Manau, kokį turi aliejų, toks ir tinka, saulėgrąžų manau dar geriau tiktų, o kitam granolos recepte radau net sviestą vietoj aliejaus.. Beje ar žinote, kad rapsų aliejus pats blogiausias, kaip ir GMO sojų?Į rapsų laukus patekusias bites taip paveikia, kad kelio namo neberanda.. Patarčiau rapsų aliejaus iš vis nenaudot niekam… O medų kaitint irgi negerai, tai aš žadu keisti medų ruduoju cukrumi, manau irgi kažkas panašaus gautųsi..Sėkmės eksperimentuojant virtuvėse 😉

      • jura parašė:

        Tai ne nuo rapsu ten tos bites svaigsta, o nuo chemijos, kiek zinau jau ES uzdraude rapsuose naudot tuos chemikalus kur bitems kenkia

  20. Megeja parašė:

    Kiek laiko išsisaugo šis skanėstas ir kokiame inde ji laikyti? Spintelėje ar šaldytuve?

  21. Granolos megeja parašė:

    Jei sia granola atsalusia uzpilsite medumi ir 15 min palaikysite saldytuve ji bus panasi i batoneli CORNY BIG, Labai skanu!

  22. Romena parašė:

    Pagaminta! Viskas super! Nedėjau tik gvazdikėlių, nes mes jų nemėgstame, o vietoj rapsu aliejaus naudojau alyvuogių. Niam niam. Ačiū Beata, Jūs nuostabi!

  23. Milda parašė:

    Beata tavo receptas tiesiog SUPER!!!
    labai patiko 🙂

  24. As parašė:

    Man sudegė po 10 min. O tiek gerų produktų pridėta. :(Gal čia medaus nereikia dėti ?

  25. Meta parašė:

    O kiek granola tinkama vartoti? Nes is tokio kiekio tai visai nemazai gaunasi 🙂 Ji tinkama koki 1 menesi ar ir daugiau galima? Aciu uz atsakyma 🙂

  26. Asta parašė:

    Sveika Beata. Super receptas, labai skanu. Bet man kai atvėsta pasidaro labai kieta. Galvojau, kad gal medaus per daug dėjau, bet man patinka, kai būna saldžiau.

  27. Ieva parašė:

    tikrai per ilgas kepimo laikas, kepiau trumpiau, nes pradėjo degti, jaučiasi kartumas, vaikams nepatiks 🙁 darysiu iš naujo 🙂

  28. Laura parašė:

    Labai gaila, bet sudegė per pirmas 15min, nors kepiau ant 150C pamaišydama. Įdomu,kodėl taip nutiko?

  29. Aurelija parašė:

    Kiek gali išsilaikyti sandariai uždaryta granola?:)

  30. Neringa parašė:

    Pasidariau ir as,tik dejau islydyta sviesta,ivairiu rusiu dribsniu,saulegrazu,viska perploviau pries tai.Kai graziai apkepe (o tai uztruko ilgiau,nes slapius produktus dejau),tada karstus suverciau i dubeni,idejau chia seklu,linu semenu,cinamo ir truputi muskato riesuto ir medu.Galima ir sezamo seklu, ir dziovintu vaisiu,bet viska dekit po pakepinimo,nebus jokio kartumo.Rezultatas puikus ir medus nekaitintas! Skanau ir sveikatos visiems!

  31. As parašė:

    Gavosi tobula!traski, biri, skani!

  32. Gieddre parašė:

    Aciu Beata uz receptuka. Katik pasoviau i orkaite keptis granarola. Net nekepta man buvo labai skanu…

  33. Irena parašė:

    O jei aš vietoj medau dėčiau kondensuotą pieną? Medaus negaliu valgyt. Gal tada aliejaus nereikėtų?

  34. Skaistė parašė:

    Super skanumynas! Greitas ir laaabai skanus reikalas. Manau ir vyrui pagaliau patiks aviziniai dribsniai

  35. Kristina parašė:

    O gal galima medu pakeisti kazkuon kitu?

  36. Rūta parašė:

    Ar gali būti kartūs kvietiniai dribsniai – man gavosi kartoka granola.

  37. Rūta parašė:

    Avižiniai dribsniai:)

  38. Jolanta parašė:

    Sveiki! Neturiu galimybės naudotis orkaite. Ar kaži apvyktų kažką panašaus pasidaryti keptuvėje?

  39. Lina parašė:

    Sveiki, jeigu vietoj aliejaus deciau riesutu sviesta ar tiktu

  40. Simona parašė:

    Labai ačiū už receptą, dabar kepa orkaitėje, ragavau, labai skanu. Jei kam naudinga, rapsų aliejų pakeičiau sezamų aliejumi, tinka puikiai (neturėjau rapsų). Kažkas klausė ar galima daryti keptuvėje, tai prisiminiau kaip vaikystėje avižinius dribsnius su cukrumi keptuvėje kepdavau, nelabai sveika, bet skani granolos supaprastinta versija :))

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.