Spausdinti

Daugiau termiškai neapdorotų daržovių, kurias malonu kramtyti ir maistingų kruopų! Fetos tipo sūris „Fetuva” salotoms suteikia sotumo ir malonaus sūrumo.

Feta – sūrus ir sodrus, bet ne per riebus sūris, kuris puikiausiai sutaria su daržovių traškumu. Bolivinė balanda – labai švelnaus skonio augalo iš Pietų Amerikos sėkla, turinti labai daug baltymų ir naudingų mikroelementų, todėl šios salotos – maistingumo bomba. Bolivinės balandos kruopas galite pakeisti kuskusu ar net virtais grikiais. Bolivinės balandos išverda maždaug per dešimt minučių, kai nuo kruopyčių atsiskira “aureolė”.

Fetos sūrio salotos su morkomis, burokėliais ir migdolų riešutais

0
komentarai
11
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
20 min.

Salotoms:

2 didelių burokėlių
2 didesnių morkų
pusės stiklinės nevirtų bolivinių balandų kruopų (jei neturite, galite nedėti)
saujelės migdolų riešutų
100 – 200 g fetos tipo sūrio

Daržovių marinatui:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
¼ šaukštelio jūros druskos
¼ šaukštelio juodųjų pipirų

Užpilui:

4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų citrinos sulčių ar obuolių acto
¼ šaukštelio jūros druskos
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais į atskirus dubenis.
Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite jūros druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti apie 15-20 minučių, kol ruošite salotas.

2

Užvirkite dvigubą kiekį vandens, suberkite kruopas ir virkite jas 10-15 minučių, kol atsiskirs jų „aureolės”. Palikite atvėsti.

3

Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje lengvai paskrudinkite migdolus, kol paruduos. O kai šie atvės, šiek tiek pasmulkinkite peiliu.

4

Sumaišykite užpilą: citrinų sultyse ištirpinkite medų, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

5

Suverskite išvirtas bolivinių balandų kruopas į erdvų salotų dubenį, suberkite pakepintus migdolus ir sumaišykite su kruopomis.

6

Tada daržovių eilė –  sudėkite morkas ir burokėlius, užpilkite paruoštu padažu ir viską sumaišykite. Pabaigoje sudėkite kubeliais pjaustytą sūrį.


Warning: foreach() argument must be of type array|object, false given in /home/beatosvirtuve/public_html/wp-content/themes/initializr/partials/blocks/recipe/steps.php on line 17
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Puikios salotos! Nuostabiai traškios. Supratau, kokia skani daržovė yra žalias burokėlis. Ir riešutai fantastiškai dera. Ačiū už tokį šaunų receptą.

  2. Nei pridesi, nei atimsi:). suri feta, saldus burokas, citrinyte rugstelei, medutis, kad per rugstu nebutu, o riesuteliai ‘cinkeli’ duoda salotoms:). sakyciau tokios rudeniskos, sodrios salotos.

  3. O sakykite, kiek porciju gaunasi is sio kiekio? noriu pavaisinti 7 suaugusiuosius, kiek kartu padidinti norma?

  4. Isbandem si recepta. Aciu, labai skanu, sakem kartosim.
    Morkas ir svogunus tarkavau, o sumaisius nusidaze morkos raudonai 🙂
    Valgem su kepta vistienos krutinele… Buvo labai sotu 🙂

Rašyti komentarą