Aš jau keletą kartų mėginu atlikti tokį desertą – „pavlova“ vadinasi. Sakoma, kad jis buvo sukurtas pagerbti kažkokią baleriną Pavlovą… Tai ta pavlova šiaip yra morenginis padas, grietinėlė ir vaisiai. Iškepti tinkamą morengą – tai tikrai nėra taip paprasta, kaip atrodo… Visų pirma, reikia jį kepti iš vakaro, o ne visada žinai, kad kitą dieną norėsi pavlovos…
Žodžiu, buvo taip. Prisikaupė kiaušinių baltymų šaldytuve, galvoju – pabandysiu dar kartą morengą kepti. Bet vietoj to, kad vieną didelį morengo blyną iškepčiau, padariau keletą mažų ir tada tuos mažus panaudojau kitam įdomiam ir labai angliškam dalykui. Tai Eton mess arba Etono betvarkei… O tai vėlgi yra beveik pavlova, tik netvarkingai…
Etonas yra labai labai prestižinė mokykla, ten mokosi princai, milijonieriai ir būsimi premjerai – ministrai. Tos mokyklos valgykloje ir buvo išrasta ši betvarkė… Jai reikės morengų (jei tingisi kepti savo, tinka ir pirktiniai), grietinėlės ir braškių.
Kaip paruošti:
Tiek apie prestižines mokyklas ir betvarkę…
Ačiū ! 🙂 Patiko betvarkė… sutvarkėm 🙂
Sveiki, bandžiau daryti morengus (tiesa, ne pagal jūsų receptą, orkaitės temperatūtra buvo didesnė, apie 150 laipsnių). Mano morengai gavosi nelabai morengai, o apkepę ir subliuškę kepti kiaušinių baltymai… 🙁 gal patarsite ką nors, kad kitą syk viskas gautųsi? 🙂
Sveiki, kiek maždaug morengiukų iš šios masės gautųsi?
Labai norėčiau išbandyti!
Labai skanu…seniai dariau,gerai,kad priminet..))