8241
Beatos virtuvė

Fetos sūrio salotos su morkomis, burokėliais ir migdolų riešutais

(9)

Daugiau termiškai neapdorotų daržovių, kurias malonu kramtyti ir maistingų kruopų! Fetos tipo sūris „Fetuva” salotoms suteikia sotumo ir malonaus sūrumo.

Print Friendly
Reikės:
  • 2 didelių burokėlių
  • 2 didesnių morkų
  • pusės stiklinės nevirtų bolivinių balandų kruopų (jei neturite, galite nedėti)
  • saujelės migdolų riešutų
  • 100 – 200 g sūrio “Fetuva”
  • pagal skonį daržovėms pamarinuoti:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • ¼ šaukštelio jūros druskos
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
  • Užpilui:
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio medaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių ar obuolių acto
  • ¼ šaukštelio jūros druskos
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų

Fetuva” –  sūrus ir sodrus, bet ne per riebus sūris, kuris puikiausiai sutaria su daržovių traškumu. Bolivinė balanda – labai švelnaus skonio augalo iš Pietų Amerikos sėkla, turinti labai daug baltymų ir naudingų mikroelementų, todėl šios salotos – maistingumo bomba. Bolivinės balandos kruopas galite pakeisti kuskusu ar net virtais grikiais. Bolivinės balandos išverda maždaug per dešimt minučių, kai nuo kruopyčių atsiskira “aureolė”. Šių kruopų būna įvairių spalvų, šviesioji rūšis pati populiariausia, jos rasite specializuotose maisto parduotuvėse.

  1. Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais į atskirus dubenis.
  2.  Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite jūros druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti apie 15-20 minučių, kol ruošite salotas.
  3. Užvirkite dvigubą kiekį vandens, suberkite kruopas ir virkite jas 10-15 minučių, kol atsiskirs jų „aureolės”. Palikite atvėsti.
  4. Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje lengvai paskrudinkite migdolus, kol paruduos. O kai šie atvės, šiek tiek pasmulkinkite peiliu.
  5. Sumaišykite užpilą: citrinų sultyse ištirpinkite medų, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
  6. Suverskite išvirtas bolivinių balandų kruopas į erdvų salotų dubenį, suberkite pakepintus migdolus ir sumaišykite su kruopomis.
  7. Tada daržovių eilė –  sudėkite morkas ir burokėlius, užpilkite paruoštu padažu ir viską sumaišykite.
  8. Pabaigoje sudėkite kubeliais pjaustytą sūrį „Fetuva“.
Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Agnė parašė:

    O burokėlis turi būti virtas?

  2. vaida parašė:

    Puikios salotos! Nuostabiai traškios. Supratau, kokia skani daržovė yra žalias burokėlis. Ir riešutai fantastiškai dera. Ačiū už tokį šaunų receptą.

  3. Akvile parašė:

    Nei pridesi, nei atimsi:). suri feta, saldus burokas, citrinyte rugstelei, medutis, kad per rugstu nebutu, o riesuteliai ‘cinkeli’ duoda salotoms:). sakyciau tokios rudeniskos, sodrios salotos.

  4. Indre parašė:

    O sakykite, kiek porciju gaunasi is sio kiekio? noriu pavaisinti 7 suaugusiuosius, kiek kartu padidinti norma?

  5. Goda parašė:

    Isbandem si recepta. Aciu, labai skanu, sakem kartosim.
    Morkas ir svogunus tarkavau, o sumaisius nusidaze morkos raudonai 🙂
    Valgem su kepta vistienos krutinele… Buvo labai sotu 🙂

  6. Renata parašė:

    Labai gardzios salotos, dariau tiksliai pagal recepta, nieko netruksta, aciu 😉

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.